Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Όχι στην εξαγορά της ψήφου των δημοτών ρομά

Δημοσιεύτηκε

on

Μοιράσου το άρθρο:

Του Παναγιώτη Χαρίτου, πρώην αντιδημάρχου Σοφάδων

Σε εποχές με μελανά χρώματα, κάποιοι πρόθυμοι υποψήφιοι αιρετοί, θέλουν να γυρίσουν το δήμο Σοφάδων. ‘Άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με τους Τσιγγανό-πατέρες και διαπραγματεύονται το προσωπικό όφελος, το προσωπικό συμφέρον και θέσεις απασχόλησης, όπως η φύλαξη του σχολείου και η συντήρηση του πρασίνου στους Τσιγγάνικους Οικισμούς, αγνοώντας παντελώς τα προβλήματα του οικισμού και τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών. Αντί να διαπραγματευτούν τη λύση του Τσιγγάνικου Ζητήματος, απεναντίας, παζαρεύουν την ψήφο στα 25 ή στα 50 ευρώ και στήνουν τραπέζια με κοτόπουλα, μπίρες και χρυσά πετραχήλια. Δεν μπορώ να καταλάβω, που βρίσκουν τα λεφτά…
Αυτές τις πληροφορίες διαδίδουν οι Τσιγγανό-πατέρες στα Τσιγγάνικα καφενεία και στον οικισμό τους. Είναι στενάχωρο και λυπηρό, το γεγονός, πως ο αγώνας κάποιων ανθρώπων της ίδιας της κοινότητας που πάλεψαν να αλλάξουν αυτές τις νοοτροπίες και τις καταβολές ορισμένων Τσιγγανό-πατέρων και των παππούδων τους και μερικών ταλαντούχων πονηρών αιρετών, σταμάτησε και δεν συνεχίζεται. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε αυτές τις συνήθειες και από τις δύο πλευρές και το καταφέραμε. Οι τσιγγάνοι με τη δική μου εκλογή σταμάτησαν να παίρνουν 20 ευρώ. Διότι ζητήσαμε την ψήφο τους προβάλλοντας κοινωνικές αξίες και ηθικές αρχές και τους υποσχεθήκαμε λύσεις στα προβλήματα τους.
Παρατηρούμε όμως πως κάποιοι πρόθυμοι ξανά γύρισαν στις πάγιες τακτικές ενός πολιτικού συστήματος του μαύρου παρελθόντος, με τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής για την αρπαγή της ψήφου των δημοτών με ανταλλάγματα, το ξενύχτι των υποψηφίων στον οικισμό και τον ύπνο των αιρετών μέσα στις Τσιγγάνικες Παράγκες.
Μερικοί πρόθυμοι υποψήφιοι αιρετοί θέλουν να γυρίσουν τη πόλη των Σοφάδων και αυτές τις εκλογές στο παρελθόν με τις μαύρες σελίδες που στιγμάτισαν το δήμο μας με τις συγκρούσεις, τις διενέξεις και τις φασαρίες μεταξύ μελών της ίδιας της κοινότητας και όχι μόνο, για το ποιος δήμαρχος ή πολιτική παράταξη θα πληρώσει τα ποιο πολλά. Μία ακόμη φορά με τα λεφτά τους θέλουν να καθορίσουν τις εκλογές και να διαμορφώσουν αποτέλεσμα καθώς ετοιμάζουν να γεμίσουν τη πόλη με αγροτικά γεμάτα φορτωμένα άτομα χωρίς άποψη και γνώμη και όλοι τους πληρωμένοι.
Συνεπώς, παραβιάζουν θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και νομοθετικά διατάγματα, που αντιβαίνουν στα βασικά στοιχεία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επανειλημμένα προσβάλουν και καταπατούν συνταγματικά πολιτικά δικαιώματα όπως συμβαίνει με τη φαλκίδευση του δικαιώματος «εκλέγειν και εκλέγεσθε». Έρχονται τα βράδια στον οικισμό, κοιμούνται, τρώνε σκαντζόχοιρο και μετά βγαίνουν στα καφενεία και λένε στους Μπαλαμέ «εμείς θα διώξουμε τους γύφτους», ας μου επιτραπεί ο όρος και η λέξη. Με αυτό το τρόπο προσέγγισης των ψηφοφόρων δημοτών, δεν λύνεται το Τσιγγάνικο θέμα αλλά αντιθέτως δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα.
Βέβαια πρωτεύον, σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ρωγμές, διάσπαση και διχόνοια μεταξύ των φατριών και των φάρων. Δεν θέλουν τον οικισμό ενωμένο, διότι όταν αυτό συνέβη για πρώτη φορά και ενώθηκε ο οικισμός μετά από 85 χρόνια και δεν μοιράστηκαν τα 25 ευρώ, οι Τσιγγάνοι έβγαλαν δικό τους εκπρόσωπο αντιδήμαρχο. Αυτά φοβούνται αυτοί που πολιτεύονται και βρίσκουν άλλους τρόπους και άλλες μεθοδεύσεις για να αρπάξουν την ψήφο των δημοτών.
Με αυτή τη πολιτική αντιμετώπιση του Τσιγγάνικου θέματος δημιουργούν αντιπάθειες κατά των δημοτών Ρομά προς την υπόλοιπη κοινωνία και αναπαράγουν στερεότυπα, προκαταλήψεις και μισαλλοδοξίες. Σπέρνουν τη διχόνοια, προβάλλουν τη ρητορική μίσους, μιλάνε με δύο γλώσσες, άλλα λένε στους ψηφοφόρους Ρομά και άλλα στους ψηφοφόρους Μπαλαμέ. Αυτός ο τρόπος πολιτικής απέτυχε αποδεδειγμένα και το πρόβλημα στη πόλη των Σοφάδων διαιωνίζεται από το 1953.
Εμείς καταδικάζουμε τέτοιου είδους πολιτικές, καταγγέλλουμε δημοσίως τέτοιους είδους πρακτικές και μεθοδεύσεις κατά εξακολούθηση για 90 χρόνια συστηματικής εξαγοράς ψήφων των ευάλωτων ευπαθών κοινωνικών και αδύναμων ομάδων του πληθυσμού όπως είναι και οι Ρομά. Εξάλλου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλήνων Ρομά έστειλε έγγραφο προς τον Άρειο Πάγο και ζήτησε την άμεση συνδρομή του σε παρόμοια περιστατικά. Εμείς εδώ στους Σοφάδες ήδη ξεκινήσαμε και ενημερώσαμε τους δημότες σχετικά γι’ αυτό το θέμα και προτάθηκαν άτομα σε ομάδες εθελοντικού χαρακτήρα, σε περίπτωση που κάποιος τους δώσει λεφτά αμέσως να γίνει καταγγελία στην αρμόδια εισαγγελία.
Σε αυτές τις εκλογές 26-05-2019 δεν θα αφήσουμε κανέναν Τσιγγανό – πατέρα άλλα ούτε και ταλαντούχο πονηρό αιρετό να αρπάξει την ψήφο με 20 και 30 ευρώ των 2.500 ψηφοφόρων που απαριθμούν στους δύο οικισμούς Σοφάδων για να διαμορφώσουν αποτέλεσμα ή να αλλοιώσουν ή να νοθεύσουν τις εκλογές. Αυτές οι εκλογές επειδή ακριβώς θα καθοριστούν από τους δύο Τσιγγάνικους Οικισμούς, διότι αποτελούν 25% του εκλογικού σώματος, οι αιρετοί πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το πως θα προσεγγίσουν τους ανθρώπους αυτούς. Για να έχουν πρόσβαση στους Τσιγγάνικους οικισμούς θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο παρέμβασης και ολοκληρωμένη στρατηγική κοινωνικής πολιτικής με ολιστική λύση του Τσιγγάνικους Ζητήματος. Από τη μία χαίρομαι ιδιαίτερα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές λίγο πιο δίπλα από μας στο δήμο Φαρσάλων, ο δήμαρχος και η Υπουργός σήμερα υπογράψουν την μετεγκατάσταση 30 οικογενειών σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο που υπέδειξε το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα και από την άλλα στεναχωριέμαι που η πόλη μας έχασε μια ευκαιρία να γκρεμίσει 371 παράγκες και να μετεγκαταστήσει 130 οικογένειες στη Νέα Ζωή μια επέκταση που ήδη υπάρχουν 94 κατοικίες από παρόμοια προγράμματα.
Εμείς θα είμαστε σε πρώτη γραμμή και θα δώσουμε μάχη σε αυτές τις εκλογές με εκείνες τις προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να λύσουν το Τσιγγάνικο Ζήτημα. Θα είμαστε δίπλα-δίπλα με εκείνους τους δημάρχους που οραματίζονται τη πόλη των Σοφάδων χωρίς παράγκες, χωρίς σκουπίδια σε δημόσιους χώρους, χωρίς ηχορύπανση, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις καθώς και δίχως κοινωνικούς, πολιτικούς και εκπαιδευτικούς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς. Θα δώσουμε την εκλογική νίκη σε δημάρχους που θα συναποφασίσουμε μαζί για το μέλλον του δήμου μας.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/17/ochi-stin-exagora-tis-psifoy-ton-dimoton-roma/

ΤΟΠΙΚΑ

«Cimema Paradiso» – μουσική κινηματογράφου από το σύνολο «Cosmos»

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Το Μουσικό Σύνολο «COSMOS» παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στις 21:30, στο  μια μουσική βραδιά, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, Steak Bistrot (Κονταράτου 4,τηλ.24210 22280), μια μουσική βραδιά γεμάτη με μουσική από τον κινηματογράφο, με τίτλο «CINEMA PARADISO».

Aγαπημένες μελωδίες που μας μεταφέρουν στο κόσμο του Κινηματογράφου, ζωντανεύουν μέσα από τη μουσική, ταινίες όπως, «Breakfast at Tiffany’s», «Amelie», «It happened in Brooklyn», «La vie en Rose/Mome», «Primal Fear», «Angel Eyes», «Sous le ciel de Paris», «A Man and a Woman», «Stars 80», «Ποτέ την Κυριακή», «Born to Dance», κ.ά. Βραβευμένα τραγούδια όπως, το τραγούδι «Je veux» της ZAZ, υποψήφιο για το βραβείο Francophone Song of the Year 2010, το «What a wonderful World», το «La vie en rose» με την αξέχαστη ερμηνεία της Edith Piaf, γραμμένο το 1942 που βρίσκεται στο Πάνθεον των Βραβείων Grammy, το «Moon River», το παγκόσμιο Τραγούδι-Σύμβολο, «Sous le ciel de Paris», από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του 1951, με την εμβληματική φωνή της Juliette Greco, και πολλά άλλα.

 

Το Μουσικό Σύνολο «COSMOS», παρουσιάζει παγκόσμιες, διαχρονικές συνθέσεις των Miles Davies, Cole Porter, John Coltrane, Joseph Kosma, George Gershwin, Antonio Carlos Jobim, κ.ά.
Aγαπημένες μελωδίες, που σφράγισαν με την αξέχαστη ερμηνεία τους, μεγάλοι θρύλοι της Μουσικής όπως οι, Frank Sinatra, Edith Piaf, Ella Fitzerald, Louis Armstrong, Yves Montand, Billy Holiday, Chet Baker, κ.ά, σε δικές του διασκευές, σε Blues, Jazz και Swing αποχρώσεις.
Τραγούδια με τίτλους όπως, «All the things you are», «Sous le ciel de Paris», «Time after time», «Girl from Ipanema», «La vie en Rose», «All of me», «One note Samba», «Fly me to the moon», «Historia de un Amor», «How high the moon», «Autumn Leaves», «What a wonderful world», «Aux Champs Elysees», «My funny Valentine» κ.ά.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/19/cimema-paradiso-moysiki-kinimatografoy-apo-to-synolo-cosmos/

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη να φωτογραφίζει την εγκατάσταση της Αεροπορίας στο Πλιασίδι

Δημοσιεύτηκε

on

By

 

Μια περίεργη υπόθεση με οσμή κατασκοπείας απασχολεί από χθες τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές του Βόλου. Από αεροπόρους της εγκατάστασης της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι Πηλίου συνελήφθη ένας Βέλγος υπήκοος, να φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις… (περισσότερα…)

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Αλόννησο

Δημοσιεύτηκε

on

By

Μοιράσου το άρθρο:

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις, σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα βορειοανατολικά της Αλοννήσου.
Πιο συγκεκριμένα, στις 03:55, 39 χλμ Βόρεια – Βορειοανατολικά της Αλοννήσου και σε βάθος 10χλ, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 2 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ 10 λεπτά αργότερα, στις 04:05, 44χλμ Βόρεια – Βορειοανατολικά της Αλοννήσου και στο ίδιο βάθος, σημειώθηκε σεισμική δόνηση ίδιου μεγέθους.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/04/19/astheneis-seismikes-doniseis-stin-alonniso/

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά πριν

Έκτακτοι έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα-Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 λεπτά πριν

Ε. Αποστολάκης: Οι αξιώσεις της Τουρκίας δεν έχουν καμία νομική στήριξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 λεπτά πριν

«Πλήρης άγνοια» στα θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης απαντά ο Κ. Γαβρόγλου στην κριτική Μητσοτάκη

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά πριν

Αντιδράσεις για τη μεταφορά, από τη Σάμο, 56 αιτούντων άσυλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 λεπτά πριν

Ν. Βούτσης: Τώρα η καλύτερη στιγμή για μια ρεαλιστική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

ΤΟΠΙΚΑ25 λεπτά πριν

«Cimema Paradiso» – μουσική κινηματογράφου από το σύνολο «Cosmos»

LIFESTYLE33 λεπτά πριν

Με τη Lauren Abraham δεν ξεκολλάς από την οθόνη

ΤΟΠΙΚΑ34 λεπτά πριν

Συνελήφθη να φωτογραφίζει την εγκατάσταση της Αεροπορίας στο Πλιασίδι

ΚΟΣΜΟΣ34 λεπτά πριν

Παναγία των Παρισίων: Τα σχέδια ανοικοδόμησης-Μαρτυρίες Ελλήνων από το Παρίσι (video)

ΚΟΣΜΟΣ38 λεπτά πριν

Ρουκέτες στην Συρία σκοτώνουν δέκα άμαχους  

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες πριν

Η Σταυρούλα Σπύρου υπ Δημ. Σύμβ. με τον Αχιλλέα Μπέο μίλησε στον ASTRA δείτε το video

Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πριν

13 χρονη Προσπαθησε να βάλει τέλος πηδώντας από γέφυρα και την έσωσε Αστυνομικος πιάνοντας την στον αέρα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Πέθανε πολιτικός μηχανικός εν ώρα εργασίας

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πιλότος των εναέριων μέσων

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Ο Μαρινάκης εγγυάται και για το μπάσκετ του Ολυμπιακού

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Sold out από τους φίλους του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του τρίτου αγώνα με τη Ρεάλ!

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Στις 24.000 ευρώ το ομοίωμα της Αργούς στον κόμβο δημαρχείου με απευθείας ανάθεση

ΜΠΑΣΚΕΤ6 ημέρες πριν

«Ντέρμπι στα χαρτιά», ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 104-72 την ΑΕΚ – Έχασε στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ημέρες πριν

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Δημοφιλή