Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη των προσφύγων χαιρετίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Δημοσιεύτηκε

on

Τις δράσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την υποστήριξη προσφύγων στην πρόσβασή τους στην εργασία και σε μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης χαιρετίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με ανακοίνωσή της και καλεί τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν την υιοθέτηση μέτρων για την ένταξη και την άρση των εμποδίων για την πρόσβαση των προσφύγων σε κοινωνικά προγράμματα.

Ο διεθνής οργανισμός χαιρετίζει μέτρα, όπως οι δράσεις ένταξης για 5.000 πρόσφατα αναγνωρισμένους πρόσφυγες, το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 3.000 πρόσφυγες, που θα εφαρμοστεί από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και η πρόσβαση των προσφύγων, που θα αποχωρήσουν από τα διαμερίσματα και τα κέντρα φιλοξενίας, στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Επίσης, επιβεβαιώνει ότι όσοι αποχωρήσουν υπό την ευθύνη των αρχών ως τα τέλη Μαρτίου θα συνεχίσουν να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών μέχρι και τον Ιούνιο.

Η Ύπατη Αρμοστεία υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα ESTIA για τη φιλοξενία «έχει σκοπό να βοηθήσει τους ευάλωτους αιτούντες άσυλο για όσο διάστημα διαρκεί η εξέταση του αιτήματος ασύλου τους» και ότι «όταν οι αιτούντες άσυλο αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες, ενώ ακόμα είναι ωφελούμενοι του προγράμματος ESTIA, δίνεται μια περίοδος χάριτος έξι μηνών, μετά την οποία χρειάζεται να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα». Ωστόσο, «έως σήμερα, η περίοδος χάριτος παρατεινόταν συνεχώς» και κάποιοι από τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες στα διαμερίσματα έλαβαν την απόφαση αναγνώρισής τους εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας, η μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωρισμένων προσφύγων στο πρόγραμμα ΕSTIA έχουν λάβει βοήθεια για να πάρουν Αριθμό Μητρώο Κοινωνικής Ασφάλισης – ΑΜΚΑ (93%) και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου – ΑΦΜ (62%). Πάνω από το 75% των παιδιών ηλικίας 5-14 ετών πηγαίνουν σχολείο, ενώ «ένας αυξανόμενος αριθμός» έχει εγγραφεί στον ΟΑΕΔ και ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό.

Όπως σημειώνει, εξάλλου, «η επ’ αόριστον παράταση της εξάρτησης από τη βοήθεια του προγράμματος ESTIA δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, ούτε ενθαρρύνει την αυτάρκεια και την ένταξη».

Στο μεταξύ, «συνεχίζουν να καταφθάνουν στην Ελλάδα αιτούντες άσυλο, οι οποίοι χρήζουν προστασίας και βοήθειας – πάνω από 6.000 άνθρωποι έφθασαν στην Ελλάδα από τις αρχές του 2019. Πολλοί ευάλωτοι αιτούντες άσυλο μένουν σε κέντρα υποδοχής στα νησιά και σε κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα, όπου οι ανάγκες τους δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος στέγασης θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και σε συνθήκες που τους είναι απαραίτητες».

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται ότι η περίοδος χάριτος θα παραταθεί για τους πρόσφυγες «που αξιολογείται ότι διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους, όπως οι περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας, οι γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και οι λεχώνες, καθώς και τα μέλη της πυρηνικής τους οικογένειας. Επιπλέον, η περίοδος χάριτος παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου για τις πυρηνικές οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι ελληνικές αρχές, η Ύπατη Αρμοστεία και οι εταίροι του προγράμματος ESTIA «παρέχουν συνεχώς σχετική πληροφόρηση σε όσους ανθρώπους επηρεάζονται από τα παραπάνω, ώστε να γνωρίζουν τις συνθήκες, το χρονικό πλαίσιο και τις επιλογές τους».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία «καλεί και συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές αρχές για την επιτάχυνση της υιοθέτησης μέτρων για την ένταξη, ώστε να διασφαλιστεί περαιτέρω ότι οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έχουν πρόσβαση σε βασικά εθνικά προγράμματα και ότι θα αρθούν τα εμπόδια -σε επίπεδο νομοθεσίας και πρακτικής- τα οποία αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην πρόσβασή τους σε προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως οι προϋποθέσεις για συγκεκριμένα και επιπλέον έγγραφα ταυτοποίησης και απόδειξης της διαμονής τους στην Ελλάδα».

Περισσότερα Εδω

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε

on

By

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την Κυριακή 24 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, λόγω πραγματοποίησης της παρέλασης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. ΚΥΡΙΑΚΗ (24-03-2019):

Από ώρα 15.00΄ και μέχρι τη λήξη της παρέλασης της 25-03-2019, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

– Στρατηγού Κακαβού,

– Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού,

– Στο πάρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων επί της οδού Σουλιώτη,

– Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από οδό Σουλιώτη μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου και

– Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

β. ΔΕΥΤΕΡΑ (25-03-2019):

Από ώρα 03.00΄ μέχρι και τη λήξη της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

– Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,

– 30ης Οκτωβρίου,

– Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου,

– Ανώνυμη Οδό ανατολικά της πλατείας Ηλεκτρικής, που ενώνει τη Β. Γεωργίου με τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου και

– Νικολάου Γερμανού.

Από την 07.00΄ ώρα θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς:

– Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,

– 30ης Οκτωβρίου,

– Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφ.Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,

– Στρατηγού Κακαβού,

– Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού,

– Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου,

– Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου και

– Νικολάου Γερμανού.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι, ενώ ανάλογα μέτρα τροχαίας θα ληφθούν και σε άλλους Δήμους και Κοινότητες του Νομού Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών».

Πηγή: thestival.gr

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητική παρέλαση σήμερα στην Αθήνα -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε

on

By


Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, 07:41

Σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου με αφορμή τη μαθητική παρέλαση, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων.

Τα μέτρα ισχύουν από τις 6 το πρωί μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Δευτέρας 25 Μαρτίου, στις οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Σύμφωνα με απόφαση της Τροχαίας Αττικής, την 24 και 25 Μαρτίου 2019, (μαθητική και στρατιωτική παρέλαση αντίστοιχα), θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα.

Μαθητική παρέλαση -Σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 6 το πρωί μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Δευτέρας 25 Μαρτίου στις οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

 • Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 • Λένορμαν
 • Κολοκυνθούς
 • Βούρβαχη
 • Πετμεζά
 • Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή.
 • Καρόλου
 • Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Βάθης και της οδού Καρόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
 • Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου.


Επιπλέον θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης των οχημάτων από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής έως 19.30 της Δευτέρας 25 Μαρτίου στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στο Λόφο Λυκαβηττού.

Ακόμη θα απαγορευτεί η στάση – στάθμευση των οχημάτων από τις 06.00 μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Δευτέρας στη λεωφόρο Βασ. Όλγας. Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και διακοπή στάση – στάθμευσης από 06.00 της Κυριακής μέχρι ολοκλήρωση εκδηλώσεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στις οδούς Μητροπόλεως, Αιόλου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού και Ερμού στο τμήμα μεταξύ της πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.

Στρατιωτική παρέλαση αύριο Δευτέρα 25 Μαρτίου

Σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις λεωφόρους και οδούς και στις κάθετους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

 • Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
 • Ηρ. Αττικού
 • Βασιλέως Γεωργίου Β΄
 • Βασιλέως Γεωργίου Α΄
 • Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
 • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)
 • Πλατεία Ομονοίας
 • Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
 • Αθηνάς
 • Αγ. Κωνσταντίνου
 • Πλατεία Καραϊσκάκη
 • 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
 • Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
 • Πλ. Συντάγματος
 • Φιλελλήνων
 • Σταδίου
 • Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
 • Ακαδημίας
 • Βασ. Όλγας
 • Αθ. Διάκου

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες που διεξάγεται η μαθητική παρέλαση και η στρατιωτική παρέλαση.

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, 07:42

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή ρεύματος σήμερα στο Δ. Χαλκηδόνος

Δημοσιεύτηκε

on

By


Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, 07:12

Διακοπή ρεύματος θα σημειωθεί σήμερα σε περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα χωρίς ρεύμα μείνει από τις 08.00 έως τις 11.00, η περιοχή Βορειανατολικά του Άδενδρου, καθώς και οι διώρυγα Βραγχιάς, ΤΟΕΒ Βραγχιάς, ΤΟΕΒ Χαλκηδόνος, ΟΣΕ και ΓΟΕΒ.

Πηγή: thestival.gr


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, 07:12

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Αποκλειστικο Διαλύεται το στρατόπεδο Γεωργούλα και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Αγριογούρουνα έκαναν… βόλτα στη μέση της λεωφόρου Αθηνών!

ΤΟΠΙΚΑ4 ημέρες πριν

Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

COVER STORY3 ημέρες πριν

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: THΛEΦΩNIKEΣ AΠATEΣ ΣTON BOΛO – TI ΛENE OI AΠATEΩNEΣ ΣTA YΠOΨHΦIA ΘYMATA – OΔHΓIEΣ EΛAΣ

COVER STORY4 ημέρες πριν

Δειτε πως μπορείτε να βγείτε στη σύνταξη – Τα ηλικιακά όρια στα 62 και 67 έτη, του Δικηγόρου Σάκη Κοκκίνη

VIDEO4 ημέρες πριν

Πρωινή Ατζέντα 20/03/2019

ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες πριν

Πρωταθλητές Θεσσαλίας τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας!!!!!!!!!! (Σχολικοί αγώνες)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ημέρες πριν

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η εθνική – Δύσκολα να προλάβει ο Παπασταθόπουλος

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Συνταξιούχος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο Βόλο

ΤΟΠΙΚΑ5 ημέρες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Trikalaola.gr

Δημοφιλή