Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(μ-λ) στην Καρδίτσα

Δημοσιεύτηκε

on

Μοιράσου το άρθρο:

Προυσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ (μ-λ) παρουσία τριών εκ των πέντε υποψηφίων. Όπως ειπώθηκε, «Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ(μ-λ) για την εκλογική περιφέρεια της Καρδίτσας είναι γνωστοί στους Καρδιτσιώτες. Αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, ενταγμένοι από χρόνια στο κίνημα της επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς, δεν έλειψαν από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα που έδωσε ο λαός μας. Με συνεχή πολιτική παρουσία τόσο για τα τοπικά όσο και για τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα, από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα και τα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα, παρόντες σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις τοπικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης (Αντιπολεμική Επιτροπή Καρδίτσας, Πρωτοβουλία Εργαζομένων Καρδίτσας, Αντιφαστιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης κλπ), συνεπείς στην υπόθεση του λαού και της αριστεράς, μόνιμα στρατευμένοι στον αγώνα για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό».

Βαρνάβα Κωνσταντίνα του Στυλιανού
Γεννήθηκε στον Εύρωπο Κιλκίς το 1990. Απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα φοιτητικά της χρόνια εντάχθηκε στα σχήματα των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ και συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις του 2011 ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου και δυο χρόνια αργότερα ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Πλέον, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και συμμετέχει και συνδικαλίζεται μέσω των σχημάτων της Ταξικής Πορείας.

 

 

Δραγούτσου Χρύσα του Στέφανου
Γεννήθηκε το 1958 στα Τρίκαλα, από γονείς φτωχούς βιοπαλαιστές που τη διαπαιδαγώγησαν με τα κομμουνιστικά ιδανικά. Οργανώθηκε σε μικρή ηλικία στην Κ.Ν.Ε. και στη συνέχεια, στα φοιτητικά της χρόνια, εντάχθηκε στις Αγωνιστικές Κινήσεις και αργότερα στο Κ.Κ.Ε.(μ-λ). Πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση και σήμερα αυτοαπασχολείται ως αγρότισσα. Με συνεχή παρουσία στο λαϊκό κίνημα, πήρε μέρος σε κάθε αγώνα με τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, για μια καλύτερη ζωή, ενάντια στον πόλεμο, για ειρήνη. Έχει τρεις κόρες, όλες τους ενταγμένες στο κίνημα.

 

 

 

Καμαρέτσος Γεώργιος του Παναγιώτη
Γεννήθηκε το 1942 στο Καροπλέσι Καρδίτσας. Δραστηριοποιήθηκε από νωρίς στο αριστερό και λαϊκό κίνημα και συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφιος στις εκλογές του 1977 με το ψηφοδέλτιο της ΛΔΕ. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στη περίοδο της μεταπολίτευσης (ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Οδηγών Φορτηγών Δ.Χ. και μέλος του ΔΣ για πολλά χρόνια). Από το 1965 ήταν μετανάστης στη Γερμανία όπου ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και για πολλά χρόνια υπήρξε εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Ελληνικής Δημοκρατικής Κοινότητας του Βερολίνου. Από το 2007 που επέστρεψε στην Ελλάδα ζει στην Καρδίτσα όπου και συμμετέχει ενεργά στο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Παντρεμένος και με ένα γιό.

 

 

 

Καπνιάς Στέφανος του Ευαγγέλου
Γεννήθηκε το 1963 στην Καρδίτσα. Σπούδασε οικονομικά στην Α.Β.Σ.Θ. (τώρα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Ζει και εργάζεται ως λογιστής στη Καρδίτσα. Από τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό και λαϊκό κίνημα. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ στο Σύλλογο Λογιστών Καρδίτσας και έχει συνεχή παρουσία και δράση στα τοπικά ζητήματα, σε όλες τις τοπικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης και αντίστασης. Υποψήφιος με το ΚΚΕ(μ-λ) σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2004 μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

 

 

 

Κυρίτσης Απόστολος του Θωμά
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1960. Απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ, ζει και δουλεύει ως φαρμακοποιός στη Καρδίτσα. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και υπήρξε μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών της σχολής του. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο χώρο των φαρμακοποιών όπου για πολλά χρόνια εκλέγεται μέλος ΔΣ στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας και αντιπρόσωπος στον ΠΦΣ. Έχει μόνιμη και συνεχή παρουσία στις τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Υποψήφιος με τους συνδυασμούς που υποστήριζε το ΚΚΕ(μ-λ) σε όλες τις βουλευτικές εκλογές από το 1989 μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Ελίνα Οικονόμου και έχουν δύο παιδιά, το Θωμά και την Κατερίνα.

Στη συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν: «Η ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια, πήρε το σύστημα από το χεράκι στις δύσκολες στιγμές του και το έβγαλε στο αντιδραστικό «ξέφωτο» (ή μάλλον σκοτάδι). Ο λαός πετάχτηκε απογοητευμένος στο περιθώριο και όλα είναι έτοιμα για νέα κλιμάκωση της επίθεσης.
«Σπουδαίο» για το σύστημα το έργο του ΣΥΡΙΖΑ: πέρασε μέτρα που οι προηγούμενοι δεν μπορούσαν, πλειοδότησε σε φιλοαμερικανισμό, πρόσβαλε και λέρωσε τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς.
Και, βέβαια, κατάφερε να ξεπλύνει τα στηρίγματα του συστήματος, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Έστρωσε το δρόμο ώστε αυτοί οι δύο (γόνοι γνωστών… οικογενειών, με «βαριά ένσημα» στην υπηρέτηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου) να μιλάνε σήμερα με περισσό θράσος για «πολιτική αλλαγή». Λες και δεν αποτελούσαν το πολιτικό προσωπικό του συστήματος της εξάρτησης και εκμετάλλευσης για πολλές δεκαετίες. Λες και δεν ήταν αυτοί που στήριξαν και προώθησαν την πολιτική των μνημονίων, τη λεηλασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού, της εργατικής τάξης, της αγροτιάς.
Και όλοι μαζί πουλάνε αντιφασισμό! Ενώ είναι αυτοί που με την πολιτική τους, τάισαν και συνεχίζουν να ταΐζουν το φασιστικό φίδι.
Μας βάζουν και τα ψευτοδιλήμματά τους. Συνα¬γωνίζονται στα ψέματα και στους εκβιασμούς. Καλούν το λαό να σκύψει το κεφάλι. Να δεχτεί να είναι η χώρα παράρτημα της ΕΕ και απέραντη νατοϊκή βάση. Να δεχτούν οι εργαζόμενοι τη σύγχρονη σκλαβιά της δουλειάς χωρίς δικαιώματα. Καλούν το θύμα να δεχτεί το βιασμό του, γιατί αλλιώς απειλείται με… βιασμό!
Το πραγματικό δίλημμα, όμως, είναι το ίδιο που εμφανίζεται ξανά και ξανά στην Ιστορία: Αντίσταση ή υποταγή! Η υποταγή είναι “εγγύηση” για τα χειρότερα που έρχονται, όποια κυβέρνηση ή συνδυασμός κυβερνήσεων προκύψει: Για τη γενίκευση των πολέμων. Για την ένταση της φτώχειας. Για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Για την όξυνση της κρατικής, παρακρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Για το άπλωμα της πολιτικής της φασιστικοποίησης. Για την επέκταση των φυλετικών διακρίσεων και του κοινωνικού κανιβαλισμού, της καταπίεσης και της βίας ενάντια στις γυναίκες.
Εμείς, το ΚΚΕ(μ-λ):
Συμμετείχαμε και συμβάλαμε σε όλους τους αγώνες ενάντια στην επίθεση.
Δώσαμε σταθερά τη μάχη κόντρα στην υποταγή και στις ψεύτικες «αλήθειες» ενός σάπιου συστήματος.
Στηρίξαμε την κατεύθυνση του ταξικού, ανυποχώρητου αγώνα, της οργανωμένης λαϊκής πάλης. Δεν πιστέψαμε ποτέ σε κόλπα που δήθεν θα μπερδέψουν ή θα πείσουν τον αντίπαλο.
Σταθερά, θαρρετά και με ειλικρίνεια παλέψαμε τις απόψεις μας μέσα στο λαό και την εργατική τάξη. Δεν μεταμφιεστήκαμε σε δυναμικό παραγοντίσκων που κρύβουν τις απόψεις και την ταυτότητά τους.
Εναντιωθήκαμε στις αυταπάτες και στις εύκολες λύσεις, στους κάθε λογής «αριστερούς» σωτήρες. Καλέσαμε σε αποχή από το κάλπικο δημοψήφισμα και από τις κάλπες νομιμοποίησης της ΕΕ των ιμπερια-ληστών.
Κρατήσαμε ψηλά τις σημαίες της αντίστασης, τις κόκκινες σημαίες του αγώνα για μια άλλη κοινωνία. Παλέψαμε ενάντια στην αντιδραστική προπαγάνδα και τον αντικομμουνισμό.
Δεν περάσαμε τη σκιά μας για μπόι, δεν πουλήσαμε ποτέ φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Έχουμε πλήρη συνείδηση των αδυναμιών μας, αλλά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού και της εργατικής τάξης.
Προωθήσαμε με πείσμα και συνέπεια την κοινή δράση με άλλες δυνάμεις στο κίνημα, κόντρα σε αντιλήψεις ηγεμονισμού και τυχοδιωκτισμού.
Πήραμε σημαντικές πρωτοβουλίες στα μέτωπα που αντιμετώπισε ο λαός. Πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, μιας σημαντικής προσπάθειας στα πλαίσια της Αριστεράς.
Αναδείξαμε τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, και ιδιαίτερα των λαών των Βαλκανίων. Αντιπαλέψαμε τους τυχοδιωκτισμούς, την εθνικιστική προπαγάνδα και το μίσος που σπέρνουν οι ντόπιες αστικές τάξεις υπηρετώντας τα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Σταθήκαμε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών, κόντρα στο ρεύμα του ρατσισμού και της δαιμονοποίησης των τραγικών θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, αλλά και κόντρα στην υποκριτική ευαισθησία κυβερνήσεων και ΜΚΟ.
Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι:
Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν μεταρρυθμίζεται, δεν υπάρχει φιλολαϊκή διαχείρισή του, δενεξανθρωπίζεται, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!
Οι λαϊκοί αγώνες είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο στη βαρβαρότητα, στο νέο κύμα επίθεσης που ετοιμάζεται, και να ανοίξει άλλες προοπτικές.
Στους αγώνες που θα ξεσπάσουν πρέπει να δυναμώσει η γραμμή της αναμέτρησης με το σύστημα, κόντρα στη λογική του συμβιβασμού και των παζαριών που κυριαρχεί και στην Αριστερά.
Στις 7 Ιούλη σας καλούμε να ενισχύσετε και να ψηφίσετε το ΚΚΕ(μ-λ)
Κόντρα στην καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.
Κόντρα στην επίθεση του συστήματος.
Κόντρα σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, κεφάλαιο και στις κυβερνήσεις τους.
Για να ενισχυθεί πολιτικά η γραμμή της αντίστασης και της διεκδίκησης.
Για να δυναμώσει η γραμμή της αναμέτρησης.
Για να δυναμώσει η γραμμή της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών.
Με την εργατική τάξη και τους λαούς, για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Δημοφιλή