Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τους Ιταλούς της Μεραρχίας PINEROLO που έχασαν τη ζωή τους στη Νεράϊδα Νεβρόπολης Αγράφων

Δημοσιεύτηκε

on

Μοιράσου το άρθρο:

Εκδηλώσεις στη μνήμη των υπερχιλίων νεκρών της Ιταλικής Μεραρχίας PINEROLO, που έχασαν την ζωή τους στη Νεράϊδα Νεβρόπολης Αγράφων, λόγω κακουχιών κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου 1943-Δεκεμβρίου 1944 διοργανώνονται το Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 6.00 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας και την Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 11.00 π.μ., στο Μνημείο Πινερόλο · Είσοδο Οικισμού Νεράιδας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 20 Απριλίου · Ώρα 6.00 μ.μ. Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσα
• 6.00 μ.μ. Προσέλευση – Προσφώνηση – Χαιρετισμοί
• 6.15 μ.μ. Σύντομη αναφορά στο ιστορικό Εθνικής Αντίστασης στ’ Άγραφα 1943-44 και η παρουσία των ανδρών της Ιταλικής Μεραρχίας Pinerolo στ’ Άγραφα, από τον Βασίλη Τσαντήλα.
• 6.20 μ.μ. Ο διασωθείς από τους Γερμανούς Βίκτωρ Βενουζίου, θ’ αναφερθεί στη διάσωση της Εβραϊκής Κοινότητας της Καρδίτσας, στο Μαστρογιάννι και τα χωριά των Αγράφων το 1943-44.
• 6.40 μ.μ. Ομιλητής ο συγγραφέας και ερευνητής κ. Αλεξάνδρου Χαράλαμπος με θέμα: “Η τραγωδία της Μεραρχίας Pinerolo και η παρουσίαση ανέκδοτων ιστορικών ντοκουμέντων από τα αρχεία Γερμανίας, Αγγλίας, Ιταλίας κατά την παραμονή της στην Νεβρόπολη Αγράφων”.
• 7.15μ.μ. Παρουσίαση φωτογραφικής έκθεσης για την Μεραρχία Pinerolo.
• Επίσημο δείπνο προς τιμήν της Ιταλικής Αντιπροσωπείας.
Κυριακή 21 Απριλίου · Ώρα 11.00 π.μ. Μνημείο Πινερόλο · Είσοδο Οικισμού Νεράιδας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
• Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των υπερχιλίων νεκρών της Μεραρχίας Pinerolo
• Κατάθεση στεφάνων από:
– Εκπρόσωπο Ιταλικής Πρεσβείας
– Εκπροσώπους Συμμαχικών Δυνάμεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία
– Εκπρόσωπο Ελληνικού Στρατού
– Διοργανωτές
• Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων Ιταλίας και Ελλάδας
• Ενός λεπτού σιγή
• Απόδοση τιμών από άγημα Στρατού – Φιλαρμονική Δήμου Καρδίτσας
• Παραδοσιακοί χοροί

Σύντομο ιστορικό της Μεραρχίας “PINEROLO”
Το 1943 η Ιταλία συνθηκολογεί με τους συμμάχους. Οι διάσπαρτες Ιταλικές δυνάμεις συνεργάτες των Γερμανών, βρέθηκαν στο δίλημμα τι να κάνουν. Στην Κεφαλονιά αντιστάθηκαν στους Γερμανούς και σχεδόν εκτελέστηκαν στο σύνολο τους.
Η Μεραρχία «Pinerolo», της Θεσσαλίας με 12.000 άνδρες δύναμη και πλήρως εξοπλισμένη, με Διοικητή τον Στρατηγό Infante, μετά από διαβουλεύσεις με την ηγεσία της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ε.Α.Μ., αποφάσισε να προσχωρήσει στους ‘Ελληνες από το να παραδοθεί στους Γερμανούς με αβέβαιο το μέλλον, αφού θα πρεπε να συνεχίζει να μάχεται ή θα κατέληγε στα στρατόπεδα αιχμαλωσίας της Γερμανίας.
Η προσχώρηση της Μεραρχίας «Pinerolo» στις δυνάμεις του Ε.Α.Μ., προσέδωσε μεγάλη δύναμη, αφού όλος ο εξοπλισμός της Ιταλικής μονάδας πέρασε στα χέρια των μαχόμενων Ελλήνων καθώς και η μονάδα ιππικού της Αόστης, από την οποία συγκροτήθηκε η θρυλική ταξιαρχία ιππικού του Θεσσαλικού Κάμπου.
Η Μεραρχία, στρατοπέδευσε στον οικισμό της Νεράιδας (ύψος 1200μ) πάνω από το οροπέδιο της Νεβρόπολης όπου λειτουργούσε το πρώτο αντάρτικο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Ευρώπη (σήμερα Λίμνη Πλαστήρα). Η απουσία καταλυμάτων, ο σκληρός Χειμώνας και η αδυναμία τροφοδοσίας των ανδρών της Μεραρχίας, επέφεραν αρκετές απώλειες. Στο νεκροταφείο που είχαν οι Ιταλοί, ανάρτησαν πινακίδα όπου ανεγράφετο « Νεκροταφείο υπερχιλίων Ιταλών».
Οι Ελληνικές δυνάμεις, αντιστάθηκαν στους Γερμανούς κατά την επίθεση τους στη Νεβρόπολη (27-29 Νοεμβρίου 1943) και προστάτευσαν τους Ιταλούς της «Pinerolo», τους οποίους στη συνέχεια διαμοίρασαν σε οικογένειες των κατοίκων της περιοχής Αγράφων για καλύτερες συνθήκες επιβίωσης.
Μετά την απελευθέρωση, ένα καράβι που μετέφερε άνδρες της «Pinerolo» στην Ιταλία, τορπιλίστηκε έξω από την Κέρκυρα και χάθηκαν αρκετοί Ιταλοί.
Στον χώρο του Νεκροταφείου των Ιταλών, δεν υπάρχει τίποτα σήμερα που να θυμίζει αυτά τα γεγονότα. Το 1956, η Ιταλική Κυβέρνηση έκανε την αποκομιδή των οστών, χωρίς κάποιος φορέας Ελλάδας ή της Ιταλίας να κατασκευάσει κάτι στη μνήμη των νεκρών Ιταλών. Η Ένωση Αγραφιώτικων χωριών ν. Καρδίτσας, που ανέδειξε το γεγονός, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανέγερση ενός μνημείου για τους νεκρούς Ιταλούς της Μεραρχίας «Pinerolo».To μνημείο ανεγέρθηκε τελικά το 2009, χάρις στην αμέριστη βοήθεια των Δήμων Νεβρόπολης Αγράφων και Ιτάμου, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των νεκρών Ιταλών και της ισχυρής Ελληνοϊταλικής φιλίας και συνεργασίας των λαών μας και κάθε χρόνο διοργανώνεται σεμνή εκδήλωση από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/17/ekdilosi-gia-toys-italoys-tis-merarchias-pinerolo-poy-echasan-ti-zoi-toy-sti-neraida-nevropolis-agrafon/

ΤΟΠΙΚΑ

«ΣΥΡΙΖΑ και καπηλευτές της παράταξης οι στρατηγικοί μας αντίπαλοι» τόνισαν στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. από το Βόλο

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όσους προσπαθούν να καπηλευτούν την  παράταξης τους, κατονόμασε ως στρατηγικούς αντιπάλους του Κινήματος Αλλαγής, η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια, κ. Εύα Καϊλή, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το Βόλο μαζί με τον βουλευτή, κ. Γιάννη Κουτσούκο και την υποψήφια ευρωβουλευτή  κ. Άσπα Γοσπονδίνη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας για την πολιτική επικαιρότητα και για τις πραγματικές προοδευτικές λύσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Ο κόσμος μπορεί να δει τη συκοφαντία της κυβέρνησης που λέει πως είναι προοδευτική, αλλά συνεργάζεται με την άκρα δεξιά. Αυτές οι ευρωεκλογές μπορούν να επαναφέρουν την αξιοπρέπεια μας. Η παράταξη έχει μάθει τα στελέχη που ήταν τυχοδιώκτες να τα κρατάει μακριά της» τόνισε η κ. Καϊλή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Βόλου και πρόσθεσε πως αυτές οι εκλογές θα δείξουν ποια είναι τα στελέχη που έχουν έργο πραγματικό και αγάπη για την πατρίδα τους.

Ερωτηθείσα δε, σχετικά με το ποσοστό που πιστεύει ότι θα συγκεντρώσει το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές, η κ. Καϊλή εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 10%.

Από την πλευρά της, η υποψήφια ευρωβουλευτής, κ. Άσπα Γοσπονδίνη μίλησε για την ανάγκη απομόνωσης της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη, ενώ αναφερόμενη στους νέους που φεύγουν από την χώρα και στους πτυχιούχους που αμείβονται με αναξιοπρεπείς μισθούς, δήλωσε πως το Κίνημα Αλλαγής στοχεύει στην αξιοποίηση του τρίτπυχου παιδεία, έρευνα και καινοτομία, ώστε να αντιστραφεί το brain drain.

Τέλος, ο κ. Κουτσούκος χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη την προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε πως σε όλες τις συγκεντρώσεις του Κινήματος Αλλαγής υπάρχει μαζικότητα και αυτό είναι μια απάντηση στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κρυφτεί πίσω από επίορκους.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/18/syriza-kai-kapileytes-tis-parataxis-oi-stratigikoi-mas-antipaloi-tonisan-stelechi-toy-kin-al-apo-to-volo/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Ποσό 4 εκ. ευρώ θα πληρώσει η Χαλυβουργία για μεταφορά δραστηριοτήτων της στο λιμάνι

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Ποσό τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ καλείται να καταβάλλει η Χαλυβουργία Βόλου για τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της από τον πρώτο στον τρίτο προβλήτα το λιμανιού. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2021. Η μεταφορά και δημιουργία υποδομών στον τρίτο προβλήτα θα κοστίσει τρία εκατομμύρια ευρώ και η αποκατάσταση του πρώτου προβλήτα ένα εκατομμύριο ευρώ. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ξενοφός που επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι,  επισήμανε ότι μετά τον Ιούλιο του 2019 θα είναι σε θέση το Ταμείο να προχωρήσει στις επαφές και να προκηρύξει διαγωνισμούς για τις υποπαραχωρήσεις τομέων του λιμανιού. Στην αυριανή δε συνάντησή του με το δήμο Βόλου θα συζητήσουν το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης το λιμανιού που περιλαμβάνει  το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και τη ζώνη του Παλιού Λιμεναρχείου, μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα και διαδικαστικά καθώς πρώτα ο ΟΛΒ επιστρέφει τη χερσαία ζώνη στο ελληνικό δημόσιο και αυτό με τη σειρά του στο δήμο Βόλου.

Ειδικότερα ο κ. Ξενόφος είχε συνάντηση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που εκπονεί μελέτη για την ανάπτυξη του λιμανιού κυρίως σε θέματα οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων και ανάπτυξης του λιμανιού στο νότιο τμήμα του. Επιπλέον ανέφερε ότι στο τέλος Μαίου θα είναι έτοιμη η μελέτη που εκπονεί το ΤΑΙΠΕΔ για να αξιολογήσει τις δυνατότητες αξιοποίησης των 10 περιφερειακών λιμανιών. Στην συνέχεια θα γίνουν οι προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος και οι συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές για τα κομμάτια του λιμανιού που θα αποφαιστεί ότι είναι προς αξιοποίησης, όπως π.χ. το εμπορευματικό, η κρουαζιέρα, το carterminal που μελετάται.

Σε ότι αφορά τη Χαλυβουργία, ανέφερε ότι ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη και από τον ΟΛΒ αλλά και τη Χαλυβουργία για τη μεταφορά του σκραπ. «Η Χαλυβουργία είναι μια μεγάλη εταιρεία και συνδράμει σημαντικά στα έσοδα το λιμανιού, ενώ απασχολεί 400 εργαζόμενους και οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά» ανέφερε ο κ. Ξενοφός. Επιπλεόν επισήμανε ότι η μεταφορά επιβάλλονταν και από τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του λιμανιού ενώ το ελληνικό κράτος πληρώνει εκατομμύρια σε πρόστιμα από τη χαλυβουργική δραστηριότητα γενικότερα όταν δεν πληρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.

Τελικά οι δύο πλευρές φαίνεται να καταλήγουν ότι το κόστος μεταφοράς, επένδυσης στον τρίτο προβλήτα αλλά και αποκατάστασης του πρώτου, ύψους 4 εκ. ευρώ θα επωμιστεί η Χαλυβουργία. Αυτό θα οριστικοποιηθεί σύντομα ενώ η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Η συνεργασία με το δήμο Βόλου

«Στρατηγική μας είναι να αφουγκραζόμαστε και να συνθέτουμε απόψεις φορέων για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Κυρίαρχο στοιχείο για μας αποτελεί η  συνύπαρξη της πόλης με το  λιμάνι. Ήδη έχουμε κλείσει ένα κύκλο ικανοποίησης αιτημάτων με το δήμο και συνεχίζουμε τη συζήτηση» ανέφερε ο κ. Ξενόφος. Ανέφερε ότι ο ίδιος ο δήμος έχει ζητήσει την πιο ενεργή εμπλοκή του στην ανάπτυξη του λιμανιού. Αυτό που έχει εγκριθεί μέχρι τώρα από τον ΟΛΒ είναι η διαδικασία μεταφοράς της χερσαίας ζώνης στο δημόσιο και αυτό με τη σειρά του στο δήμο Βόλου. «Ετοιμάστηκε το νέο τοπογραφικό που ζήτησαν οι υπηρεσίες στα αρμόδια υπουργεία και αυτό θα πρέπει να εγκριθεί τώρα από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Αύριο θα δούμε και τις εκκρεμότητες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του αποχαρακτηρισμού» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Τοζίδης. Τα σημεία που παραχωρούνται είναι το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, μέτωπο συνοικίας παλιού λιμεναρχείου, στα παλιά και το τμήμα στην Αμαλιάπολη του Αλμυρού.

Τέλος επισημάνθηκε ότι αργεί χαρακτηριστικά η ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμανιού, καθώς ενώ ήδη έχει ενταχθεί το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας η προμήθεια ενός αυτοκινούμενο γερανού, προϋπολογισμού τριών εκ. ευρώ, και ενός οχήματος μεταφοράς  Εμπορευματοκιβωτίων 500.000 ευρώ, «έχουν κολλήσει στη διαχειριστική αρχή που καθυστερεί χαρακτηριστικά». Η εμπειρία που έχουμε που διαχειριζόμαστε έργα στο θέμα των επενδύσεων που έχει να κάνει με διάφορα διαδικαστικά θέματα, είναι ένας εφιάλτης η γραφειοκρατία. Πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία στο ελληνικό δημόσιο.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/18/poso-4-ek-eyro-tha-plirosei-i-chalyvoyrgia-gia-metafora-drastiriotiton-tis-sto-limani/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Ι. Αποστολάκης: Ο δήμος απαξίωσε το έργο των πολιτιστικών συλλόγων

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

«Στόχος μας είναι η δράση των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Βόλου να ενταχθεί υπό την “ομπρέλα” του ΔΟΕΠΑΠ, στο πλαίσιο ενός σταθερού μνημονίου συνεργασίας, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, διάχυση και προβολή του έργου τους». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης σε συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις και μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, καταγγέλλοντας την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι απαξίωσε το έργο τους, αφού η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν ήταν στις προτεραιότητές της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους των συλλόγων «Πολιτιστική εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “Ίωνες”», «Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας-Βόλου» και «Σύλλογος Ποντίων του Βόλου “Αργώ”», συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο». Οι εκπρόσωποι των συλλόγων αναφέρθηκαν κυρίως σε θέματα οικονομικής ενίσχυσης, στήριξης των δράσεών τους, ζητήματα εγκαταστάσεων και προβολής του έργου τους, ενώ μέλη των «Ιώνων» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία από την περιφέρεια, του κτηρίου που θα στεγάσει το Σύλλογο και τις δράσεις τους. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Ποντίων έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας σχέσης με τους πολιτιστικούς συλλόγους, στη βάση ενός συνολικού σχεδιασμού που θα ενσωματώνει την ενίσχυση των δράσεών τους, με στόχους αφενός την ανάδειξη της ιστορικής-πολιτισμικής κληρονομιάς, αφετέρου την προβολή του Βόλου. Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή Μπέου, κατηγορώντας την ότι επέδειξε πλήρη αδιαφορία στον τομέα ανάδειξης της ιστορικής-πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε στην πενιχρή οικονομική ενίσχυση των συλλόγων εκ μέρους του Δήμου Βόλου, επισημαίνοντας ότι η στάση αυτή της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι αποτέλεσμα της άγνοιας που έχει για τους σκοπούς των συλλόγων και το έργο που παράγουν, ενώ οφείλεται και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της είχε θέσει άλλες προτεραιότητες.

«Οφείλουμε να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες των συλλόγων, οι οποίοι είναι ζωντανά κύτταρα πολιτισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι το καλύτερο πρόγραμμα και να έχει κανείς διαμορφώσει για τον πολιτισμό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τους ενεργούς φορείς, δηλαδή τους συλλόγους και τις συλλογικότητες. Στόχος μας είναι η δράση των πολιτιστικών συλλόγων να ενταχθεί υπό την ομπρέλα του ΔΟΕΠΑΠ, στο πλαίσιο ενός σταθερού μνημονίου συνεργασίας, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, διάχυση και προβολή του έργου τους. Η όποια βοήθεια στους συλλόγους δεν μπορεί να εξαντλείται σε κάποιες έκτακτες μικροεπιχορηγήσεις των 3000 ευρώ, αλλά αντίθετα υπό την αιγίδα του Δήμου (συνδρομή και προβολή) το έργο αυτών των συλλόγων, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί προβολή για την ίδια την πόλη, πρέπει να διαχέεται στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδιασμού, που να έχει στόχο την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς και τη διάσωση της ιστορικής μνήμης».

Τον κ. Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι: Κωνσταντίνος Βαλκαμελής, Αγγελική Κατσαλή, Άννα Κουτσελίνη, Παναγιώτης Κοκτσίδης, Στέφανος Λάζος, Νέστορας Μανιάρας, Λεωνίδας Μαυρογιάννης, Ελένη Παπαθανασίου, Σωτήρης Πετσιμέρης, Δημήτρης Σκαλτσής και Διαλεχτή Τσιτούμη.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/18/i-apostolakis-o-dimos-apaxiose-to-ergo-ton-politistikon-syllogon/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες πριν

Η Σταυρούλα Σπύρου υπ Δημ. Σύμβ. με τον Αχιλλέα Μπέο μίλησε στον ASTRA δείτε το video

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Πέθανε πολιτικός μηχανικός εν ώρα εργασίας

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

13 χρονη Προσπαθησε να βάλει τέλος πηδώντας από γέφυρα και την έσωσε Αστυνομικος πιάνοντας την στον αέρα

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πιλότος των εναέριων μέσων

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Sold out από τους φίλους του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του τρίτου αγώνα με τη Ρεάλ!

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Ο Μαρινάκης εγγυάται και για το μπάσκετ του Ολυμπιακού

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Στις 24.000 ευρώ το ομοίωμα της Αργούς στον κόμβο δημαρχείου με απευθείας ανάθεση

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

«Ντέρμπι στα χαρτιά», ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 104-72 την ΑΕΚ – Έχασε στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Δημοφιλή