Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Δέματα θα μοιράσει η Μητρόπολη

Δημοσιεύτηκε

on

 

Στην διανομή τροφίμων θα προχωρήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος το προσεχές διάστημα προκειμένου να γεμίσει με όλα τα αναγκαία το γιορτινό τραπέζι 1.000 περίπου οικογενειών που έχουν περάσει το κατώφλι της φτώχειας. Οι οικογένειες που περιλαμβάνονται στη λίστα του κέντρου στήριξης οικογένειας της Μητρόπολης Δημητριάδος βρίσκονται σε οριακό σημείο και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ Η συστράτευση αλληλεγγύης παραμένει πάντα σε ισχύ με τα δέματα που θα διανεμηθούν από το Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος και τους ενοριακούς ναούς να προετοιμάζονται, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής το Πάσχα. Η διανομή των Πασχαλινών δεμάτων υπολογίζεται να αρχίσει είτε στο τέλος της εβδομάδας είτε, το αργότερο, στην αρχή της επόμενης. Στο μεταξύ οι επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας γίνονται σε καθημερινή βάση αποδέκτες της αγωνίας του κόσμου και της προσπάθειάς τους να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των οικογενειών τους. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες και δράσεις συνεργασίας από την Εκκλησία και τους φορείς οι οποίοι με πνεύμα ενότητας συνδράμουν τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιούνται. «Υπάρχει διαρκής ετοιμότητα και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του κόσμου, να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς τα αναγκαία για το Πασχαλινό τραπέζι» είπε ο κ. Ιγνάτιος, ενώ προσέθεσε ότι πληθαίνουν τα αιτήματα των ανέργων που ζητούν εργασία και των ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ζητούν την βοήθεια της Εκκλησίας για να τα αντιμετωπίσουν. Η πληθώρα των αιτημάτων που καταγράφονται στην λίστα της κοινωνικής υπηρεσίας της Μητρόπολης Δημητριάδος, υπογραμμίζουν το μέγεθος του προβλήματος που λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις όσο παρατείνεται η οικονομική ύφεση. Ανησυχητικό είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι στις λίστες των απόρων και αναξιοπαθούντων που στηρίζει η τοπική Εκκλησία έχουν εγγραφεί πλήθος ανέργων οι οποίοι είναι οικογενειάρχες και βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία. Ανεργοι κάτοικοι της περιοχής ηλικίας από 25 έως 60 ετών, με παιδιά και οικογένειες έχουν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και δεν είναι πλέον σε θέση να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για τις οικογένειές τους. Καθημερινό είναι πλέον το αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να πληρωθούν τιμολόγια της ΔΕΗ, της ύδρευσης, το ενοίκιο, η θέρμανση του χειμώνα και το κυριότερο, σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι εργαζόμενοι στην κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος γίνονται καθημερινά αποδέκτες της απόγνωσης του κόσμου, της οικονομικής ένδειας στην οποία έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες. Τα αιτήματα αυξάνονται, στο μεταξύ, τις γιορτινές μέρες με το έμψυχο δυναμικό της Μητρόπολης Δημητριάδος να εντείνει τις προσπάθειες, προκειμένου να μην λείψουν τα αναγκαία από καμία οικογένεια.

ΤΟΠΙΚΑ

Σάκης Κοκκίνης: «Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου θα αποτελέσει πνοή στον πολιτισμό της πόλης»

Δημοσιεύτηκε

on

By

Αμέσως μετά το Πάσχα, στις 10 έως 15 Μαίου ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, ύστερα από την ανάδειξη του αναδόχου. Απομένουν ελάχιστες γραφειοκρατικές διαδικασίες εγκρίσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο εργολάβος πρόκειται να εγκαταστήσει τα συνεργεία του εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαίου.

Δέκα χρόνια πριν η δημοτική αρχή του Αλέκου Βούλγαρη έκλεισε το θέατρο προκειμένου να γίνουν εργασίες ανακαίνισης, αλλά ενώ άλλαζαν τα κουφώματα, ο εργολάβος ανακάλυψε πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου, καθώς οι κολώνες και τα θεμέλια παρουσίαζαν έντονες φθορές. Οι τεχνικές υπηρεσίες έκριναν το κτίριο ακατάλληλο, το οποίο και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

Σε λίγες ημέρες, μετά από συνεργασία του Δήμου Βόλου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με χρηματοδότηση ύψους 5.000.000 ευρώ, το Δημοτικό Θέατρο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του προκειμένου τα συνεργεία να αποκαταστήσουν τις βλάβες και να γίνει μία ριζική ανακαίνιση και επισκευή.

Ο δικηγόρος Σάκης Κοκκίνης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανακοίνωση της έναρξης των εργασιών, υποστηρίζοντας πως «Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Βόλος είναι «γυμνός» απο χειμερινό Δημοτικό Θέατρο. Μπορεί προσωρινά οι πολιτιστικές ανάγκες του Δήμου να εξυπηρετούνται σε άλλα κτήρια αλλά ήταν και παραμένει ζωτικής σημασίας να επαναλειτουργήσει άμεσα το κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου. Οι δημοτικές αρχές άφησαν αρκετό χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος, με το κενό στη χειμερινή πολιτιστική ζωή του Βόλου να βαθαίνει – δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κατα τη θερινή περίοδο λαμβάνει χώρα πλήθος παραστάσεων τόσο στο «Μελίνα Μερκούρη» όσο και στο «Ανοιχτό Ν.Ιωνίας». Είναι καιρός πια, ο Βόλος να ξαναβρεθεί στο χάρτη των καλλιεχνικών και δη θεατρικών παραγωγών και να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα και τις ευκαιρίες που ζητούν πολλοί ελπιδοφόροι καλλιτέχνες της περιοχής (και μή), που δυστυχώς προς το παρόν μένουν «άστεγοι» κατα τη χειμερινή περίοδο.»

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και συνελήφθη 55χρονος στη Σκιάθο

Δημοσιεύτηκε

on

By

Ένας 55χρονος άνδρας συνελήφθη χθες από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Σκιάθου καθώς εντοπίστηκε στις 12:30 το μεσημέρι στον περιφερειακό του νησιού να οδηγεί δίκυκλο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες Βολιώτες έτρεξαν για καλό σκοπό στον Ημιμαραθώνιο

Δημοσιεύτηκε

on

By

Σε μία γιορτή του αθλητισμού και του εθελοντισμού μετατράπηκε ο σημερινός 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο οποίος διεξήχθη στην παραλία της πόλης.

Η οργάνωση και οι κόποι των εκατοντάδων αθλητών που έτρεξαν σήμερα στον 5ο Ημιμαραθώνιο του Βόλου θα ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ανακοίνωσε ότι ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στη Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου. Μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων. Ειδική εκδήλωση θα γίνει την επόμενη του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου, ο Δήμος Βόλου, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, και η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Βόλου στο επόμενο διάστημα θα συνεργαστούν ώστε η δράση να μη σταματήσει μόνο την ημέρα του αγώνα, αλλά να έχει στη κοινωνία του Βόλου και όχι μόνο, την απήχηση που αξίζει.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετείχε στη διοργάνωση με εθελοντική δράση και προσφορά.

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ8 λεπτά πριν

Σάκης Κοκκίνης: «Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου θα αποτελέσει πνοή στον πολιτισμό της πόλης»

ΤΟΠΙΚΑ26 λεπτά πριν

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και συνελήφθη 55χρονος στη Σκιάθο

ΤΟΠΙΚΑ28 λεπτά πριν

Χιλιάδες Βολιώτες έτρεξαν για καλό σκοπό στον Ημιμαραθώνιο

ΤΟΠΙΚΑ31 λεπτά πριν

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα στον Βόλο – Πως θα λειτουργήσουν τη Μ. Εβδομάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ33 λεπτά πριν

Μπέος: Στις 8 πρώτες ομάδες της Super League με 15 κορυφαίους παίκτες ο Βόλος

ΕΛΛΑΔΑ38 λεπτά πριν

Με παρέμβαση Μπρέμπου και Zougla καθαρίζεται η τοξική λίμνη της Φυλής

ΤΟΠΙΚΑ45 λεπτά πριν

Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ1 ώρα πριν

ΠΑΟΚ και Ηρακλής προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (20/4, 20:15, ΕΡΤSports HD)

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και πρώην δημάρχου Βύρωνα, Ν. Χαρδαλιά

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Πρώτη φορά πρόγραμμα για κάθε Δημοτική Κοινότητα

Δημοφιλή