Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Total War: Three Kingdoms – Review: Η Creative Assembly διάβασε Σουν Τζου!

Δημοσιεύτηκε

on

Του Σωτήρη Σκουλούδη

 

«Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα.»

 – Σουν Τζου, Η Τέχνη του Πολέμου, 6ος αιώνας π.Χ.

 

Πληροφορίες

Τίτλος: Total War: Three Kingdoms
Διαθέσιμο σε: PC, MacOS, Linux
Δοκιμάστηκε σε: PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Creative Assembly
Εκδότρια Εταιρεία: SEGA
Είδος: Turn-Based Strategy / Real-Time Tactics
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 23 Μαΐου 2019

Το πολυαναμενόμενο νέο κεφάλαιο του Total War έφτασε, και μας ταξιδεύει στην ιστορία ενός από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους πολισμούς του κόσμου, ρίχνοντας φως σε λεπτομέρειες και γεγονότα άγνωστα εν πολλοίς σε εμάς τους δυτικούς, κρίσιμα όμως για τη διαμόρφωση της Κίνας. Γεγονότα τα οποία προσφέρονται για να απολαύσουμε την… Τέχνη του Πολέμου και να δημιουργηθεί πάνω σε αυτά ένα άρτιο παιχνίδι στρατηγικής, πλαισιωμένο από ένα πλήρες και βαθύ σενάριο. 

Διότι κακά τα ψέματα: Ένας από τους βασικότερους λόγους -όχι ο μόνος φυσικά- που έχουμε αφήσει οι φαν τη σειρά Total War να μιλήσει στην… ψυχή μας, είναι η πιστή αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων, ή έστω το role playing γνωστών μας χαρακτήρων και φανταστικών θεματικών, όπως συνέβη με το Warhammer. Διότι η ικανοποίηση είναι διαφορετική όταν προσπαθείς να ξαναγράψεις τη δική μας ιστορία καταλαμβάνοντας τη Ρώμη με τους Μακεδόνες, ή αποκρούοντας τους Σταυροφόρους στα τείχη της Κωνσταντινούπολης – πολλοί δε, θα ταυτιστούν αμέσως με τα γνωστά μας Elves ή τους ανθρώπους που θα κατατροπώσουν τους νεκροζώντανους και τα Ορκς σε έναν φανταστικό κόσμο.

Όταν όμως μιλάμε για άγνωστες σε εμάς δυναστείες και εμφυλίους πολέμους μιας μακρινής χώρας, τι γίνεται; Οι φαν (και) του Shogun σίγουρα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μεταφερθούν από την Ιαπωνία στη διπλανή Κίνα. Εμείς οι υπόλοιποι όμως, που θέλουμε να ταυτιζόμαστε απόλυτα με τον στρατό και τους στρατηγούς μας ανακαλώντας τα βιβλία της ιστορίας μας ή τη μυθολογία του Τόλκιν (και εσχάτως, και του Game of Thrones), σίγουρα μουδιάσαμε πριν από 1,5 χρόνο όταν μάθαμε ότι το επόμενο μεγάλο Total War θα μιλάει κινέζικα…

Κατεβάσαμε το παιχνίδι λίγες ημέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, ελπίζοντας τα νέα του στοιχεία και το απαράμιλλο gameplay που χαρακτηρίζει τη σειρά να είναι τόσο καλά όσο αναμένουμε και διαβάζουμε στα previews, έτσι ώστε τελικά να… αγνοήσουμε το γεγονός ότι αφιερώνουμε τον χρόνο μας για ρίξουμε κάποιον κακό δικτάτορα Cao Cao, ή ότι το άγχος της πρώτης μας αποστολής είναι να καταπνίξουμε την επανάσταση των… κίτρινων τουρμπανιών, κάπου το 190 μ.Χ., στην μακρινή Κίνα.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να ρίξουμε τη ματιά μας και στη σπουδαία ιστορία αυτού του μέρους του πλανήτη; Το Three Kingdoms από την αρχή φροντίζει να μας μάθει με εύκολο και πολύ δημιουργικό τρόπο όλα όσα χρειάζεται για να μπούμε στο κλίμα της ταραχώδους περιόδου του 2ου αιώνα μ.Χ, να γνωρίσουμε τους σημαντικότερους χαρακτήρες και να απολαύσουμε το σενάριο έτσι όπως ξεδιπλώνεται, ανάλογα πάντα βέβαια με τις πράξεις, τις νίκες και τις ήττες μας!

Και τελικά διαπιστώσαμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στη σειρά των παιχνιδιών που αυτό γίνεται σε τόσο μεγάλο «βάθος», μιας και πλέον απαιτούνται πολλά περισσότερα από το να είμαστε καλοί στη μάχη, και να αναβαθμίζουμε εγκαίρως τα κτίρια μας, κρατώντας παράλληλα ικανοποιημένο και χορτασμένο τον λαό μας. Ισχύουν και αυτά, όπως σε όλα τα μέρη της σειράς, αλλά πλέον πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πολλά περισσότερα. 

Η νέα εποχή Total War έφτασε

Ακριβώς… Διότι όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει και έχουν εξελιχθεί, καθιστώντας το Three Kingdoms το πιο εξελιγμένο και, σίγουρα, «στρατηγικό» Total War που έχει υπάρξει ποτέ.

Τα κτίρια που κατασκευάζουμε στις πόλεις που κατακτάμε -όχι μόνο με τα όπλα, αλλά και με την… καλή μας φήμη!- προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία από πλεονεκτήματα στη φυλή μας. Πέρα από τα βασικά που έχουμε συνηθίσει, υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές (θυμίζει κάτι από… Civilization), όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να να σκεφτόμαστε πιο σύνθετα, λαμβάνοντας πολλές παραμέτρους υπόψιν, και να ακολουθούμε έναν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα δράσης.

Η διπλωματία  επιτέλους, έγινε σε αυτό το παιχνίδι… πολιτική. Ξεχάστε τις απλές «φιλίες» ή τις απλές συμφωνίες εμπορίου με τον γείτονα, την κήρυξη πολέμου και την απλή εκεχειρία. Πλέον η διπλωματία έχει τόσο βάθος, που αποτελεί μια ξεχωριστή ασχολία, σχεδόν σε κάθε γύρο. Καλλιεργώντας τη σχέση με τους γείτονες, μπορείτε πλέον να συμφωνήσετε σε συγκεκριμένες συμμαχικές -και πολυεπίπεδες -δράσεις, να κάνετε εμπόριο συγκεκριμένων αγαθών – ακόμα και unique όπλων για τους ήρωες σας! – να ενώσετε τα βασίλειά σας με έναν γάμο, να ανταλλάξετε εδάφη και πολλά ακόμα, που θα σας κάνουν να σκεφτείτε ότι η διπλωματία στα προηγούμενα μέρη της σειράς ήταν σε πρωτόγονο επίπεδο… Ο χάρτης της καμπάνιας και η κατοχή των εδαφών αποκτά πλέον πολύ διαφορετικό νόημα.

Σαν κατασκοπευτικό θρίλερ

Οι σπουδαίες αλλαγές όμως είναι αλλού… Και αναφερόμαστε στους χαρακτήρες και τους στρατηγούς σας. Εκτός από τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους και των ικανοτήτων που εξελίσσονται α λα… RPG, πλέον οι ήρωες διατηρούν φιλίες ή έχθρες μεταξύ τους, κάτι που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη πριν τους στείλετε μαζί σε κάποια εκστρατεία! Όλα αυτά φαίνονται με όμορφα σχεδιαγράμματα «σχέσεων», στα οποία αναλύεται ποιος τα πάει καλά με ποιον και γιατί (οι κοινές εμπειρίες σφυρηλατούν, ως γνωστόν, βαθιές φιλίες), πόσο ικανοποιημένος είναι ο καθένας με τον ρόλο του και τη συμμετοχή στην εκστρατεία σας (εάν δεν είναι βρείτε πώς θα τον κάνετε, γιατί μπορεί να σας προδώσει και τελικά να πάει με τον αντίπαλο!) 

Και ερχόμαστε στο… υποπαιχνίδι μέσα στο παιχνίδι, και θα καταλάβετε γιατί το λέμε έτσι. Πρόκειται για την κατασκοπία, που σε αυτό το μέρος της σειράς των Total War γνωρίζει πεδίο δόξης λαμπρό… Ξεχάστε τις απλές αποστολές που ζητούσαμε από τον κατάσκοπο να μειώσει τις προμήθειες του αντίπαλου στρατού ή να ανοίξει κρυφά την πύλη της υπό πολιορκίας πόλη. Εδώ μιλάμε για δαιδαλώδεις επιλογές με πολύ μεγάλη σπουδαιότητα στην εξέλιξη των στόχων μας, «διπλούς» κατασκόπους, αναλυτική «καλλιέργεια» των χαρακτήρων μας, που μπορούν να μας κάνουν ισχυρούς ακόμα κι αν υστερούμε σε αριθμό στα παραδοσιακά στρατεύματα…

Όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα, δεν αρκεί να δώσουμε στον κατάσκοπο -που μπορεί να είναι μέλος της οικογένειας μας- την εντολή για μια ενέργεια: Θα πρέπει πρώτα να διευσδύσει στο εχθρικό έδαφος, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αντιπάλων, ακόμα και… ανέβει στην ιεραρχία τους, ώστε στη συνέχεια η ζημιά που θα μπορεί να επιφέρει ή οι πληροφορίες που θα σας παρέχει να είναι ακόμα πιο σημαντικές! Εάν βεβαίως δεν ικανοποιηθεί με τη νέα του ζωή και σας παραμείνει πιστός, διότι αλλιώς, ετοιμαστείτε για το… αντίθετο, ακόμα και να υποψιάζεστε τον καλύτερο σας στρατηγό, ότι τελικά μπορεί να λειτουργεί προς όφελος του στυγνού δικτάτορα!

Όσο εξελίσσεται μάλιστα ο αρχηγός της φυλής μας και ανεβαίνει σε αξιώματα, τόσο περισσότερες δυνατότητες διανοίγονται για την ανάπτυξη του κατασκοπευτικού μας δικτύου, ενώ οι γνωστές τεχνολογίες που επιλέγουμε να αναπτύξουμε, προσφέρουν ολοένα και περισσότερες δυνατότητες.

Όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε προσθέτουν ένα τεράστιο βάθος στο campaign παιχνίδι, ασύγκριτο με όλα τα προηγούμενα, που απαιτεί από εμάς να σκεφτόμαστε πιο πολύπλοκα, περισσότερα πράγματα, και σίγουρα πιο… «πονηρά». Δεν αρκεί να είστε καλοί στρατηγοί στο πεδίο της μάχης – είναι σημαντικότερο να δημιουργήσετε τις συνθήκες ώστε να είστε ο σίγουρος νικητής, όταν τελικά η μάχη θα είναι αναπόφευκτη, ή θα γίνει υπό τους δικούς μας όρους…

Κάτι ήξερε τον 6ο π.Χ. αιώνα ο συγγραφέας της Τέχνης του Πολέμου (που διδάσκεται ακόμα σε σχολές πολέμου), Σουν Τζου, όταν έγραφε: «Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη». 

Bad Romance…

Και ερχόμαστε στις μάχες. Καμία δυσάρεστη έκπληξη κι εδώ: Οι λόγοι που μας έκαναν να λατρέψουμε το Total War ισχύουν και έχουν βελτιωθεί, και χαρακτηρίζονται από το απίστευτα υψηλό επίπεδο ρεαλισμού των μαχών, τα πολλά διαφορετικά units της εποχής, τον τρόπο που πρέπει να τα συνδυάζουμε και οι τακτικές που πρέπει να ακολουθούμε, τις εντυπωσιακές πολιορκίες (όπου βρίσκουμε την επιλογή να κατασκευάσουμε… λαγούμια για να προσπεράσουμε τα τείχη!).  Όλα αυτά παρουσιάζονται σε ένα άρτιο οπτικοακουστικά αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την εποχή αλλά και σε όσα μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. Και το ίδιο ισχύει και για το campaign map, όπου το ανάγλυφο του χάρτη είναι σαν 3D animation, ενώ υπέροχα απεικονίζονται και οι αλλαγές των τεσσάρων εποχών.

Και πάμε τώρα στη… «ρομαντική» καινοτομία, Σας άρεσε που στο Warhammer οι στρατηγοί ήταν από μόνοι τους πανίσχυρες μονάδες μάχης, προσδίδοντας έτσι έναν πιο επικό και ηρωικό (στον βαθμό του RPG) χαρακτήρα στο παιχνίδι; Ε οι δημιουργοί βρήκαν έναν τρόπο να δικαιολογήσουν το ίδιο στοιχείο σε ένα μη φανταστικό παιχνίδι πολέμου!

Γιατί όσο… λογικό κι αν σας φαίνεται ο απέθαντος χαρακτήρας στο Warhammer να μπορεί μόνος του να ξεπαστρεύει κατά δεκάδες τα αντίπαλα στρατεύματα, τι γίνεται με τις «πραγματικές» συνθήκες μάχης, εδώ στη Γη, των κοινών θνητών;

Στην αρχή της καμπάνιας μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ του κανονικού mode και του…« Ρομαντικού», όπερ σημαίνει πως οι χαρακτήρες μας θα είναι στην ουσία σούπερ-ήρωες! Κι εδώ τα πράγματα όμως πηγαίνουν ένα τεράστιο βήμα πιο πέρα σε σχέση με το Warhammer. Κατά τη διάρκεια της μάχης, μπορείτε να προκαλέσετε -ή να προκληθείτε- από τον αντίπαλο στρατηγό σε μια μονομαχία, κατά την οποία θα πολεμήσουν μεταξύ τους οι Ήρωες, χωρίς την παρέμβαση των στρατιωτών τους! Γιατί να χυθεί τόσο αίμα, όταν η νίκη ή η ήττα μπορούν να καθοριστούν μόνο από τους αρχηγούς των στρατών; Εξολοθρεύστε τον αντίπαλο στρατηγό με αυτόν τον τρόπο και δείτε τον στρατό του να υποχωρεί φοβισμένος, κερδίζοντας κι εσείς έτσι σε απώλειες και κούραση, ενώ ο νικητής στρατηγός σας θα ανεβαίνει δοξασμένος τα αξιώματα.

Εξαιρετική ιδέα, αρκεί να μην… υπερενθουσιαζόμαστε και χάσουμε τον αρχηγό της φυλής μας, σε μια μάχη που υπερτερούμε, μόνο και μόνο από… εγωισμό!

Συμπέρασμα

Το Three Kingdoms, πατώντας στην πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων Total War, φέρνει τόσες φρέσκες ιδέες στο τακτικό αλλά και στο real time σκέλος του παιχνιδιού, που μιλάμε σίγουρα για την απαρχή της νέας εποχής στην αγαπημένη μας σειρά. Διατηρώντας όλα αυτά τα στοιχεία που την καθορίζουν ως την κορυφαία σειρά παιχνιδιών στρατηγικής μάχης, με απλό, ύστερα από τις απαραίτητες ελάχιστες ώρες εξοικείωσης, τρόπο, το Gameplay διαθέτει πια τεράστιο βάθος, με το παιχνίδι να εμπλουτίζεται από το καλοδουλεμένο σενάριο, σπουδαία cut scenes, βελτιωμένα γραφικά και τακτικές μάχης, ενδιαφέρουσες  αποστολές και φυσικά πολλές… ίντριγκες.

Total War Reloaded. 

Βαθμολογία:  9/10

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη Zegetron S.A. για τις ανάγκες του Review.

 

Θα κλείσουμε με μερικά ακόμα αποφθέγματα του σπουδαίου Σουν Τζου:

«Όλος ο πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση. Θα νικήσει αυτός που ξέρει πότε να πολεμήσει και πότε να μην πολεμήσει. Οι αρχαίοι πολεμιστές πρώτα έκαναν τους εαυτούς τους αόρατους. Μετά περίμεναν τη στιγμή που ο εχθρός ήταν ευάλωτος.»

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Εδω

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

HONOR 20 / 20 PRO / 20 LITE: Τιμή και Διαθεσιμότητα

Δημοσιεύτηκε

on

By

Το παγκόσμιο smartphone brand, HONOR, παρουσιάζει επίσημα την πρώτη του σειρά: HONOR 20 LITE, HONOR 20 και HONOR 20 PRO, σήμερα στο Λονδίνο. Αυτή η κορυφαία σειρά κινητών τηλεφώνων, συνδυάζει ιδανικά την τελειότητα της σειράς N, που φημίζεται για τον υπέροχο νεανικό σχεδιασμό και τις φωτογραφικές της δυνατότητες, αλλά και την αφοσίωση στην εμπειρία του χρήστη που έχει απήχηση στη νεολαία παγκοσμίως.

Η σειρά HONOR 20, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας, έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας του Dynamic Holographic σχεδιασμού και της AI Quad κάμερας με ανάλυση 48MP. 

 «Στην HONOR, ακολουθούμε τη φιλοσοφία του να γινόμαστε πάντα καλύτεροι σε ό,τι κάνουμε», δηλώνει ο George Zhao, πρόεδρος της HONOR. Η N-Series της HONOR, καλωσορίζει το νεότερο μέλος της οικογένειας, τη σειρά HONOR 20, και σας προσκαλεί να «Απαθανατίσετε το θαύμα» με μια επαγγελματική κάμερα και τον αξιοθαύμαστο Dynamic Holographic σχεδιασμό. Αυτός ο σχεδιασμός που μας εδραιώνει στις πρώτες θέσεις στην κατασκευή smartphone, βασίζεται αμιγώς στην ιδέα μας για ένα συνδυαστικό παιχνίδι με το φως και τη συσκευή. Σας καλωσορίζουμε όλους στον κόσμο των HONOR 20 και σας καλούμε να τα γνωρίσετε καλύτερα στο www.hihonor.com.

Η βασική κάμερα της σειράς, μια Sony IMX586 48MP, εντυπωσιάζει αλλά και υποστηρίζει τεχνολογίες AI Ultra Clarity & AIS Super Night που βοηθούν τους χρήστες να φωτογραφίζουν καλύτερα. Σειρά παίρνει η κάμερα με ανάλυση 16MP που διαθέτει φακό Super Wide Angle, η κάμερα Telephoto των 8MP και η κάμερα 2MP Macro, που επιτρέπει στους χρήστες να αιχμαλωτίζουν με μεγαλύτερο εύρος αλλά και από ακόμα μικρότερες αποστάσεις, με τεχνολογία Optical Image Stabilization (OIS).

Η καινοτομία της σειράς HONOR 20, που δημιουργεί κύμα ενθουσιασμού στη βιομηχανία, είναι η λειτουργία AIS Super Night και το μεγαλύτερο F1.4 διάφραγμα. Με τη δύναμη της τεχνολογίας multi-frame stabilization και ενός εξελιγμένου αλγόριθμου, η λειτουργία αυτή δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες για ακόμα καλύτερες νυχτερινές λήψεις με μεγαλύτερη ευκρίνεια και ισορροπία. Με περισσότερο φως να περνάει εξαιτίας του διαφράγματος F1.4, οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν τις μαγικές τους στιγμές με ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια, ακόμα και σε σκοτεινότερα σημεία. 

Η κάμερα των 48MP επιτρέπει στους χρήστες να βγάλουν φωτογραφίες την ημέρα με μεγάλη λεπτομέρεια, ειδικά με τη λειτουργία AI Ultra Clarity. Πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ, παίρνει ο επεξεργαστής 7nm Kirin 980, με τα Dual-NPU και Dual-ISP που αντιπαραβάλλει όλες τις λεπτομέρειες της κάθε φωτογραφίας και δημιουργεί μια σούπερ φωτογραφία 48MP. Με την κάμερα Wide Angle των 16MP, οι χρήστες μπορούν να αιχμαλωτίσουν ακόμα περισσότερα, κάνοντας το από μια γωνία 117ο. Ξεχάστε και τις κουνημένες φωτογραφίες από χέρια που τρέμουν, γιατί η τεχνολογία Optical Image Stabilization (OIS), επιτρέπει στο φακό να αιχμαλωτίσετε τις εικόνες με την καλύτερη δυνατή ποιότητα και σταθερότητα.

Η κάμερα των 2MP Macro, δίνει μεγαλύτερη δημιουργική ευχέρεια, ακόμα και από αυτή που δίνει το ανθρώπινο μάτι. Με δυνατότητα να αιχμαλωτίσετε φοβερές λεπτομέρειες ακόμα και από απόσταση 4cm, είναι ιδανική για όσους αναζητούν την τελειότητα. 

Το θαύμα του ασυναγώνιστου σχεδιασμού Dynamic Holographic

Η σειρά HONOR 20 επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του χρήστη με το να γίνει το πρώτο προϊόν της HONOR που φέρει το Dynamic Holographic πίσω μέρος. Κατασκευασμένο σχολαστικά με την τεχνολογία Triple 3D Mesh, έχει δημιουργηθεί ένα στρώμα που προσδίδει βάθος και αποτελείται από εκατομμύρια μικρά πρίσματα. Με το τέλος της διαδικασίας αυτής, τοποθετείται από πάνω η γυάλινη επιφάνεια που δίνει χρώμα και τις διαφορετικές στρώσεις βάθους. Καθώς το φως περνά μέσα από τα πρίσματα, αντανακλάται στέλνοντας χρώμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Όποιο χρώμα και να διαλέξεις στη νέα σειρά HONOR 20, είτε το Μαύρο Phantom, είτε το Phantom Blue το Μαύρο Midnight ή το Μπλε Sapphire, το αποτέλεσμα είναι ένα εφέ που προσδίδει βάθος και κάνει τη σειρά HONOR 20 να ξεχωρίζει από τους προκατόχους της. Λόγω της εξεζητημένης διαδικασίας, για κάθε 100 πίσω όψεις, μόλις 20 πληρούν τις προδιαγραφές.

Το θαύμα της ολοκληρωμένης εμπειρίας του χρήστη

Με τη νέα σειρά HONOR 20, όλα γίνονται καλύτερα. Ακόμα και η νέα οθόνη 6.26’’ με αναλογία συσκευής/οθόνης στο 91.7%, θα σε καταπλήξει. Σε συνδυασμό με μια ενσωματωμένη κάμερα 4.5mm στην οθόνη, η εμπειρία θέασης της συσκευής αναβαθμίζεται χωρίς να θυσιάζει το αισθητικό της κομμάτι.

Η μετακίνηση του αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος στη δεξιά μεριά του αλουμινένιου σκελετού για να ακολουθεί τη φυσική κίνηση των δαχτύλων όταν κάποιος απαντάει σε μια κλήση, είναι ένα μόνο από τα χαρακτηριστικά που εξελίχθηκαν στο νέο σχεδιαστικά μοντέλο. Η νέα ασύμμετρη τοποθέτηση των τεσσάρων φακών, επιτρέπει την τοποθέτηση μιας ισχυρής μπαταρίας για χρήση μιας ολόκληρης ημέρας, χωρίς διακοπές.

Και για το gaming, η σειρά HONOR 20 είναι εξοπλισμένη με το κορυφαίο GPU Turbo 3.0 – ένα τεχνολογικό θαύμα που ενισχύει την απόδοση των games, δίνοντας αισθητή διαφορά από την πρώτη στιγμή που το δοκιμάζεις.

Ακόμα και η ηχητική εμπειρία της σειράς HONOR 20 εντυπωσιάζει, μέσα από το Virtual 9.1 Surround Sound από τη Histen 6.0. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται σε smartphones. Το Virtual 9.1 υποστηρίζεται από τα περισσότερα ακουστικά και έχει ένα διπλό μικρόφωνο με μείωση θορύβου, για να μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς του ήχου.

Τιμή / Διαθεσιμότητα

Honor 20 LITE – Κυκλοφορεί ήδη στα 299€

Honor 20 – Κυκλοφορεί τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου στα 499€

Honor 20 PRO – Κυκλοφορεί Ιούλιο, πιθανώς στα 599€

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Huawei πληρώνει τον λογαριασμό

Δημοσιεύτηκε

on

By

H κινεζική Huawei είναι μία εταιρεία με τεράστια αξία για την κινεζική αγορά και τα τελευταία χρόνια διαγράφει ανοδική πορεία η μετοχή της. Στον τομέα της κινητής (smartphones) κατέχει τη δεύτερη θέση σε πολλές χώρες, ενώ παράλληλα έχει ηγετικό ρόλο στην παροχή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, αλλά και στον τομέα των 5G δικτύων.

Η εταιρεία βρίσκεται στο στόχαστρο του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εδώ και αρκετό καιρό, η διοίκηση του οποίου έχει υπονοήσει επανειλημμένως στο παρελθόν ότι τα smartphones και ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός που παράγει η εταιρεία ενδεχομένως χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία. Επικαλούμενη τις σχέσεις του ιδρυτή της Huawei, Ren Zhengfei, με τον Κινεζικό στρατό, η αμερικανική κυβέρνηση πλέον επισήμως προτρέπει τις κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά και ιδιωτικούς φορείς με τους οποίους συνεργάζεται, να μην χρησιμοποιούν προϊόντα της Huawei.

Η διπλωματική ένταση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ ολοένα και αυξάνεται, με τον Πρόεδρο Τραμπ μόλις πριν λίγες ημέρες να εκδίδει εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο απαγορεύει σε εταιρείες των ΗΠΑ να παρέχουν προϊόντα τους στη Huawei. O κινεζικός κολοσσός έχει ήδη αναφέρει ότι διαθέτει αρκετό στοκ σε υλικό, ώστε να μην υπάρχει άμεση ανησυχία για τα αποθέματά τους, όμως η πρόσφατη ανακοίνωση της Google βάζει τη Huawei σε επικίνδυνη θέση. Το διάταγμα του Τραμπ εμποδίζει την παροχή υπηρεσιών της Google στη Huawei, η οποία ανακοίνωσε ότι πλέον έχει αφαιρέσει τη Huawei από το πρόγραμμα συνεργατών για το Android. To Reuters δημοσίευσε πληροφορίες από «πηγή που βρίσκεται κοντά στο θέμα» ότι η Google δεν θα έχει στο μέλλον πρόσβαση στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google.

Η σημασία για τους χρήστες

H Google επί του παρόντος εξετάζει τις επιπλοκές του διατάγματος, αλλά αυτήν τη στιγμή γνωρίζουμε ότι οι χρήστες της Huawei δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το Google Play Service στα επερχόμενα τηλέφωνα. Αυτό επίσης σημαίνει ότι η Huawei πλέον δεν θα έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί για την αξιολόγηση των συσκευών της μέσω του Compatibility Test Suite (CTS), το οποίο αποτελεί στάνταρ διαδικασία για κάθε κατασκευαστή που χρησιμοποιεί Android, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού Android και υπηρεσίες/εφαρμογές της Google, όπως το Google Play Store, YouTube, Google Search, Chrome και άλλα. Άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google για την είσοδο σε αυτές, επίσης θα μπλοκάρονται. Τα smartphones που επηρεάζονται φυσικά συμπεριλαμβάνουν και αυτά της HONOR, το οποίο αποτελεί «υπο-brand» της Huawei.

Για τους κατόχους Huawei συσκευών, η Google επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις σε εφαρμογές μέσω του Google Play Store, όμως «θολό» είναι το τοπίο για τις ενημερώσεις λογισμικού των συσκευών (firmware updates), τα οποία ενδεχομένως δεν θα μπορούν να παρέχονται πλέον από την Google. Θεωρητικά, η Huawei θα μπορούσε να αναπτύξει μόνη της τις ενημερώσεις βασιζόμενη στο Project Ανοιχτού Κώδικα Android (AOSP). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως, αν – και μέχρι – να λυθεί το θέμα, τα επερχόμενα updates δεν θα ελέγχονται από την ίδια την Google, όπως γινόταν ως τώρα.

H επίσημη ανακοίνωση της Huawei συμφωνεί με την αντίστοιχη της Google και αναφέρει ότι οι ήδη υπάρχουσες συσκευές, αλλά και όσες βρίσκονται σε στοκ αυτήν τη στιγμή (αποσαφηνίστηκε ότι συμπεριλαμβάνεται και η επερχόμενη σειρά HONOR 20, που θα παρουσιαστεί αύριο) θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις. Το Google Play και το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν για τις ήδη υπάρχουσες συσκευές Huawei/Honor.

Intel και Qualcomm

Σημαντικό πλήγμα αποτελεί επίσης η παύση συνεργασίας με την Intel, αλλά και την Qualcomm. Η Intel παρέχει τους επεξεργαστές για τη σειρά laptop της Huawei, Matebook, ενώ η Qualcomm παρέχει τσιπ για διάφορες entry-level συσκευές της Huawei και της Honor, όπως το Honor 8C. Επιπρόσθετα η Qualcomm αδειοδοτεί τη χρήση του codec «aptX» για τη χρήση ήχου μέσω Bluetooth. Η Xilinx και η Broadcom αποτελούν δύο ακόμα συνεργάτες της εταιρείας που παρέχουν τσιπ στη Huawei και αναγκάζονται να σταματήσουν κάθε παροχή. Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 30 εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ και θεωρούνται βασικοί πάροχοι του κινεζικού κολοσσού.

Το μέλλον

Η Huawei έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι προετοιμαζόταν καιρό για μια τέτοια κατάσταση, καθώς αναπτύσσει δικό της λειτουργικό για κινητά ως πλάνο έκτακτης ανάγκης. Οι υπηρεσίες της Google δεν χρησιμοποιούνται στην Κίνα, όμως η απουσία τους για τις συσκευές της Huawei στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου  σίγουρα θα έχει προεκτάσεις που ενδεχομένως θα πλήξουν την εικόνα της εταιρείας, αν παραμείνει η κατάσταση όπως έχει.

 

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δεν μεταδόθηκε το φινάλε στην Κίνα λόγω Τραμπ

Δημοσιεύτηκε

on

By


Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 22:11

Game of Thrones: Δεν μεταδόθηκε το φινάλε στην Κίνα λόγω Τραμπ

Το φινάλε του Game of Thrones μεταδόθηκε πριν μερικές ώρες σε όλο τον κόσμο εκτός από την Κίνα. Χιλιάδες κινέζοι χρήστες που βασίζονταν στη streaming πλατφόρμα Tencent Video για να δουν το τέλος της σειράς Game of Thrones ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο τελευταίο επεισόδιο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αντί για το επεισόδιο, οι χρήστες είδαν ένα μήνυμα που έγραφε «προβλήματα μετάδοσης μέσου». Εκπρόσωπος του HBO ανέφερε στην WSJ ότι το δίκτυο δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη μετάδοση του επεισοδίου, αλλά η Tencent δεν μπορούσε να το μεταδώσει εξαιτίας του εμπορικού πολέμου της Κίνας με τις ΗΠΑ.

Οι εμπορικές διαμάχες των δύο χωρών έχουν ενταθεί τελευταία, ειδικότερα μετά το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Τραμπ που αποτρέπει οποιαδήποτε βοήθεια ή παροχή υπηρεσιών/υλικών σε κάποιες Κινεζικές εταιρείες που βρίσκονται πλέον σε μαύρη λίστα. Ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών, Huawei, βρίσκεται μέσα σε αυτήν.

Η Κίνα κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι έχει «υπερβολικές προσδοκίες» για την μεταξύ τους εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Lu Kang, επέμεινε ότι οι εμπορικές συνομιλίες απέτυχαν μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας επειδή οι ΗΠΑ επιχείρησαν να «επιτύχουν παράλογα συμφέροντα μέσω ακραίων πιέσεων». Η Τραμπ, από την άλλη, δήλωσε ότι το φταίξιμο ανήκει στην κινεζική πλευρά, λέγοντας σε συνέντευξη στο Fox News την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα «είχαν μια πολύ καλή συμφωνία, την οποία άλλαξαν». Προσέθεσε: «Δεν πειράζει, θα προσθέσουμε δασμούς στα προϊόντα τους».

Το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το Game of Thrones στην Κίνα μπορεί να φαίνεται σαν ασήμαντο θέμα σε σύγκριση με άλλες επιπτώσεις των εμπορικών διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα, αλλά είναι ένα παράδειγμα του πώς επηρεάζεται η καθημερινότητα των ανθρώπων παγκοσμίως. Το Game of Thrones είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην Κίνα, με την πιο πρόσφατη σεζόν να έχει περισσότερες από 550 εκατ. θεάσεις στο Tencent Video. Φυσικά, το επεισόδιο παρακολουθήθηκε μέσω των πειρατικών οδών, αλλά ακόμη είναι μη διαθέσιμο επίσημα από το Tencent Video.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 22:11

Περισσότερα Εδω

Continue Reading

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΤΟΠΙΚΑ57 λεπτά πριν

Βόλος: Δημοψήφισμα της 26ης Μαϊου για την καύση των σκουπιδιών

ΤΟΠΙΚΑ1 ώρα πριν

Τίμησαν Μητροπολίτη Ιγνάτιο για προσφορά του στον πολιτισμό

ΤΟΠΙΚΑ1 ώρα πριν

Εκδήλωση για τα προγράμματα και τις δράσεις της χρονιάς από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ1 ώρα πριν

Ξεχώρισαν Χρήστου και Νέγρης στο Διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις»

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Δεσμεύσεις της υποψήφιας δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρίας Σαμαρά: Να βγάλουμε το Ανήλιο από την αφάνεια

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της άδειας Κουφοντίνα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 ώρες πριν

«Ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου ο Τεληκωστόγλου στο Μάντσεστερ

Χωρίς κατηγορία2 ώρες πριν

Η ιστορία ενός νυφικού που κρατά μισό αιώνα στο Μουσείο της Πόλης

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Κατάλληλο το νερό στις δημόσιες βρύσες των Σταγιατών σύμφωνα με τις μικροβιολογικές αναλύσεις των κατοίκων

ΤΟΠΙΚΑ2 ώρες πριν

Η ΕΡΓΗΛ «σήκωσε» από τη ΔΕΥΑΜΒ 480.000 ευρώ – Στα 5 εκατομμύρια ευρώ οι κατασχέσεις

VIDEO6 ημέρες πριν

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Φώτης Τζατζάκης στο Παράθυρο στη Θεσσαλία 15/05/2019

Χωρίς κατηγορία6 ημέρες πριν

Έφυγε από τη ζωή ο Νικος Μπαλατσούκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει καμία ανοχή στην ανομία και τη βία (video)

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Φίδι  μήκους ενός μέτρου  αναστάτωσε το κέντρο της πόλης

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Mάγεψαν οι «ινδιάνοι» του Αιγαίου στον Βόλο

ΤΟΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

34 χρόνος επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα εξάτμιση δικύκλου με το «Εξπρές Σκιάθος» στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Βρέθηκε η μητέρα με το βρέφος που εξαφανίστηκαν από τα Γιαννιτσά

COVER STORY3 ημέρες πριν

13η σύνταξη: Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ – Κουτσουρεμένη η παροχή

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Συνελήφθη 35χρονος που ασελγούσε σε γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δημοφιλή