Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Κομοτηνή: Ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντισμού δημιουργεί το Δ.Π.Θ.

Published

on

Προβληματισμένη ακόμη από την πτώση των βάσεων η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κα Ζωή Γαβριηλίδου, αλλά και αποφασισμένη να συνεχίσει με δράσεις εξωστρέφειας και προσφοράς ξεκινά την νέα εκπαιδευτική χρονιά συγκροτώντας άμεσα μια ομάδα εργασίας στη ΜΟΔΙΠ για να εξετάσει τα αίτια αυτής της πτώσης και στα Τμήματα του ΔΠΘ.

Η αντιπρύτανης του ΔΠΘ κα Ζωή Γαβριηλίδου

Συνεχίζεται η προσπάθεια ίδρυσης του Συλλόγου Αποφοίτων
«Ο βασικός λόγος είναι το καινούργιο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» δηλώνει η έμπειρη αντιπρυτάνισσα. Παράλληλα, αποκαλύπτει πως βαρύτητα επίσης δίνεται στη συλλογή υπογραφών για την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων, βήμα που θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς θα επιτρέψει και τους αποφοίτους να διασυνδεθούν μεταξύ τους και το ΔΠΘ να έχει πολύτιμα στοιχεία. «Στοιχεία που αφορούν πρώτον το επίπεδο σπουδών, όταν ήταν φοιτητές και άρα να δούμε σε ποιες δράσεις μπορούμε να προβούμε για να βελτιώσουμε το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και να γίνουμε πιο ελκυστικοί. Και δεύτερον να δούμε το επίπεδο της ανεργίας για να βοηθήσουμε το Πανεπιστήμιο να έχει τμήματα τα οποία θα έχουν ζήτηση και διέξοδο στην αγορά εργασίας.»

Είναι ένα εγχείρημα κι αυτό, όπως και όλα τα άλλα στο χώρο της εκπαίδευσης, που απαιτεί στρατηγική και συνέχεια. «Ξεκινάμε τώρα, αλλά συνεχίζει και ο επομένως αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα. Όπως μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, απαιτεί βάθος χρόνο. Και γι αυτό δεν πετυχαίνει καμία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα γιατί έρχεται ο επόμενος υπουργός και βάζει άλλα στοιχεία. Θέλει να υπάρχει μια συνέχεια ώστε να μπορέσει να αποδώσει.»

Η Εξωστρέφεια συνεχής στόχος
Η εξωστρέφεια θα είναι στόχος και στη νέα εκπαιδευτική χρονιά. «Πάντα το προσπαθούμε αυτό» δηλώνει η κα Γραβριηλίδου και αναφέρει ως παράδειγμα την παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ξάνθη αμέσως μετά την παρέλαση , από δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου κι έναν διδάσκοντα σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Οι δράσεις εξωστρέφειας θα συνεχιστούν με τη διοργάνωση τεσσάρων ενημερωτικών ημερίδων για την πρακτική άσκηση. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στα εφόδια που παίρνουν από την πρακτική άσκηση οι φοιτητές και μέσα στον Οκτώβρη θα υλοποιηθούν οι δράσεις αυτές.»
Τέλος, ένα εξίσου σημαντικό εγχείρημα για το ΔΠΘ θα είναι η δημιουργία ενός πολύ μεγάλου δικτύου εθελοντισμού. « Είχε ήδη ξεκινήσει μια δουλειά, θα «πατήσουμε» σ’ αυτή και θα δούμε πεδία που μπορούν να προσφέρουν εθελοντισμό οι φοιτητές μας.» δηλώνει η κα Γαβριηλίδου και σημειώνει πως « θα δίνονται πληροφορίες από αυτή τη φόρμα ότι: «Αυτές είναι οι ομάδες εθελοντισμού, αυτές είναι οι ώρες διαθεσιμότητάς σου, πες μας πού θέλεις να συνεισφέρεις» . Δημιουργείται έτσι μια πολύ μεγάλη ομάδα εθελοντισμού , και παράγεται ανθρώπινο κεφάλαιο που αφήνει το αποτύπωμά του στην πόλη.»
Όσον αφορά στη σχέση με την τοπική κοινωνία η κα αντιπρύτανης είναι ξεκάθαρη: «Θέλω κάποια στιγμή να πιαστούμε χέρι –χέρι τοπική κοινωνία και πανεπιστήμιο και ό,τι κάνουμε , να το κάνουμε από κοινού όχι μόνο για τους φοιτητές, αλλά και για τον τόπο. Το Πανεπιστήμιο μπορεί να συνεισφέρει στην αύξηση όλων των πόρων της περιφέρειας αλλά και αντίστροφα.»
Φώτο: Ζωή Γαβριηλίδου, αντιπρύτανης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω


Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Advertisement

Δημοφιλή