Connect with us

LIFESTYLE

Ο εγγονός του εμπόρου ξυλείας είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους του κόσμου

Δημοσιεύτηκε

on

Σοκ, αποτροπιασμός, φόβος, πόνος και θλίψη είναι κάποια από τα συναισθήματα που ένιωσαν όλοι όσοι έβλεπαν την εικόνα της Παναγίας των Παρισίων να είναι τυλιγμένη στις φλόγες. Σαν σκηνή βγαλμένη από το ομώνυμο έργο του Βίκτωρα Ουγκώ. Μεγάλη Δευτέρα για τους Καθολικούς και η Παναγία των Παρισίων, ο εμβληματικός ναός της χριστιανοσύνης κι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, δείχνει παραδομένη στο μένος της πυρκαγιάς.

Στα σκίτσα που κάνουν αμέσως το γύρο του διαδικτύου, ο Κουασιμόδος με δάκρυα στα μάτια, κλείνει στην αγκαλιά του το Ναό, ενώ λίγο πιο πέρα η Εσμεράλδα κλαίει για την καταστροφή. Μαζί τους κλαίει και όλος ο κόσμος. Και είναι από τις φορές εκείνες που τα δάκρυα «ρίχνουν» τα σύνορα, τα όρια, τις τάξεις ανάμεσα στους ανθρώπους και ο θρήνος τούς ενώνει. Γάλλοι και μη, Χριστιανοί ή όχι, πλούσιοι και φτωχοί, ο ένας μετά τον άλλον με τον δικό του τρόπο εκφράζει τη θλίψη και τη συμπαράστασή του.

Και κάπου εκεί, το πρωινό μετά τη φωτιά, ο δεύτερος πλουσιότερος Γάλλος στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, για έναν συγκινητικό αυτή τη φορά λόγο και όχι για κάποιο κουτσομπολίστικο, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Είναι ο Ανρί Πινό, ο σύζυγός της Σάλμα Χάγιεκ, ο οποίος ανακοινώνει πως με τον πατέρα του Φρανσουά θα δώσουν το υπέρογκο ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση του Ναού. Τα γαλλικά και διεθνή Μέσα υποδέχονται έκπληκτα την ανακοίνωση, ενώ η μετέπειτα διευκρίνιση της οικογένειας ότι δεν θα επιδιώξει φορολογικές ελαφρύνσεις για τη δωρεά, κάνει την κίνησή τους, ακόμη πιο εντυπωσιακή. Επιπλέον, ανοίγει έναν ιλιγγιώδη χορό δωρεών από τους οικονομικά ισχυρούς της Γαλλίας, εκτοξεύοντας το ποσό σε δυσθεώρητα ύψη.

Ποιος είναι, όμως, ο Ανρί Πινό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering, που κατέχει εμπορικά σήματα όπως οι Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen και Puma; Και είναι στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου;

Η οικογενειακή ιστορία του μοιάζει σχεδόν μυθιστορηματική. Κι αυτό λόγω του πατέρα του Φρανσουά Πινό, ο οποίος είναι ένας αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχος που ξεκίνησε από το μηδέν.  Και ίσως η ιστορία του Πινό του πρεσβύτερου, ο οποίος σήμερα είναι 82 ετών, αποτελεί κι ένα καλό δίδαγμα πως με το πείσμα και την εφευρετικότητα μπορείς να τα καταφέρεις. Ακόμη και αν γεννήθηκες σε μία φτωχή οικογένεια κι έχεις δεχτείς τον κοινωνικό ρατσισμό.

Ο αυτοδημιούργητος γιος του εμπόρου ξυλείας

Τον Αύγουστο του 1931 γεννήθηκε στη Βρετάνη της Γαλλίας, ο Φρανσουά Πινό. Είναι ο γιος ενός εμπόρου ξυλείας που με κόπο προσπαθεί να θρέψει την οικογένειά του, σε χρόνους δύσκολους. Ο Φρανσουά από μικρός μυείται στα μυστικά της μικρής επιχείρησης, ενώ παράλληλα πηγαίνει στο σχολείο. Τα γράμματα δεν του αρέσουν. Το να ασχοληθεί με την επιχείρηση το βρίσκει πιο συναρπαστικό.

Η Σάλμα Χάγιεκ ανέβασε αυτή τη φωτογραφία στο Instagram με τον σύζυγο και τον πεθερό της, μετά τη δωρεά της οικογένειας

Ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι στο σχολείο οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν για τη φτωχή καταγωγή του. Έτσι, στα 16 του χρόνια αποφασίζει να τα βροντήξει και να ασχοληθεί με την ξυλεία του πατέρα του. Αλλά ο Φρανσουά Πινό είχε το επιχειρηματικό δαιμόνιο μέσα του και δεν έμοιαζε διατεθειμένος να ακολουθήσει τις συντηρητικές κινήσεις του πατέρα του.

Πηγαίνει στην Αλγερία κι επιστρέφοντας έχει καταφέρει να μαζέψει κάποια χρήματα, που εκτός των άλλων τον βοηθούν να παντρευτεί την αγαπημένη του Louise Gautier, κόρη προμηθευτή ξύλου. Ο πεθερός την προικίζει καλά και μαζί με τα χρήματα που έχει μαζέψει, καταφέρνει να συγκεντρώσει το κεφάλαιο για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση εμπορίας ξύλου, μόλις στα 28 του χρόνια.

Το δαιμόνιό του και οι σωστές κινήσεις σταδιακά αύξησαν την περιουσία του και τη δεκαετία του ’60 είχε πετύχει να είναι οικονομικά ισχυρός. Με τη σύζυγό του απέκτησαν τρία παιδιά, αλλά χώρισαν όταν ο Ανρί Πινό ήταν μόλις 4 χρόνων. Το διαζύγιο των γονιών του ο μικρός δεν το ξεπέρασε ποτέ, ενώ πάντα ήταν κοντά με τον πατέρα του, με τον οποίο όταν μπήκε και ο ίδιος στην οικογενειακή επιχείρηση, κατάφεραν να την καταστήσουν κολοσσό. Και η σημερινή περιουσία τους, σύμφωνα με το Forbes να εκτιμάται στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο «βασιλιάς» της γαλλικής μόδας

Ο μικρός Ανρί (γεννήθηκε στις 28 Μάϊου, το 1962) σε αντίθεση με τον πατέρα του, μεγάλωσε μέσα στα πούπουλα χωρίς στερήσεις. Την ανατροφή των παιδιών μετά το διαζύγιο ανέλαβε ο πατέρας, ο οποίος φρόντισε να μην τους λείψει τίποτε. Ούτε και οι σπουδές στα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια. Μάλιστα, στο θέμα των σπουδών, ο πατέρας Πινό ήταν κάθετος, έχοντας στο μυαλό το δικό του αποτρεπτικό παράδειγμα που παράτησε το σχολείο.

Έτσι, ο Φρανσουά – Ανρί Πινό ο νεότερος το 1985 μετά την αποφοίτησή του από το HEC School Management (έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) επέλεξε να εργαστεί σε διάφορες θυγατρικές του ομίλου, με αποκορύφωμα την ανάληψη της θέσης του προέδρου στη FNAC το 1997. Μάλιστα, μία παράδοξη συμφωνία τον έχρισε διάδοχο του πατέρα του. Ο ιδρυτής του γαλλικού ομίλου οργάνωσε μια ομάδα με κορυφαία στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο της πατρίδας του με σκοπό να αποφανθούν ύστερα από μια σειρά συναντήσεων αν ο γιος του είναι ικανός να ακολουθήσει τα χνάρια του.

Η ομάδα αποφάνθηκε θετικά και τότε ο Πινό ο πρεσβύτερος προχώρησε σε μία κίνηση που δεν συνηθίζεται στον επιχειρηματικό κόσμο. Παρέδωσε τα ηνία της μητρικής εταιρείας στο γιο του, παρόλο που ο ίδιος ήταν μόλις 67 χρόνων και υγιής.  «Το 90% των ιδρυτών εταιρειών δεν αποσύρεται συνήθως. Εκείνος μου παρέδωσε την εταιρεία ολοκληρωτικά» είχε δηλώσει τότε ο Πινό ο νεότερος.

Σήμερα, ο  Φρανσουά Ανρί Πινό είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς πολυτελούς ομίλου Kering (διαχειρίζεται κορυφαία σήματα μόδας όπως Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen, Dodo, Bottega Veneta κ.α) και πρόεδρος χαρτοφυλακίου του Groupe Artémis, που κατέχει μεταξύ άλλων τον οίκο δημοπρασιών Christie’s. Επίσης, η οικογενειακή επιχείρηση επεκτείνεται στον τομέα της οινοποιίας (Chateau Latour), τις εκδόσεις (Le Point) και τον χώρο του ποδοσφαίρου (Stade Rennais F.C.). Το 2000 ο όμιλος εξαγόρασε και το εμβληματικό θέατρο Marigny στο Παρίσι.

Ο δισεκατομμυριούχος «Δον Ζουάν»

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο Ανρί Πινό αν και δεν είναι καθόλου γοητευτικός, έχει καταφέρει με τη… γοητεία της οικονομικής του δύναμης να έχει στο πλευρό του κάποιες από τις ωραιότερες γυναίκες.

Η πρώτη γυναίκα του ήταν η Dorothea Leper με την οποία παντρεύτηκαν το 1996 και χώρισαν το 2004, έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά, τον Φρανσουά και τη Ματίλντα. Ο χωρισμός τους ήταν βελούδινος και με τα παιδιά του διατηρεί άριστες σχέσεις. Μάλιστα, στο γάμο του με τη Σάλμα Χάγιεκ κρατούσαν τα λουλούδια στη διάρκεια της τελετής.

Αν και κινείται στο χώρο της μόδας, είναι δισεκατομμυριούχος, με ισχυρές γνωριμίες (ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Ζαν Ζακ Σιράκ είναι οικογενειακός φίλος) και μονίμως κάτω από το λαμπερό φως της μόδας, ο Φρανσουά – Ανρί Πινό δε συμπαθεί καθόλου τα φώτα της δημοσιότητας. Και κάθε φορά νιώθει σαν το ψάρι έξω από το νερό.

Και να που ο άνθρωπος που δεν θέλει τη δημοσιότητα, για αρκετά χρόνια είχε τους προβολείς στραμμένους πάνω του, απασχολώντας την επικαιρότητα με την προσωπική του ζωή και όχι για κάποιο επιχειρηματικό επίτευγμα.

Η θυελλώδης σχέση με τη Λίντα Ευαγγελίστα και το εξώγαμο παιδί

Αλήθεια, ποιος άνδρας δεν θα ήθελε τη Λίντα Ευαγγελίστα στο πλευρό του; Κι εδώ που τα λέμε, ποιος δεν θα την ήθελε για μάνα των παιδιών του; Ο Πινό, πάντως, δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία. Και μπορεί με το διάσημο μοντέλο να έζησαν ένα μεγάλο πάθος που φούντωσε τον Σεπτέμβριο του 2005, όμως, όταν εκείνη του ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2006 ότι είναι έγκυος, δεν ήθελε με τίποτε να γίνει ξανά πατέρας. Εξάλλου, το διαζύγιο με την πρώτη του σύζυγο ήταν ακόμη νωπό. Το ζευγάρι χώρισε επεισοδιακά, ενώ τον Αύγουστο γεννήθηκε ο γιος τους Αυγουστίνος.

Από τότε ξεκίνησε μία άγρια κόντρα μεταξύ τους, που είχε να κάνει με την αναγνώριση του παιδιού, καθώς ο Πινό ισχυριζόταν πως της είχε να ζητήσει να κάνει έκτρωση κι εκείνη αποφάσισε μόνη να κρατήσει το γιο τους. Ο πάλαι ποτέ μεγάλος έρωτάς τους καταλήγει στις δικαστικές αίθουσες, όπου το μοντέλο ζητά διατροφή ύψους 46 χιλιάδων δολαρίων το μήνα, για τα έξοδα του παιδιού. Εκείνος θεωρεί το ποσό υπερβολικό, με μερίδα του Τύπου να ειρωνεύεται τη στάση του, λέγοντας πως είναι αστείο ένας δισεκατομμυριούχος να βρίσκει μεγάλο ένα τέτοιο ποσό για το ίδιο του το παιδί.

Τελικά, οι δύο πλευρές τα βρήκαν δικαστικά το 2012. Εκείνη την περίοδο έγινε και η μεγάλη αποκάλυψη για την ταυτότητα του πατέρα του παιδιού, αφού μέχρι τότε η Ευαγγελίστα δεν παραδεχόταν ποιος ήταν. Υπήρχαν φήμες για τον Πινό, αλλά εκείνη επέμενε πως ήταν ένας Νεοϋορκέζος αρχιτέκτονας.

Ο έρωτας με την Μεξικάνα Σάλμα Χάγιεκ

Λίγο μετά τον χωρισμό του με τη Λίντα Ευαγγελίστα, ο Ανρί Πινό γνωρίζει σε μία εκδήλωση τη Σάλμα Χάγιεκ. Η εντυπωσιακή Μεξικάνα ηθοποιός τού τραβά την προσοχή και οι δυο τους δεν αργούν να γίνουν ζευγάρι. Η Χάγιεκ τότε ήταν 40 χρόνων και προερχόταν από έναν αποτυχημένο αρραβώνα με τον επίσης διάσημο ηθοποιό Έντουαρντ Νόρτον και μία σύντομη σχέση με τον Κόλιν Φαρέλ.

Η Χάγιεκ λόγω ηλικίας και κάποιων γυναικολογικών προβλημάτων είχε αρχίσει να χάνει τις ελπίδες της πως θα γίνει μητέρα. Και να που λίγους μήνες μετά, μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Αυτή τη φορά, ο Πινό δεν θεώρησε ότι ήταν πολύ νωρίς, αντίθετα ενθουσιάστηκε που θα γίνει και πάλι πατέρας. Το 2007 γεννήθηκε η κόρη τους Βαλεντίνα, ενώ το 2009 το ζευγάρι παντρεύτηκε δύο φορές. Η πρώτη ήταν μία ρομαντική τελετή ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και η δεύτερη ήταν μεγαλοπρεπέστατη, κοστίζοντας λίγο περισσότερο από 4 εκατ. δολάρια.

Ο γάμος τους σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άφηναν υπονοούμενα πως η πληθωρική Χάγιεκ παντρεύτηκε τον όχι γοητευτικό Πινό για τα λεφτά του. Μάλιστα, η ίδια πρόσφατα είχε ξεσπάσει εναντίον όλων εκείνων που αμφισβητούν τον έρωτά της για τον 56χρονο σύζυγό της, αλλά κι εναντίον εκείνων που δεν μπορούν να «χωνέψουν» πώς μία Μεξικανή κατάφερε να γίνει η σύζυγος του δεύτερου πλουσιότερου Γάλλου.

Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, η ίδια εξακολουθεί να εργάζεται και να είναι οικονομικά ανεξάρτητη. Μάλιστα, τότε είχε αποκαλύψει πως ο σύζυγός της ήταν εκείνος που την είχε πείσει να μην εγκαταλείψει τη δουλειά της όταν έγινε μητέρα και πως πρέπει να έχει το δικό της ξεχωριστό λογαριασμό και να μην εξαρτάται από κανέναν.

Περισσότερα Εδω

LIFESTYLE

Στα 20 μου ήμουν βυθισμένη στο αλκοόλ και έκανα δυο αμβλώσεις

Δημοσιεύτηκε

on

By

Με ανάρτησή της στο Instagram η Σοφία Καρβέλα, κόρη της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα, αποκάλυψε μια προσωπική ιστορία που αφορά τον εθισμό της στο αλκοόλ σε ηλικία μόλις 20 ετών και μίλησε για τις δυο αμβλώσεις που έκανε εκείνη την ταραγμένη  περίοδο.

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την έγκριση σχεδίου νόμου από την Γερουσία της πολιτείας της Αλαμπάμα, που απαγορεύει τις αμβλώσεις και στο πλαίσιο των προσπαθειών πολλών αμερικανικών Πολιτειών να πιέσουν, προκειμένου ν’ αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το δικαίωμα στην άμβλωση, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι γυναικείες οργανώσεις αντιδρούν και εκφράζουν την αντίθεσή τους, λέγοντας πως η κίνηση αυτή αποτελεί καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στις γυναίκες που τις τελευταίες μέρες μοιράστηκαν στα social media τις δικές τους, προσωπικές, ιστορίες, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον νόμο απαγόρευσης των αμβλώσεων, είναι και η Σοφία Καρβέλα.

Έγραψε στο Instagram: «Χθες τριγυρνούσα μέσα στο νέο μου κατάστημα και αισθανόμουν χαρούμενη. Σήμερα, ξύπνησα βλέποντας το post μιας φίλης που μοιράστηκε την αλήθεια της και τώρα αισθάνομαι υποχρεωμένη να το πράξω η ίδια! Έκανα δύο αμβλώσεις. Ήμουν στα 20, και στα βάθη του αλκοολισμού, έμεινα έγκυος δύο φορές από τον ίδιο σύντροφο. Ήταν κάποιος που αγαπούσα. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν αγαπούσα καθόλου τον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να φροντίσω τον εαυτό μου και κακοποιούσα το σώμα και το μυαλό μου εκδικητικά.

Αν θα ήμουν αναγκασμένη να προχωρήσω σε εκείνες τις εγκυμοσύνες, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στη ζωή μου, θα ήταν το πιο σκληρό και το πιο σαδιστικό πράγμα που θα μπορούσε κάποιος να κάνει σε μένα και σε αυτά τα βρέφη. Η απόκτηση παιδιών δεν είναι βόλτα στο πάρκο. Κατέληξα να έχω 2 καταπληκτικά αγόρια όταν ήμουν έτοιμη να τους δώσω μια ατέλειωτη αγάπη και να είμαι ανοιχτή να τη δεχτώ και εγώ. Εμπιστευθείτε τις γυναίκες των ΗΠΑ, ότι ξέρουμε τι είναι απολύτως σωστό για τις ΗΠΑ και τα σώματά μας. Μοιράσου την ιστορία σου».

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

LIFESTYLE

Η σέξι βολεϊμπολίστρια θα σε κάνει να κολλήσεις με το άθλημα

Δημοσιεύτηκε

on

By


Είναι αθλήτρια του βόλεϊ και αν δεν είσαι φανατικός του αθλήματος, με την Πωλίνα Τριγωνίδου κάτι μας λέει ότι θα κολλήσεις με το σπορ. Η σέξι αθλήτρια, ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια είναι από τις ωραιότερες και πιο σέξι κυρίες της ελληνικής showbiz.

Η Πωλίνα Τριγωνίδου μάς συστήθηκε μέσα από το αλήστου μνήμης ριάλιτι επιβίωσης «Survival» και μπορεί να μην έπεισε και τόσο όσους το παρακολουθούσαν με τις επιδόσεις της στο στίβο, σίγουρα όμως κέρδισε πολλούς θαυμαστές. Πρόσφατα, το όνομα της όμορφης αθλήτριας έπαιξε στον Τύπο ως το νέο κορίτσι του Γιώργου Μαυρίδη, αλλά οι ίδιοι το διέψευσαν.

Η Πωλίνα, πάντως, έχει σχέση και μάλιστα άριστη με τα social media και συχνά ανεβάζει στο λογαριασμό της στο Instagram σέξι φωτογραφίες της, με τα likes να «πέφτουν» βροχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

LIFESTYLE

Η ιστορία της Ελληνίδας σχεδιάστριας που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας

Δημοσιεύτηκε

on

By

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, που ξεχωρίζει για την τόλμη και το δημιουργικό της ταλέντο και έχει ντύσει από τη Μισέλ Ομπάμα και τη Μελάνια Τραμπ, μέχρι τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και τη Ριάνα, έκανε μόδα το ψυχεδελικό print και τα υπερρεαλιστικά μοτίβα ρούχων στα σχέδιά της, καθιερώνοντας το όνομά της σε μια εποχή δύσκολου οικονομικού κλίματος.

Το ρίσκο που πήρε το 2008 όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο χώρο της μόδας, της βγήκε σε καλό, κάνοντας το όνομά της να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες των δημοφιλέστερων περιοδικών μόδας, αλλά και κορυφαίους εκπροσώπους της να βρίσκονται πάντα στην πρώτη σειρά των σόου της.

Από την Ελλάδα στην Αμερική και από εκεί στο Λονδίνο

Γεννημένη στην Αθήνα το 1983, με μητέρα διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και πατέρα επιχειρηματία, η Μαίρη Κατράντζου είναι το ελληνικό «αστέρι» στο χώρο της μόδας και της υψηλής ραπτικής. Το 2005 μετακόμισε στην Αμερική για να πραγματοποιήσει τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική στο Rhodes Island School of Design. Ωστόσο, δεν τις ολοκλήρωσε ποτέ καθώς η μόδα και το design την είχαν ήδη κερδίσει.

Αφήνοντας πίσω, λοιπόν, τα όνειρα για καριέρα στην αρχιτεκτονική, ανοίγει μια νέα σελίδα στην ζωή της σπουδάζοντας στο Central Saint Martins College of Art and Design, όπου πραγματοποιεί τόσο τις πτυχιακές σπουδές της στο σχέδιο μόδας, όσο και τις μεταπτυχιακές σπουδές της, με εξειδίκευση στο γυναικείο ρούχο, εκφράζοντας ήδη την αδυναμία της στο print. Έκανε την πρακτική της στην, επίσης, Ελληνίδα καταξιωμένη σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη, ενώ συνεργάστηκε και με τον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας Bill Blass.

Το 2008 ανοίγοντας το σόου των αποφοίτων της σχολής της, η πολλά υποσχόμενη νεαρή σχεδιάστρια, δεν γνώριζε ότι έβαζε το δικό της λιθαράκι στο χώρο της μόδας, κάνοντας από την πρώτη κιόλας στιγμή εμφανές το προσωπικό της στίγμα: τις εκτυπώσεις διάφορων μοτίβων πάνω στο ρούχο. Η κολεξιόν της κατάφερε να προταθεί για το βραβείο Harrods και L’ Oreal Professional Award, ενώ μετά από αυτό το καταξιωμένο ξεκίνημα εξασφάλισε και την επιχορήγηση «Newgen», από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας, για έξι συναπτές σεζόν.

Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο της ανοίγοντας την Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο για την Άνοιξη- Καλοκαίρι 2009 με μια συλλογή που αποτελούνταν μόλις από εννιά φορέματα. Παρόλο το παράδοξο του πράγματος (λόγω των λιγοστών κομματιών της συλλογής) καταφέρνει να συνάψει συνεργασία με 15 διάσημους εμπόρους, μεταξύ των οπoίων οι Colette, Joyce και Browns. Τα πρώτα βήματα μιας λαμπρής καριέρας, που ούτε η ίδια φανταζόταν, είχαν ήδη γίνει.

Ήδη στην ανατολή της καριέρας της καταφέρνει να ξεχωρίσει στο χώρο της μόδας κερδίζοντας το 2010 το βραβείο Swiss Textiles, με το Βραβείο Βρετανικής Μόδας για Ανερχόμενο Ταλέντο στη Γυναικεία Ένδυση να συμπληρώνει την τροπαιοθήκη της. Σε αυτή πιο πρόσφατα προστέθηκαν το Red Carpet Award στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας και το BFC- Vogue Designer Fashion Fund.

Σήμερα η δημοφιλής σχεδιάστρια, με έδρα της το κοσμοπολίτικο Λονδίνο, συνεργάζεται με περισσότερα από 200 εμπορικά καταστήματα σε περισσότερες από 60 χώρες. Ανάμεσά τους κολοσσοί της γυναικείας μόδας όπως τα Net-a-porter, Selfridges, Harvey Nichols κ.α.

Το προσωπικό της στυλ

Εμπνευσμένη από την υψηλή μόδα, πήγε ένα βήμα παραπέρα την πολυπλοκότητα του υφάσματος, εισάγοντας γραφικά μέσω ψηφιακών χειροτεχνιών στα σχέδιά της, προσεγγίζοντας μια… καλιδοσκοπική οπτική στο σχεδιασμό τους. Έτσι, κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο της μόδας του 21ου αιώνα, βάζοντας την δική της εκρηκτική υπογραφή και κάνοντας ευρέως γνωστή και αποδεκτή την προσωπική της σφραγίδα.

Διάσημη, πια, για τις περίπλοκες ψηφιακές εκτυπώσεις στα σχέδιά της, σε συνέντευξή της στη Vogue η «βασίλισσα» των ψυχεδελικών prints, όπως θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει, αποκαλύπτει ότι «μερικές φορές δοκιμάζεις κάποιες ιδέες και αποτυγχάνουν και άλλες φορές ούτε που φαντάζεσαι την επιτυχία που μπορεί να σημειώσουν».

Το αρχιτεκτονικό της υπόβαθρο γίνεται άμεσα εμφανές στις κολεξιόν της με την ίδια να δηλώνει σχετικά με το στυλ της ότι «υποθέτω ότι είναι η σχέση μου με την αρχιτεκτονική που μπήκε στο παιχνίδι από την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με το πώς αναδεικνύεται η σιλουέτα μιας γυναίκας μέσα από ένα 3D ρούχο γύρω από το σώμα της».

Από τις πιο προσωπικές κολεξιόν στην καριέρα της, όπως δήλωσε και η ίδια ήταν αυτή για την Άνοιξη- Καλοκαίρι 2017, η οποία ήταν εμπνευσμένη από την γενέτειρά της. Η επιτυχημένη σχεδιάστρια ύμνησε την ελληνική της καταγωγή μέσα από τις δημιουργίες της, αποτυπώνοντας στα ρούχα της αρχαϊκά μοτίβα και μαιάνδρους, ελληνικά σχέδια, φιγούρες από τη μυθολογία και γυναικείες σιλουέτες από τη μυκηναϊκή και μινωική εποχή.

«Συνήθως ακολουθώ πιο αφηρημένη προσέγγιση, αλλά αυτή τη φορά ήθελα να ερευνήσω τις ρίζες μου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο γυναικείο site μόδας WWD.

Συνεργασίες με διάσημους οίκους

Παρόλο που μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο το brand της γιόρτασε τα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας του με τη Vogue να αποθεώνει τη σχεδιάστρια για την επιτυχημένη πορεία της καριέρας της και το εκπληκτικό fashion show στο Λονδίνο, η Μαίρη Κατράντζου έχει καταφέρει να συμπεριλάβει στο βιογραφικό της συνεργασίες με σπουδαίους οίκους και brands.

Ανάμεσα τους τα πολυτελή brands Moncler και Longchamp, Adidas Originals, Topshop και στις πιο τελευταίες αυτή με τη διάσημη μάρκα εσωρούχων Victoria Secret, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με την επιτυχημένη σχεδιάστρια να σχεδιάζει μια capsule συλλογή «χρωματιστή, τολμηρή και παιχνιδιάρικη», όπως την χαρακτήρισε και η ίδια.

Έχοντας σχεδιάσει ρούχα τόσο για το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης, όσο και για την όπερα του Παρισιού μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα της η έκθεση του έργου της στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ1 ώρα πριν

Βόλος: Δημοψήφισμα της 26ης Μαϊου για την καύση των σκουπιδιών

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Τίμησαν Μητροπολίτη Ιγνάτιο για προσφορά του στον πολιτισμό

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Εκδήλωση για τα προγράμματα και τις δράσεις της χρονιάς από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 ώρες πριν

Ξεχώρισαν Χρήστου και Νέγρης στο Διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις»

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Δεσμεύσεις της υποψήφιας δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρίας Σαμαρά: Να βγάλουμε το Ανήλιο από την αφάνεια

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της άδειας Κουφοντίνα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ώρες πριν

«Ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου ο Τεληκωστόγλου στο Μάντσεστερ

Χωρίς κατηγορία3 ώρες πριν

Η ιστορία ενός νυφικού που κρατά μισό αιώνα στο Μουσείο της Πόλης

ΤΟΠΙΚΑ3 ώρες πριν

Κατάλληλο το νερό στις δημόσιες βρύσες των Σταγιατών σύμφωνα με τις μικροβιολογικές αναλύσεις των κατοίκων

ΤΟΠΙΚΑ3 ώρες πριν

Η ΕΡΓΗΛ «σήκωσε» από τη ΔΕΥΑΜΒ 480.000 ευρώ – Στα 5 εκατομμύρια ευρώ οι κατασχέσεις

VIDEO6 ημέρες πριν

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Φώτης Τζατζάκης στο Παράθυρο στη Θεσσαλία 15/05/2019

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες πριν

Έφυγε από τη ζωή ο Νικος Μπαλατσούκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει καμία ανοχή στην ανομία και τη βία (video)

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Φίδι  μήκους ενός μέτρου  αναστάτωσε το κέντρο της πόλης

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Mάγεψαν οι «ινδιάνοι» του Αιγαίου στον Βόλο

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

34 χρόνος επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα εξάτμιση δικύκλου με το «Εξπρές Σκιάθος» στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Βρέθηκε η μητέρα με το βρέφος που εξαφανίστηκαν από τα Γιαννιτσά

COVER STORY3 ημέρες πριν

13η σύνταξη: Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ – Κουτσουρεμένη η παροχή

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Συνελήφθη 35χρονος που ασελγούσε σε γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δημοφιλή