Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 25-7-2019

Published

on

Επαγγελματίες-Επιχειρήσεις
Ανέστης Βαφειάδης: «ΝΑ εφαρμοσθεί πλήρως και όχι μόνο στην πόλη ο αντικαπνιστικός νόμος»
Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να βρει εκείνους τους τρόπους για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η ισχύς του οποίου θα αφορά όλους τους καταστηματάρχες εντός πόλης, αλλά και εκτός πόλης. Γιατί αν στις επιχειρήσεις εκτός πόλης, επειδή απουσιάζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, δεν ισχύει, τότε θα μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό και εφαρμογή νόμου πολλών ταχυτήτων.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως το πρόστιμο δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τον ιδιοκτήτη καταστήματος, αλλά και τον παραβάτη, που συνήθως είναι ο πελάτης που δεν συμμορφώνεται στον αντικαπνιστικό νόμο.
Κόμματα
Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και Δεοντολογίας ο Ιλ Αχμέτ
Ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ μετά από πρόταση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής θα μετέχει για την ΙΗ’ Περίοδο- Α’ Σύνοδος της Βουλής των Ελλήνων, στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, όπως και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Αυτοδιοίκηση-Περιφέρεια
Ενέργειες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Ιάσμου για την αντιπλημμυρική προστασία του Ιάσμου
Σαφείς εντολές και κατευθύνσεις δόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, Χρήστος Μέτιο, στην σύσκεψη που έλαβε χώρα πρόσφατα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του Δήμου Ιάσμου.
Οι εντολές δόθηκαν προς το Δήμο Ιάσμου και την Δ/νση Δασών. Προχθές πάντως τρόμαξαν και πάλι οι κάτοικοι, καθώς από μια σύντομη νεροποντή, νερά άρχισαν να κατεβαίνουν στο ρέμα του Λάκκου, δίπλα από το Αρνεμούσι, ξυπνώντας τις πρόσφατες μνήμες της θεομηνίας της 10η Ιούλη.
Οι κάτοικοι του Ιάσμου ζητούν άμεσα να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο συγκεκριμένο σημείο, που καθυστερούν εδώ και χρόνια.
Πρωτογενής Τομέας
Συνάντηση με παραγωγούς ΑΦΦ στην Αλεξ/πολη στις 28 Ιούλη στο Επιμελητήριο
Συνάντηση με τους παραγωγούς Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Ροδόπης και της Ξάνθης, σε μια προσπάθεια να γίνει καταγραφή αιθέριου ελαίου λεβάντας, σχεδιάζει ο Συνεταιρισμός Αρωματικών Φυτών, Θράκης θησαυρός, την προσεχή Κυριακή στις 28 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη, 10:30 π.μ. στο χώρο του Επιμελητηρίου Έβρου.
Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι αφ’ενός, η εξασφάλιση μιας μεγάλης ποσότητας του αιθέριου ελαίου -1.700 κιλά- και αφ’ετέρου η τήρηση ενιαίας γραμμής στο κομμάτι της πώλησης, κάτι που θα επιφέρει ενίσχυση εισοδήματος στους παραγωγούς.
Ήδη έγινε η απόσταξη στο πρώτο αποστακτήριο του Συνεταιρισμού και σε λίγο χρονικό διάτημα θα λειτουργήσει και το δεύτερο αποστακτήριο.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Θράκης θησαυρός, Πασχάλης Παπαδάκης, αποκάλυψε και το σχεδιασμό για φεστιβάλ λεβάντας τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Εκκλησία
Η υποδοχή της θαυματουργού δεξιάς χειρός του Αγίου Βασιλείου
Η υποδοχή της θαυματουργού δεξιάς Χειρός του Αγίου Βασιλείου θα γίνει σήμερα στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής παρουσία του Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Ρηγίου κ. Εἰρηναίου και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.
Εθελοντισμός
Ανακοίνωση -Ανάγκη για Αίμα
Ανάγκη για Αίμα. Μεγάλη ΑΜΕΣΗ Ανάγκη: ΜΗΔΕΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΦΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου. Νοσοκομείου Κομοτηνής. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χρειάζονται όλες οι ομάδες, καθώς συνάνθρωποι μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αίμα. Τηλέφωνο συνεννόησης: 2531351533.
Άρθρο του Καραθεοδωρή για τον χώρο, τον χρόνο και τον χωροχρόνο στο ομώνυμο Μουσείο
Το νέο απόκτημα του Μουσείου Καραθεοδωρή παρουσίασε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φϊλων Κωνσταντίνου ΚΑραθεοδωρή, Αθανάσιος Λιπορδέζης.
Πρόκειται για ένα άρθρο του μεγάλου Έλληνα Μαθηματικού, για την Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Πυρσός, για τον χώρο, τον χρόνο και τον χωροχρόνο, το οποίο εκτυπώθηκε σε 41 σελίδες.
Το νέο απόκτημα χρονολογείται από το 1934 και το βρήκε ο Ιωάννης Κέκκερης, μέλος του Συνδέσμου ο οποίος έχει επιφορτισθεί με το καθήκον να αναζητά στις δημοπρασίες πράγματα και αντικείμενα του Καραθεοδωρή, για τον εμπλουτισμό του Μουσείου.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πόνημα που τελικά μετά την εκτέλεση κάποιων πολύ δύσκολων πράξεων, που τις έκανε ο Καραθεοδωρή, οδήγησε τον Αϊνστάιν στην διατύπωση της Θεωρίας της Σχετικότητας!
Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και για αυτό το απόκτημα ο κ. Λιπορδέζης, ο οποίος εξ άλλου ανακοίνωσε πως σήμερα ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης, τον έχει καλέσει για την χωροταξία των εκθεμάτων του Μουσείου Καραθεοδωρή, στον νέο του χώρο όπου θα μεταφερθεί πια στην ανακαινισμένη Τσανάκλειο.

Σύλλογοι
19ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων Ξάνθης στα βουνα της Χαϋντού
Στις 27 Ιουλίου θα γίνει το 19ο αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης, «Ο Λεπενιώτης», στον παραδοσιακό οικισμό της Χαϋντού Ξάνθης.
Συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου
Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των επισήμων και με την ολοκλήρωση των δρωμένων και των παραδοσιακών εθίμων, θα ακολουθήσει γλέντι με τους Γιώργο Γραβάνη, Κατερίνα Μπόνια και Παναγιώτη Ούτο.
Στο κλαρίνο ο Νίκος Μακρής.
Πολιτισμός
Μικρός Διάκοσμος του Γιάννη Βουλτσίδη
Ξεκινούν το Σάββατο 27 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ οι εκδηλώσεις στον Μικρό Διάκοσμο στην παραλία του Ιμέρου με προβολή ντοκιμαντέρ του Γιάννη Βουλτσίδη με θέμα το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας. Στις συνέχεια ο αρχαιολόγος Διαμαντής Τριαντάφυλλος θα παρουσιάσει ποιήματα από το νέο του βιβλίο «Επιγράμματα». Η πρώτη βραδιά των εκδηλώσεων θα κλείσει με ζωντανή μουσική από τον Γιάννη Βουλτσίδη και τον ταμπουρά του με τραγούδια βασισμένα σε ποίηση του Ανακρέοντα και μετάφραση του Ντίνου Χριστιανόπουλου.
Συνεχίζονται οι συναυλίες του 11ου Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής της ΦΕΞ
Σε εξέλιξη είναι οι πολυποίκιλες εκδηλώσεις του 11ου Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής της ΦΕΞ, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου και έχει τίτλο , «Η Ξάνθη αφουγκράζεται ήχους της Ανατολής».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικές συναυλίες σε ιδιαίτερους χώρους, με παράλληλα εργαστήρια, αφηγήσεις και αφιερώματα.
Το προσεχές Σάββατο θα δοθεί συναυλία στην αυλή του παλιού ορφανοτροφείου στην πόλη της Ξάνθης, στις 9 η ώρα, με τους:
«Göksel Baktagir & Yurdal Tokcan»( Γκιοκσέλ Μπακταγίρ και Γιουρντάλ Τοκτσάν)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω


Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Δημοφιλή