Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: 25-6-2019 Ειδήσεις

Δημοσιεύτηκε

on

Γραφείο Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας
Στην Ξάνθη θα εδρεύει το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την Αν. Μακεδονία-Θράκη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, όπου θα στεγάζεται, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη. Υπογράφτηκε Σύμφωνο Συνεργασίας από το Γενικό Διευθυντή του ΟΒΙ Ιωάννη Καπλάνη και τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη. Στο πλαίσιο του Περιφερειακού Γραφείου θα λειτουργεί και ένα δεύτερο σημείο επαφής, στο Κτίριο Διοίκησης του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης.

Παιδεία
Εξοπλισμός Τηλεδιάσκεψης – Τηλεκπαίδευσης σε όλα τα ΕΠΑΛ
Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2019-20 σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας θα εγκατασταθεί εξοπλισμός τηλεδιάσκεψης -τηλεκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ με στόχο να συμβάλλει στη δικτύωση των σχολικών μονάδων, αλλά και στην επικοινωνία τους με συνεργαζόμενους φορείς στο πλαίσιο του προγράμματος.
Κοινωνία
Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019. Το ποσό των 53.247.726,20 ευρώ θα καταβληθεί σε 258.482 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 480.000 άτομα.
Υγεία Πρόληψη
7 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδιστές
7 Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδιστες AED εγκαθιστά ο δήμος Κομοτηνής. Ο Ερυθρός Σταυρός και οι Σαμαρείτες αναλαμβάνουν την ενεργοποίηση τους αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού που θα μπορεί άμεσα να τους χρησιμοποιήσει. Θα τοποθετηθούν στο Δημαρχείο Κομοτηνής, στο Πολυλειτουργικό Κομοτηνής, στο Γήπεδο Μπασκετ, αλλά και στο ΔΑΚ (γήπεδο ποδοσφαίρου).
Υγεία
MediciNet II
Ημερίδα Παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου MediciNet II θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 στο Ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή.

 

 

 

Εκλογές 7ης Ιουλίου
Στο πλευρό πυρόπληκτης οικογένειας
Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου , επισκέφθηκε την κυρία Εύη Αντωνιάδη, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, της οποίας η οικία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε πολυκατοικία στο κέντρο της Κομοτηνής και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Κ. Ιατρίδης στο πλευρό των επαγγελματιών
Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης, συμμετείχε στην εκδήλωση του συλλόγου των ελεύθερων επαγγελματιών Κομοτηνής για τον εορτασμό των Αγίων Πάντων, σε κέντρο συνεστιάσεων στην Κομοτηνή, χαιρετίζοντας την τεράστια συμβολή τους στη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας και εξαίροντας την ουσιαστική συμμετοχή τους σε κάθε κλάδο, κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες. Χθες επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κομοτηνής και ενημερώθηκε για την κατάσταση και τη λειτουργία του από τον Διοικητή του κ. Γεώργιο Φιλιππίδη και τον Διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Ευάγγελο Πολιτειάδη.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου
Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί η ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου Λυκείου υπό την εποπτεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ενεργειακή αναβάθμιση των πανεπιστημιακών κτιρίων επί της οδού Π. Τσαλδάρη Παλιά Νομική. Για διάστημα τριών μηνών αποφασίστηκε προσωρινά να δοθούν στην διάθεση της υπηρεσίας Μεταφορών και Συγκοινωνιών για την διενέργεια εξετάσεων διπλωμάτων οδήγησης οι δρόμοι πίσω από τον προσκοπισμό. Οι δρόμοι αυτοί θα κλείνουν τα απογεύματα 3 με 5 για την διενέργεια εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών.

Πολιτισμός
Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ με τίτλο στην ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 20¨30 στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

 

Αστυνομικό δελτίο
Ενημερωτική διάλεξη
Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, διοργανώνουν από κοινού ενημερωτική διάλεξη τη Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019, ώρες 12:00΄–15:00΄ στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Δ.Α Ροδόπης εντός Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, με θέμα: «Ο νέος Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας – Σύγκριση & Αλλαγές του υφιστάμενου νομικού πλαισίου». Εισηγητές της διάλεξης θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στον τομέα του Ποινικού Δικαίου κ. Ιωάννης ΜΠΕΚΑΣ, η πτυχιούχος Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. και μάχιμη δικηγόρος στον τομέα του Ποινικού Δικαίου κα Χαριθέα ΚΑΛΛΗ, καθώς και η δικηγόρος, πτυχιούχος Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τομέα των Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών Δ.Π.Θ. με ειδίκευση στην Ποινική Δικονομία κα Μαρία
ΓΚΑΜΠΡΑΝΗ.

Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη την 23-6-2019 το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 37χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Συνελήφθησαν 9 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν προχθές στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ξάνθης, εννέα (9) διακινητές, έξι αλλοδαποί, ηλικίας 61, 54, 39, 31 24 και 24 και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 54, 51 (άντρες) και 29 (γυναίκα), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες.
Αθλητικά

C

Με σλόγκαν «Όλη η πόλη μία ομάδα» ο Πανθρακικός κυκλοφόρησε τα Εισιτήρια Διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2019/20. Σημεία πώλησης Εισιτηρίων Διαρκείας: 1) «Το Ραχάτι» , Ηροδότου 5 2) Μεσιτική Εταιρεία Ακινήτων «Λεφόγλου Μπασδάνη –Σακάρης ΙΚΕ» , Ορφέως 32
Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια

www.ert.gr

Περισσότερα Εδω

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Δημοφιλή