Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Περιφέρεια πετύχαμε πρωτιές που καθόρισαν τις ζωές των συμπολιτών μας

Δημοσιεύτηκε

on

Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι πλέον ένας φορέας αδιάφορος για τους πολίτες. Έγινε κεντρική πολιτική σκηνή, από τις Βρυξέλλες μέχρι τη Νέα Υόρκη και στο εσωτερικό πετύχαμε πρωτιές που καθόρισαν τις ζωές των συμπολιτών μας, τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο aftodioikisi.gr, εκφράζοντας αγωνία για τη διεκδίκηση της από ανθρώπους που φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν στο παρελθόν, ενώ αντιτίθεντο (από την ηγεσία της ΚΕΔΕ) σθεναρά στον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

«Έχουμε δείξει διαφορετικό ήθος. Δεν έχουμε πει ψέματα για τους αντιπάλους μας, ούτε έχουμε καταφύγει σε υπερβολές» προσέθεσε ή ίδια, θέτοντας το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών: «θα συνεχίσουμε ή θα πάμε πίσω;».

Αναφερόμενη στη στάση των πολιτικών αντιπάλων της, η Ρ Δούρου είπε ότι παρουσιάζουν «αντικρουόμενες δηλώσεις, λέγοντας άλλα στο παρελθόν και άλλα σήμερα, ενώ ουδέποτε και οι δυο προχώρησαν σε ενέργειες που θα είχαν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα». Αναφερόμενη στον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, παρατήρησε ότι «εκπροσωπεί μια διοίκηση που δεν κατάφερε να διεκδικήσει τα χρήματα για την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, και πήρε στον λαιμό του και άλλους δημάρχους» του Βόρειου Τομέα Αττικής. «Ήταν πολέμιος του δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δεν ήθελε να βρίσκονται στα χέρια των Περιφερειών τα χρήματα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, αλλά να διαμοιραστούν στους δήμους», προσέθεσε η ίδια.

Έγιναν πράγματα που δεν είχαν ξαναγίνει στην Περιφέρεια Αττικής

Η περιφερειάρχης, παρουσιάζοντας τις «πρωτιές» της θητείας της, έφερε το παράδειγμα του «σοβαρού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού». «Στο παρελθόν είχαμε ένα αντιπλημμυρικό έργο σε κάποιον δήμο, που τον ‘θωράκιζε’, στέλνοντας τα νερά στον επόμενο δήμο». «Μιλάμε για 168 έργα κόστους 514 εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε η κ. Δούρου. Επίσης για τις υποδομές, είπε πως «προχωράμε σε έργα που χρόνιζαν επί δεκαετίες, όπως η Αθηναϊκή Ριβιέρα, που εξελίχτηκε σε Αττική Ριβιέρα, και ο αγωγός της Αίγινας, όπου οι κάτοικοι σχεδόν δεν πιστεύουν ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα χρειαστούν τους παραδοσιακούς νερουλάδες».

Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη της Περιφέρειας στη δημόσια υγεία, μέσα από τη χρηματοδότηση όλων, και των 31 δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής με 40 εκατομμύρια.

Η ίδια τόνισε ότι «πλέον, 22.000 μαθητές ξέρουν ότι η Περιφέρεια έχει φροντίσει για τη μετακίνησή τους στο σχολείο» και στον τομέα του αθλητισμού έχουν επενδυθεί «217 εκατομμύρια, σε 140 αθλητικές εγκαταστάσεις».

Μιλώντας για τη σχέση της Περιφέρειας με τον πολιτισμό, είπε ότι στον τομέα αυτόν έχουν επενδυθεί 71 εκατομμύρια, ενώ για πρώτη φορά «προσφέρουμε καθολικά προσβάσιμες ταινίες στους συμπολίτες μας με αναπηρία, με τη βοήθεια της Ταινιοθήκης της Ελλάδας».

Κλείνοντας με τις δράσεις για την επιχειρηματικότητα μέσω των συνεργειών της Περιφέρειας με το ΕΒΕΑ και άλλους φορείς, η Ρ Δούρου υπογράμμισε πως «αυτά δεν τα είχαμε ξαναδεί από την Περιφέρεια Αττικής τα προηγούμενα χρόνια». Τα τελευταία 4 ½ χρόνια, όλη η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπήρξε χρήσιμη. Δεν είναι πλέον ένας φορέας αδιάφορος για τους πολίτες, τόνισε – και λόγω απλής αναλογικής, συμβούλευσε τους συνυποψηφίους της «να δουλέψουν από τώρα επί προγραμματικών αρχών. Θα είναι δύσκολα στην πρώτη θητεία, καθώς δεν έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε».

Στη διαχείριση των απορριμμάτων κάνουμε αγώνα δρόμου για να καλυφθούν καθυστερήσεις δεκαετιών

Αναφερόμενη στη διαχείριση των απορριμμάτων, η Περιφερειάρχης παρατήρησε ότι η σημερινή Διοίκηση επιχειρεί «να καλύψει τον χαμένο χρόνο δεκαετιών». «Είχα πει ότι για να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής, θα έπρεπε να υπήρχε ένας διαφορετικός σχεδιασμός […] Δυστυχώς, ο σχεδιασμός που υπήρχε ήταν σε βάρος της εθνικής οικονομίας και του περιβάλλοντος. Ο εργολάβος που θα αναλάμβανε, θα πληρωνόταν ανεξαρτήτως των τόνων σκουπιδιών που θα δεχόταν. Τέτοιος σχεδιασμός δεν υπήρχε καμία περίπτωση να λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση». Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής «έχουν γίνει πολλά, αλλά δεν είναι αρκετά. Υπήρξαν δήμοι που δεν ακολούθησαν καλά παραδείγματα άλλων δημάρχων». Τέλος, η περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας έχει κάνει «μια τεράστια προσπάθεια για τους εργαζομένους» του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής. «Όποιος βλέπει τις εγκαταστάσεις σήμερα και κάνει τη σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από το 2014, δεν πιστεύει στα μάτια του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Εδω

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή