Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Στις 24.000 ευρώ το ομοίωμα της Αργούς στον κόμβο δημαρχείου με απευθείας ανάθεση

Δημοσιεύτηκε

on

Εικοσιτέσσερις χιλιάδες ευρώ κοστίζει το ομοίωμα της Αργούς από ανοξείδωτο χάλυβα που θα τοποθετηθεί στον κυκλικό κόμβο του δημαρχείου με την ολοκλήρωσή του. Το έργο ανατέθηκε απευθείας στην εταιρεία «Υιοί Ευστ. Πλαστάρα Ο.Ε.» από τη δημοτική αρχή σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. Ειδικότερα το κόστος της προμήθειας και τοποθέτησης του ομοιώματος ανέρχεται στο ποσό των 23.994 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το κόστος της προμήθειας και τοποθέτησης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 23.994,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Το ομοίωμα του πλοίου θα έχει τις διαστάσεις 4,00χ 1,50 επί 3,00 μέτρα.
Η κατασκευή του σώματος θα αποτελείται από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 1,5χιλ. γυαλισμένο (φινίρισμα). Ο εσωτερικός σκελετός του πλοίου θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 5 χιλ. Η κατασκευή των κουπιών θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 6 χιλ. με φινίρισμα.
Η κατασκευή ιστίου θα αποτελείται από κωνικό σωλήνα φ70 σε φ50 και ύψος δυο μέτρων. Η κατασκευή του πανιού θα είναι από ανοξείδωτο πυκνό πλέγμα.
Η βάση της στήριξη του πλοίου θα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η όλη κατασκευή του πλοίου θα έχει τα στοιχεία από το ομοίωμα που βρίσκεται σε
χώρο του Δημαρχείου και του ξύλινου πειραματικού πλοίου “ΑΡΓΩ” του Δήμου.

 

ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Δημοψήφισμα της 26ης Μαϊου για την καύση των σκουπιδιών

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της καύσης σκουπιδιών, θα διεξάγει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, την Κυριακή των εκλογών, δηλαδή στις 26 Μαΐου, σε 10 από τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα της πόλης του Βόλου. Εντωμεταξύ αύριο Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ισόγειο του Παπαστράτος θα γίνει συνάντηση προκειμένου να αποφασιστούν όλα τα οργανωτικά ζητήματα που αφορούν το δημοψήφισμα. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος, προχώρησε στην παραγωγή ενός ηχητικού μηνύματος (επισυνάπτεται στο τέλος της είδησης), ενώ παράλληλα ενημερώνουν και καλούν σε συμμετοχή των πολιτών. Τα 10 εκλογικά κέντρα της πόλης του Βόλου είναι:

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ-Γ.ΔΗΜΟΥ
1ο ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 36
13ο ΔΣ ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ-ΠΑΓΑΣΩΝ
3ο ΔΣ ΒΟΛΟΥ ΟΓΛ-ΓΑΛΛΙΑΣ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΥΡΟΣ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ-ΠΟΛΥΜΕΡΗ
9ο ΔΣ ΠΑΛΙΑ
23ο ΔΣ ΒΟΛΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗ
8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΜΙΝΙΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ
ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΑΣ»

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/05/21/volos-dimopsifisma-tis-26is-maioy-gia-tin-kaysi-ton-skoypidion/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν Μητροπολίτη Ιγνάτιο για προσφορά του στον πολιτισμό

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Τον Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιο ως πνευματικό άνθρωπο τίμησε σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα στο πλαίσιο εκδήλωσης στο αμφιθέατρο Κορδάτος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού. «Ο πολιτισμός μας βοηθά να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και να γινόμαστε μέρος ενός ευρύτερου συνόλου» επισήμανε μεταξύ άλλων ο καθηγητής του Π.Θ. κ. Γκόβαρης ανακοινώνοντας το τιμώμενο πρόσωπο. Επιπλέον ο διευθυντής της Β’θμιας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ομόλογος του της Πρωτοβάθμιας θα καταβάλλουν προσπάθεια να θεσμοθετηθεί αυτή η ημέρα στα σχολεία, γιατί αναδεικνύει τη σύνδεση της με την παιδεία και την εκπαίδευση, και που φέτος είναι αφιερωμένη στην χορωδιακή μουσική, ενώ του χρόνου θα είναι στο θέατρο. 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Γκόβαρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον πολιτισμό. «Ο πολιτισμός είναι σαν τον πρωϊνό καφέ και η εικόνα μας μέσα από αυτόν. Ζηλεύω το έργο των δασκάλων και των καθηγητών γιατί βοηθούν τα παιδιά να μάθουν τον πολιτισμό., ο οποίος μας βοηθά να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και να γινόμαστε μέρος ενός ευρύτερου συνόλου». Επιπλέον αναφέρθηκε στη δράση του κ. Ιγνατίου ο οποίος όπως τόνισε, διακονεί εφαρμόζοντας τις αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης. Επιζητεί τον διαπολιτισμικό διάλογο και ανοίγει δύσκολα θέματα συζήτησης. Νομίζω ότι είναι η  καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε» επισήμανε.

Ο κ. Σαβελίδης χαρακτήρισε ως  σημαντικότερη στιγμή της εκδήλωσης την απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, τον οποίο τον χαρακτήρισε ως ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό. Εξήγησε πως ο λόγος που επιλέχθηκε ο κ. Ιγνάτιος είναι το γεγονός ότι «ανοίγει δρόμους» στους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορέσουν να πετύχουν ότι καλύτερο για τους μαθητές, την εκπαίδευση, την παιδεία και τον πολιτισμό γενικότερα.

«Θεωρούμε τους εαυτούς μας στη Μαγνησία ευλογημένους που έχουμε έναν τέτοιο Μητροπολίτη ως ποιμενάρχη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού βραβεύουν μια προσωπικότητα του νομού που δίνει πάντα το παρών στα εκπαιδευτικά δρώμενα, αποτελώντας το φύλακα άγγελο που απαλύνει τον πόνο πολλών ανθρώπων.

«Δεν υπήρχε δράση που διοργάνωσε η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και δεν τον είχαμε αρωγό και αυτό είναι το ελάχιστο που κάνουμε σήμερα» κατέληξε ο κ. Πολύζος.

Τιμητική πλακέτα επέδωσαν στον Μητροπολίτη οι δύο διευθυντές εκπαίδευσης ενώ και τα παιδιά του έκαναν Δώρα εικόνες. Εκείνος συγκινημένος τους ευχαρίστησε και στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δική του δασκάλα που του έμαθε να διαβάζει και να λέει αλήθεια γιατί, «μου έλεγε ότι αν μάθεις αλήθεια θα είσαι ελεύθερος και θα διαλέξεις δρόμο αγάπης».

Η εκδήλωση άνοιξε με την ερμηνεία χορωδιακών τραγουδιών από χορωδίες διαφόρων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας που καταχειροκροτήθηκαν.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/05/21/timisan-mitropoliti-ignatio-gia-prosfora-toy-ston-politismo/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τα προγράμματα και τις δράσεις της χρονιάς από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Τα προγράμματα και οι δράσεις που έγιναν στη διάρκεια της χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου Νικόλαος Κατσιαβριάς τόνισε ότι στην εκδήλωση υπήρξε πλούσιο πρόγραμμα με ιστορικά θέματα για τον Άνθιμο Γαζή, ιστορία του Βόλου μέσα από τη φωτογραφία, αλλά και τεχνολογικά, καθώς οι μαθητές έφτιαξαν, με υλικά που αγόρασαν μετά από διαδικτυακή έρευνα, τρεις υπολογιστές, που εγκαταστάθηκαν στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή παράσταση του καραγκιόζη που έφτιαξε μαθητής, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, θα κλείσει επίσης με παράσταση με θέμα ο καραγκιόζης στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, με σχόλιο της σχολικής ζωής. Ακόμη οι μαθητές παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Η Μαρία Κορώνη φιλόλογος του σχολείου έχει αναλάβει το ένα τμήμα της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων, η εργασία του οποίου έχει θέμα ο Βόλος μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Όπως είπε, τα παιδιά προσπάθησαν να συγκεντρώσουν φωτογραφικό υλικό του παρελθόντος, να κάνουν μια αναφορά σε όποια κτίρια κατάφεραν να βρουν φωτογραφημένα και να αναφερθούν στη σημερινή τους λειτουργία και τη χρήση τους.

«Τα παιδιά μπόρεσαν να σταθούν σε σημεία της πόλης από τα οποία περνούσαν, αλλά δεν ήξεραν την ιστορία τους και δεν τα κοίταζαν και να έρθουν λίγο πιο κοντά στην  ιστορία της πόλης», τόνισε η εκπαιδευτικός, που συμπλήρωσε ότι τα παιδιά βασίστηκαν κυρίως σε υλικό που βρήκαν στο διαδίκτυο, ενώ επισκέφθηκαν το Δημαρχείο που έχει παλιές φωτογραφίες στους διαδρόμους.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/05/21/ekdilosi-gia-ta-programmata-kai-tis-draseis-tis-chronias-apo-to-1o-epal-voloy/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ54 λεπτά πριν

Βόλος: Δημοψήφισμα της 26ης Μαϊου για την καύση των σκουπιδιών

ΤΟΠΙΚΑ1 ώρα πριν

Τίμησαν Μητροπολίτη Ιγνάτιο για προσφορά του στον πολιτισμό

ΤΟΠΙΚΑ1 ώρα πριν

Εκδήλωση για τα προγράμματα και τις δράσεις της χρονιάς από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ1 ώρα πριν

Ξεχώρισαν Χρήστου και Νέγρης στο Διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις»

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Δεσμεύσεις της υποψήφιας δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρίας Σαμαρά: Να βγάλουμε το Ανήλιο από την αφάνεια

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της άδειας Κουφοντίνα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 ώρες πριν

«Ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου ο Τεληκωστόγλου στο Μάντσεστερ

Χωρίς κατηγορία2 ώρες πριν

Η ιστορία ενός νυφικού που κρατά μισό αιώνα στο Μουσείο της Πόλης

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Κατάλληλο το νερό στις δημόσιες βρύσες των Σταγιατών σύμφωνα με τις μικροβιολογικές αναλύσεις των κατοίκων

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Η ΕΡΓΗΛ «σήκωσε» από τη ΔΕΥΑΜΒ 480.000 ευρώ – Στα 5 εκατομμύρια ευρώ οι κατασχέσεις

VIDEO6 ημέρες πριν

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Φώτης Τζατζάκης στο Παράθυρο στη Θεσσαλία 15/05/2019

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες πριν

Έφυγε από τη ζωή ο Νικος Μπαλατσούκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει καμία ανοχή στην ανομία και τη βία (video)

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Φίδι  μήκους ενός μέτρου  αναστάτωσε το κέντρο της πόλης

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Mάγεψαν οι «ινδιάνοι» του Αιγαίου στον Βόλο

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

34 χρόνος επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα εξάτμιση δικύκλου με το «Εξπρές Σκιάθος» στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Βρέθηκε η μητέρα με το βρέφος που εξαφανίστηκαν από τα Γιαννιτσά

COVER STORY3 ημέρες πριν

13η σύνταξη: Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ – Κουτσουρεμένη η παροχή

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Συνελήφθη 35χρονος που ασελγούσε σε γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δημοφιλή