Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεκινάει την Πέμπτη το φεστιβάλ «Aegean Arts»

Published

on

Από τις 4 έως τις 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Επισκοπή Πεδιάδος και στις Αρχάνες, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ «Aegean Arts», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Χερσονήσου και Αρχανών-Αστερουσίων, καθώς και του συλλόγου γυναικών Επισκοπής «Εργάνη».

Το φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, φιλοξενεί 51 συνολικά καταξιωμένους δημιουργούς, νέους Έλληνες, ξένους, καλλιτέχνες και επιστήμονες από 11 χώρες, σε σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού και επιστήμης. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ περιλαμβάνεται η έκθεση του Aegean Arts Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2019 με τίτλο “Ελευθερία”, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 1000 παιδιά ανά τον κόσμο, όπως και δωρεάν σεμινάρια διεθνών αναγνωρισμένων μουσικών.
Σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια, στη σημαντικότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του «Aegean Arts» αναφέρθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Φασουλάκης, η πρόεδρος του φεστιβάλ «Aegean Arts», Τζούλη Davies-Καψετάκη, η πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού ζωγραφικής του φεστιβάλ, Μανταλένα Μελισσουργάκη- Βόσνιακ, και ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπής, Μανόλης Σταυρουλάκης.

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 4 Iουλίου 19:30-21:00
Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής: Έναρξη έκθεσης του Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”. Στις 20:30, συναυλία “Τα 6 νυχτερινά του Mότσαρτ” με τη Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Πιάνο: Έλενα Περισυνάκη. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό 19:30-21:00 καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά. Σολίστ: Μαριάννα Καψετάκη (Μότσαρτ κονσέρτο για πιάνο), Μαρία Γούτου, Ζήσιμος Σουλκούκης και Γιάννης Γεωργιάδης (Bach και Vivaldi κονσέρτα για δύο βιολιά). Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης.

Παρασκευή 5 Ιουλίου
21:30 Αρχάνες, στην αυλή του παλιού Δημοτικού σχολείου.
Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά. Σολίστ: Μαριάννα Καψετάκη (Μότσαρτ κονσέρτο για πιάνο K467), Μαρία Γούτου, Ζήσιμος Σουλκούκης και Γιάννης Γεωργιάδης (Bach και Vivaldi κονσέρτα για δύο βιολιά). Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης
21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος.
1) “Για την Αρετούσα”, κιθάρα και φωνή από τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο,
2) Βιογραφικό ντοκιμαντέρ “Νίκος Μαμαγκάκης – Λόγος Τελευταίος” του Τάκη Σακελλαρίου

Σάββατο 6 Ιουλίου 17.00 και Κυριακή 7 Ιουλίου 11.00
Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (αίθουσα συναυλιών). Σεμινάριο πιάνου για όλες τις ηλικίες και όλα τα μουσικά επίπεδα με τον διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Ιωάννη Ποταμούση. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Σάββατο 6 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος Μουσική δωματίου – Luke Hsu (βιολί) και Yehuda Inbar (πιάνο).
Ρεσιτάλ τραγουδιου: Oksana Sliubyk (σοπράνο) και Maya Soltan (πιάνο)

Κυριακή 7 Ιουλίου από 18:00 έως 21:00 Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής: “Γνωριμία με την τέχνη, τη μουσική και το χωριό”. Δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: ζωγραφική, face painting, εκπλήξεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

19.30 Παιδιά … Φαγκότοοο, μουσική παρουσίαση με τον Μαυρουδή Τρούλλο
20.00 “Η τέχνη της γαλακτοκομίας στα παλιά χρόνια στην Επισκοπή”, παρουσίαση μαγειρικής από το Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής- Εργάνη.

20.00 “Τα Βυζαντινά μνημεία”. Ένας περίπατος στα στενά δρομάκια της Επισκοπής με τις πανέμορφες Βυζαντινές εκκλησίες με τον αρχαιολόγο, συγγραφέα και κάτοικο του χωριού, Γιώργο Κατσαλή.

Κυριακή 7 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος
1) Ρεσιτάλ “Aegean Arts Aνερχόμενα αστέρια ”
2) Μουσική δωματίου: Μαυρουδής Τρούλλος (φαγκότο) και Αλέξανδρος Σαρακενίδης (πιάνο)

Δευτέρα 8 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος “Cooperation in the Apocalypse: The science of human generosity από την Athena Aktipis (η ομιλία θα είναι στα Αγγλικά)
2) Ρεσιτάλ πιάνου: Jun Sun και Wei Yun

Τρίτη 9 Ιουλίου 11:00 Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (αίθουσα συναυλιών). Σεμινάριο πιάνου για όλες τις ηλικίες και όλα τα μουσικά επίπεδα με τον διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Jun Sun. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Τρίτη 9 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος
1) “Εγκέφαλος και Συναίσθημα: Παίζοντας Κρυφτό” από τον διακεκριμένο μουσικό, ερευνητή και καθηγητή Ευθύμη Παπατζίκη.
2) Ρεσιτάλ πιάνου: Krzysztof Moskalewicz

Τετάρτη 10 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος
1) “Οι αρχέγονες ρίζες της μουσικής και το νόημα της απουσίας Της” από το Γιάννη Κουγιουμουτζάκη, Ομότιμο Καθηγητή Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
2) Μουσική δωματίου -Timur Urmancheyev (πιάνο) και Erzhan Kulibaev (βιολί)

Πέμπτη 11 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος
1) «Ο Εγκέφαλος ως πηγή τέχνης και η τέχνη της μελέτης του», από τον καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητή στο ΙΤΕ, Αχιλλέα Γραβάνη.
2) Ρεσιτάλ πιάνου: Adam Heron (Αγγλία)

Παρασκευή 12 Ιουλίου
20:00 Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Πεδιάδος. Αποτελέσματα και τελετή απονομής Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής “Ελευθερία”.
21:30 άρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος
1) Ρεσιτάλ “Aegean Arts Ανερχόμενα αστέρια”
2) «10 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης», από τον καθηγητή αρχαιολογίας και πρόεδρο του Mουσείου Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/iraklio/xekinaei-tin-pempti-to-festival-aegean-arts/


Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Δημοφιλή