Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Κομοτηνή: 23-7-2019 Ειδήσεις

Published

on

Κομοτηνή: 23-7-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Ομιλία Ε. Στυλιανίδη στη Βουλή
Την δημογραφική ενίσχυση της Θράκης πρότεινε μιλώντας από το βήμα της Βουλής χθες ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης καταθέτοντας επιγραμματικά 5 προγραμματικούς στόχους ζητώντας από την κυβέρνηση να τους υιοθετήσει.

1. Την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης 2. Την άμεση στήριξη των αγροτών 3. Την άμεση καταβολή των 300 εκατομμυρίων που οφείλει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κράτος στις βιομηχανίες της περιοχής από το 12% επιδόματος εργασίας των εργαζομένων 4. Την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των καθέτων αξόνων 5. Την διεκδίκηση της μεταφοράς του κέντρου διοίκησης και εκπαίδευσης της frontex από την Πολωνία στη Θράκη στις υποδομές των Σχολών Αστυνομίας.
Επίσκεψη του Δημήτρη Χαρίτου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα
Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα , Φάνη Κουρεμπέ, επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, προκειμένου να συζητήσουν για τις πολύ μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα μιας πρωτόγνωρης σε ένταση και μέγεθος χαλαζόπτωσης, που έπληξε πολλές καλλιέργειες και δενδρώδεις εκτάσεις στον Νομό Ροδόπη στις 10 Ιουλίου. Ο κ. Χαρίτου περιέγραψε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την πολύ μεγάλη έκταση της καταστροφής που προκλήθηκε, η οποία αγγίζει σχεδόν όλους τους Δήμους του Νομού. Πρόκειται για έκταση που ξεπερνά κατά πολύ τα 80.000 στρέμματα και αφορά τις πιο παραγωγικές και πιο δυναμικές καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι, το καλαμπόκι, τον καπνό, τα αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες, κηπευτικά κ.ά. Ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να προχωρήσει ταχύτατα, με αξιόπιστο και δίκαιο τρόπο, η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές αποδόσεις που έχουν οι καλλιέργειες στις πληγείσες περιοχές, όπως η καλλιέργεια του βάμβακος.

Τουρισμός
Οδικές τουρκικές αυξήσεις
Οι οδικές τουρκικές αφίξεις ήταν μειωμένες κατά 9% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Σημειώθηκαν 114.000 τουρκικές αφίξεις. Αντιθέτως, την περίοδο Απριλίου –Ιουνίου 2019 οι αντίστοιχες είσοδοι είναι αυξημένες κατά 8,48% με δεκατέσσερις χιλιάδες περισσότερες αφίξεις, δηλαδή εκατόν εβδομήντα επτά χιλιάδες ο συνολικός αριθμός οδικών αφίξεων Τούρκων υπηκόων. Πρόκειται για αφίξεις που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα μέσω των συνοριακών σημείων διέλευσης των Κήπων και των Καστανέων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Υγεία
Συνεχίζεται το πρόγραμμα των επίγειων ψεκασμών
Συνεχίζεται το πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών της Ροδόπης. Σήμερα θα διενεργηθούν ψεκασμοί στη Γαλήνη, στη Γλυφάδα, στο Σώστη και περιμετρικά της Κομοτηνής.

 

Καμπανάκι κινδύνου από τις αιμοδοσίες της χώρας
Καμπανάκι κινδύνου ηχούν οι Αιμοδοσίες όλης της χώρας λόγω της έλλειψης αίματος και της αυξημένης ζήτησης που σημειώνεται πάντα την περίοδο του καλοκαιριού. Σύμφωνα με την κα Παγώνα Κόφα, επισκέπτρια υγείας στην Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής η περίοδος που διανύουμε κρίνεται πάρα πολύ δύσκολη. «Τα ψυγεία όλων των αιμοδοσιών», όπως λέει, « έχουν χτυπήσει κόκκινο κι αυτό γιατί πάντοτε τέτοια εποχή έχουμε σοβαρές ελλείψεις αίματος». Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι να αναβάλλονται χειρουργεία και να υπό-μεταγγίζονται οι ασθενείς.
Πολιτισμός
5ο Αντάμωμα Μπογιαλικιωτών Βόρειας Θράκης
Το 5ο Αντάμωμα Μπογιαλικιωτών Βόρειας Θράκης θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουλίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής. Την διοργάνωση της συνάντησης έχουν αναλάβει ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής και ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής. Συμμετέχουν: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειοχωρίου Άγιος Γεώργιος, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας «Βοϊράνη», ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Ν. Έβρου, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών και ο Πολιτιστικός ¨Ομιλος Ξυλαγανής. Μουσικά θα πλαισιώνει την εκδήλωση ο Παραδοσιακό σχήμα «Θρακόμελο», ενώ θα συμμετέχει η χορωδία του Συλλόγου Πατεράδων. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν στις επτά το απόγευμα από το Πολιτιστικό Κέντρο της Ξυλαγανής και με τη συνοδεία γκάιντας θα περάσουν μέσα από το χωριό. Η πομπή θα καταλήξει στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, όπου θα προσφερθεί ε φαγητό , ποτό και θα ακολουθήσει γλέντι μέχρι πρωίας .

Εκδήλωση στον τεκέ του Σέλινου
Εκδήλωση στον τεκέ του Σέλινου στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Δημοκρίτεια» του Δήμου Αβδήρων οργανώνονται από τη ΦΕΞ (Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης). Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης στις 20.00 το βράδυ με την παρουσίαση γνωριμίας του τεκέ να γίνεται από την Κωνσταντίνα Καλλιντζή, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης. Και στις 21.00 το πρόγραμμα συνεχίζεται με Μουσική εκδήλωση από τον «Ο Ήχος της Πόλης».

Συναυλία στην Ξάνθη
Συναυλία θα δώσει στην Ξάνθη ο Yordal Tokcan και ο Goksel Baktagir το Σάββατο 27 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ στην αυλή του παλιού ορφανοτροφείου Ξάνθης
Πανηγύρι στο χωριό του Μικρού Κρανοβουνίου
Το πανηγύρι του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου «Άγιος Παντελεήμων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 26 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Μικρού Κρανοβουνίου.
Πυροσβεστική
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο όρος Αχλαδόβουνο (Τσαλ) της Ξάνθης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να επιτηρήσουν τυχόν νέες εστίες.

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη στην Ξάνθη

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Ξάνθη 22χρονος ημεδαπός διότι εντοπίστηκε να έχει διαρρήξει κατάστημα της πόλης χωρίς όμως να προλάβει να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του.
Σύλληψη 43χρονου διακινητή
Συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Σαλμώνη Ροδόπης 43χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος ο καιρός την Τρίτη με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Καιρός την Τετάρτη: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και κυρίως στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες.

www.ert.gr

Πηγη:https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-23-7-2019-eidiseis/

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Δημοφιλή