Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Βαργεμίδης: Ο κόσμος μπορεί να έχει κατακτήσεις με ισχυρό ΚΚΕ

Published

on

«Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια είναι ενάντια στην εξόρυξη και στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.» δηλώνει ο κος Νίκος Βαργεμίδης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ροδόπης και σημειώνει « Η μια είναι η περιβαλλοντική και οι επιπτώσεις που θα υπάρχουν στο περιβάλλον και στους κατοίκους της περιοχής. Είναι δεδομένο ότι μέχρι τώρα κανένας τόπος εξόρυξης χρυσού δεν εγγυάται την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των ανθρώπων. Ακόμη κι όμως να μην υπήρχαν τέτοια ζητήματα, μιλάμε για μια λαϊκή περιουσία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσει στις ορέξεις στην εκμετάλλευση των λίγων. Είναι πλούτος που δεν πρέπει να πέσει στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Υπάρχει και η εμπειρία των Σκουριών, που μας προβληματίζει γιατί η Κυβέρνηση δεν έδωσε καθαρή λύση.»

Σύμφωνα με τον κο Βαργεμίδη θωράκιση θα υπάρχει μόνο αν πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός της περιοχής. «Είναι Δημόσιος Πλούτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να πέσει στα χέρια των ομίλων.» λέει ξανά μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνει πως ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης είναι εφικτός. «Μπορούν να γίνουν θαύματα στην παραγωγή, στην μεταποίηση για να μείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους.»

Όπως τονίζει ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην Ροδόπη στην χώρα μας υπάρχει και επιστημονικό προσωπικό και καταρτισμένο. «Υπάρχουν προϋποθέσεις και να αυξηθεί η παραγωγή σχεδιασμένα και αυτό να γίνει όχι στην βάση κάποιων Ομίλων.» δηλώνει και μιλά για τις δεσμεύσεις που υπάρχουν και απορρέουν από την συμμετοχή μας στην ΕΕ. Αλλά και για τις εισαγωγές προϊόντων και άλλα τέτοια που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες. «Πρέπει να έρθεις σε ρήξη με ό,τι ισχύει για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Απαιτείται μια άλλη εξουσία, μια άλλη οικονομία βάσει των αναγκών της κάθε περιοχής. Αγρότες και κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Γίνονται εισαγωγές από άλλες περιοχές στο όνομα της κερδοφορίας. Πρέπει να έρθουμε σε σύγκρουση με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης.»

Ο κος Βαργεμίδης στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής

Ερωτηθείς για το «ξαναζωντάνεμα» της ΒΙ ΠΕ Κομοτηνής αφού σημειώνει πως γι αυτό  μιλούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν προχώρησε τίποτε  προσθέτει «Για να υπάρχει ζωντάνεμα με βάση τις σταθερές σχέσεις εργασίας, χρειάζεται σχεδιασμός. Το που δηλαδή θα δώσεις βαρύτητα. Για παράδειγμα στην περιοχή μας θα μπορούσε να αναπτυχθεί η Βιομηχανία Τροφίμων. Το βαμβάκι εξάγεται και δεν παράγονται ρούχα, όπως γινόταν το παρελθόν, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται στα κίνητρα και στις φοροαπαλλαγές. Αυτό είναι μοντέλο που δοκιμάστηκε και τα χρήματα κατέληξαν στις τσέπες λίγων. Είδαμε τελικά να μεταναστεύουν στο εξωτερικό επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν. Μόνοι κερδισμένοι μια χούφτα ολιγαρχιών, με την εκμετάλλευση των εργαζομένων.»

Όσον αφορά στην συζήτηση που γίνεται κυρίως στα social media και το διαχωρισμό χριστιανικής και μειονοτικής ψήφου τονίζει πως «Το ΚΚΕ διαχρονικά απευθυνόταν σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, ανεξαρτήτως καταγωγής , φύλου, θρησκείας» και εξηγεί «Εμείς πάντα ως κριτήριο ψήφου αναδεικνύαμε το ταξικό. Την προέλευση των προβλημάτων που βιώνουν, την φτώχεια. Ζητούσαμε και ζητάμε δηλαδή να στηρίξουν τα κόμματα, τους βουλευτές εκείνους που αναδεικνύουν αυτά τα ζητήματα. Κριτήρια να ψηφίσουν οι χριστιανοί να ψηφίσουν χριστιανό και οι μουσουλμάνοι μουσουλμάνο διευκολύνουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής και αποπροσανατολίζουν τους κατοίκους της περιοχής από τα αίτια των προβλημάτων, τον δρόμο δηλαδή που ακολουθήσαμε. Ποτέ δεν παίξαμε μ’ αυτά τα κριτήρια ανεξαρτήτως καταγωγής. Ο καθένας μας να σκεφτεί την επόμενη μέρα.»

Σύμφωνα με τον κο Βαργεμίδη δεν έχει σημασία ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα. Ούτε ποια θα είναι η διαφορά; Ή αν θα έχει Αυτοδυναμία; «Αυτά είναι διλήμματα που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον κόσμο. Να έχουμε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση αυτό το στόχο μπορεί να τον υπηρετήσει το ΚΚΕ, μόνο το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους την επόμενη μέρα.» Ερωτηθείς για το που η Τομεακή Επιτροπή τοποθετεί τον πήχη  ο κύριος Βαργεμίδης απαντά «Ποτέ δεν μιλάμε για ποσοστά. Δείξαμε μια σταθερότητα στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2014 και του 2019 στις 300.000 περίπου ψήφους. Όσο περισσότερο ενισχυμένο βγει το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα. Αν το ΚΚΕ είχε 15% θα μπορούσαν να περάσουν τα μνημόνια;» αναρωτιέται και καταλήγει με την σημείωση της αναγκαιότητας της συμμετοχής: «Είναι μια ευκαιρία ο κόσμος να στείλει ένα μήνυμα. Ο καναπές ή η «λογική»: « δεν μπορεί να αλλάξει κάτι», δεν φέρνει κάτι καλύτερο. Ο κόσμος μπορεί να έχει κατακτήσεις με ισχυρό ΚΚΕ.»
Φώτο: Νίκος Βαργεμίδης, γραμματέας της ΤΕ του ΚΚΕ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Δημοφιλή