Connect with us

OIKONOMIA

Δ. Χαρίτου: «Όχι ‘σωσίβιο’ επιβίωσης στους υποψηφίους της Δεξιάς»

Published

on

Την στήριξη της κοινωνίας προκειμένου να εκλεγεί Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δημήτρης Χαρίτου.

«Είμαι έτοιμος. Γνωρίζω τα θέματα και τα προβλήματα της Ροδόπης. Ήμουν πάντα παρών σε όλα. Δεν κρύφτηκα και εναντιώθηκα και σε αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως με το θέμα της Νομικής. Ζητώ από την τοπική κοινωνία να μου αναθέσει την ευθύνη-έτσι το βλέπω προσωπικά- της εκπροσώπησής της στο Κοινοβούλιο. Δεσμεύομαι πως θα είμαι Βουλευτής ΟΛΩΝ των κατοίκων. Αξιοποιώντας τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου, είμαι 30 χρόνια επαγγελματίας Γεωτεχνικός. Είμαι κι εγώ κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Χρειάζονται πρωτοβουλίες προκειμένου να μετασχηματισθεί ο Πρωτογενής Τομέας στη Ροδόπη και να στραφεί στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών Αγρο-διατροφικών προϊόντων. Αυξάνοντας την παραγωγή η Χώρα, καλύπτει τις ελλείψεις σε προϊόντα που αναγκάζεται να τα εισαγάγει. Από την άλλη με την εξωστρέφεια και την αύξηση των εξαγωγών, αφού τα προϊόντα θα είναι ικανά να σταθούν στη διεθνή αγορά, θα να φέρουν συνάλλαγμα στη Χώρα.
Σε ότι αφορά την αξιοποίηση της Γεωθερμίας, παραδέχεται πως ως κυβέρνηση θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά περισσότερα και να βοηθηθούν οι Αγρότες στην περιοχή των Σαππών και των Παγουρίων, να ασχοληθούν με θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών, οι οποίοι θα μένουν στην περιοχή μας και δεν θα την χρησιμοποιούν ως πέρασμα για άλλους προορισμούς, όπως το 1.700.000 διερχόμενοι από τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να καταστεί με ενέργειες και δράσεις το κέντρο Γνώσης Επιστήμης Τεχνολογίας στα Βαλκάνια.
Σε ότι αφορά το Χρυσό, δήλωσε πως δεν έχει ακόμα καμμία επίσημη απάντηση από τους υποψηφίους Βουλευτές της ΝΔ, για το ποια στάση θα κρατήσουν για το θέμα μετά το πράσινο φως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Χαλκιδική για τις εξορύξεις της ΕΛ Ντοράντο.
Σημείωσε δε πως οι μεταλλευτικές δραστηριότητες δεν συνάδουν με το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης-Πρωτογενής Τομέας, Κτηνοτροφία, Τουρισμός- στην περιοχή της Ροδόπης.
Κάλεσε τους πολίτες να συμπορευθούν μαζί του για μια προοδευτική διακυβέρνηση, καθώς ήδη κάποιοι από τη ΝΔ δείχνουν δείγματα ρεβανσισμού και εκδικητικότητας.
« Καλώ τους Δημοκρατικούς και Προοδευτικούς πολίτες να μην δώσουν σωσίβιο επιβίωσης στους υποψηφίους της δεξιάς, που αυτό θα σημάνει και την παλινόρθωσή της. Είμαι σίγουρος πως κατά βάθος κανένας τους δεν το θέλει αυτό, καθώς δεν έχουν ξεχάσει τι έχουν υποστεί από την δεξιά παράταξη. Είμαι έτοιμος να εκπροσωπήσω τους πολίτες της Ροδόπης, τη Δύναμη ωστόσο θα μου την δώσει η κοινωνία με την ψήφο της. Η τοπική κοινωνία αναθέτει αυτούς τους ρόλους στις εθνικές εκλογές», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χαρίτου.

Το ηχητικό από την συνέντευξη του κ. Χαρίτου στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

https://drive.google.com/open?id=1bzByY_UOrJ09AVDbf7dUqXNhIHnKfUTc

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Δημοφιλή