Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Μητσοτάκης: Στις 7 Ιουλίου γυρίζουμε σελίδα και ξημερώνει μια νέα μέρα για την πατρίδα μας

Published

on

«Το μήνυμα που στέλνει η Θράκη είναι ένα μήνυμα βροντερό: Στις 7 Ιουλίου γυρίζουμε σελίδα και ξημερώνει μια νέα μέρα για την πατρίδα μας » ανέφερε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την περιοδεία του στον Έβρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εννέα μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πριν τριάντα χρόνια είχε επισκεφτεί την Κομοτηνή συνοδεύοντας τον πατέρα του σε μια περιοδεία του στη Θράκη του θύμισε φίλος της παράταξης δείχνοντας του μια φωτογραφία από εκείνη την επίσκεψη έναυσμα για να μιλήσει για την ουσιαστική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο θέμα της ισονομίας και ισοπολιτείας Χριστιανών και Μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής. Πάνω σ΄αυτή την πολιτική έχτισαν όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις «Ελπίζω αυτή την πολιτική να μπορέσω κι εγώ να την υπηρετήσω μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Δεν χρειάζεται η χώρα μια 4η Νομική
Αναφερόμενος στην νεολαίο που ήταν παρούσα στο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων υπενθύμισε πως αποτελεί δέσμευσή του η στήριξη του ΔΠΘ ως έναν πυλώνα αριστείς, καινοτομίας και εξωστρέφειας επαναλαμβάνοντας πως είναι κατά της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής . «Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να τάζεις καινούργια πράγματα, επιδόματα, μισθούς, όμως κρίνω απολύτως απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω η Νομική Σχολή της Κομοτηνής, η οποία διακρίνεται σε επίπεδο επιστημονικό και σπουδάζουν τόσα άξια νέα παιδιά. Και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται η χώρα μια 4η Νομική Σχολή. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν μπορούσαμε να βρούμε καλές δουλειές για τους απόφοιτους των τριών Νομικών Σχολών» είπε σημειώνοντας πως το κύριο μέλημα για την επόμενη μέρα είναι να μπει ξανά η Πατρίδα σε μια τροχιά ρωμαλέας ανάπτυξης.
Ερχόμαστε να μειώσουμε τους φόρους
Μιλώντας για την οικονομία σημείωσε πως η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνει ο κάθε Έλληνας ξεχωριστά συγκρούεται με αυτό το νέο κυβερνητικό παραμύθι το οποίο ακούμε τις τελευταίες εβδομάδες, η αλήθεια είναι ότι η μεσαία τάξη φτωχοποιήθηκε , επιβλήθηκαν πολλοί περισσότεροι φόροι από ό,τι χρειαζόντουσαν για να δημιουργηθεί ένα υπερ πλεόνασμα το οποίο μοιραζόταν στο τέλος κάθε χρόνου με την μορφή επιδομάτων η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική μεσαία τάξη είναι η πιο υπερφορολογημένη μεσαία τάξη στην Ευρώπη. Στις 8 Ιουλίου αυτή η πολιτική σταματά, ερχόμαστε να μειώσουμε τους φόρους γιατί είναι απαραίτητη συνθήκη για να μπορέσει να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας. Σημειώνοντας πως η δύναμη των ιδιωτικών επενδύσεων είναι αυτή η οποία θα βάλει ξανά τη χώρα μας σε μια τροχιά ρωμαλέας ανάπτυξης κι εδώ μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα ακόμα. Ανέφερε μάλιστα πως στόχος είναι να δοθεί ζωή στις Βιομηχανικές Ζώνες, να προσελκύσουν παραγωγικές επενδύσεις, να δημιουργηθούν πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας, να ανοίξουν νέοι τομείς, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , ο τουρισμός, η εκμετάλλευση του πολιτιστικού μας πλούτου , να κάνουμε τη Θράκη πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της Ελλάδος με αρωγό τους δήμους και την περιφέρεια.
Θα είμαστε αρωγοί στην Περιφέρεια
Θα είμαστε αρωγοί στην περιφέρεια, θα περιμένουμε από την περιφέρεια να ξεδιπλώσει γρήγορα και αποτελεσματικά το αναπτυξιακό της σχέδιο , το οποίο το στηρίζουμε γιατί έρχεται και συμπίπτει με τις δικές μας αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και σε τέσσερα χρόνια από τώρα που θα κάνουμε όλοι μαζί τον απολογισμό η Θράκη θα είναι διαφορετική, θα είναι πολύ καλύτερη από ότι είναι σήμερα.
Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες, αλλά…
Ζήτησε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την παράταξη. Πετύχαμε την μεγαλύτερη εκλογική νίκη που έχει πετύχει κόμμα στις εκλογές. Διαψεύσαμε τις Κασάνδρες, γκρεμίσαμε τους μύθους ότι κάποιοι δήθεν ήταν άχαστοι. Η εκλογική μάχη ακόμη δεν έχει κριθεί διοτι την επόμενη μέρα θα χρειαστώ προσωπικά μια ισχυρή εντολή για να μπορέσω να εφαρμόσω γρήγορα και αποτελεσματικά το σχεδίο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Με έναν ελληνικό λαό ενωμένο να διεκδικήσω τα δίκαια μας στο διεθνές επίπεδο για να μπορέσουμε όλοι μαζί να στείλουμε στην γειτονική χώρα (Τουρκία) ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς. Θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, να ζήσουμε ειρηνικά και φιλικά ως γείτονες που είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί από την γεωγραφία και την ιστορία. Θέλουμε όμως αυτές οι καλές σχέσεις να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Ισχυρή εντολή να πάμε στην Ευρώπη και να διαπραγματευτούμε για την επόμενη μέρα. Για την γεωργία, την οικονομία, την ασφάλεια. «Τα σύνορα στον Έβρο δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδος είναι σύνορα της ΕΕ και η ΕΕ θα πρέπει να συμμετέχει με πόρους οικονομικούς και γιατί όχι και ανθρώπινους στην φύλαξη των συνόρων μας.»
Ισχυρή εντολή στην ΝΔ
Δέσμευση θα κάνουμε την ΝΔ από κόμμα μεγάλη παράταξη. Όμως δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, καμία ροπή προς χαλαρή ψήφο. Αναφερόντας πως στις Ευρωεκλογές 1 στους 5 πανελλαδικά ψήφισαν μικρά κόμματα διαμαρτυρίας, οργής, τους ζητώ να σκεφτούν ξανά αυτή την επιλογή τους. Θέλω η ψήφος των πολιτών να πιάσει τόπο. Ο μόνος τρόπος σήμερα για να είμαστε σίγουροι ότι η χώρα δεν θα μπει σε περιπέτειες είναι μια ισχυρή εντολή στην ΝΔ για να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα την επόμενη μέρα. Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα για να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον διαβεβαιώνοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη. «Την επόμενη μέρα θα είμαστε Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.»
Στο καλωσόρισμα του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, ο κος Ιωάννης Βεζυριαννίδης, σημείωσε « Η νίκη της ΝΔ θα ξεκινήσει από τη Θράκη και την Ροδόπη ο κόσμος της Ροδόπης είναι έτοιμος για την μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι έτοιμος να σας ακολουθήσει.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Δημοφιλή