Connect with us

OIKONOMIA

Ανέστης Στρατιάδης: “Επαγρύπνιση για το Χρυσό από ΌΛΟΥΣ”-Ξεραίνεται η Μαύρη Πεύκη

Published

on

Ζεστό κρατείται στην επικαιρότητα το θέμα του Χρυσού στη Θράκη μετά την σαφέστατη αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωγιάδη, και φυσικά του πρωθυπουργού, στην ΔΕΘ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την εκκίνηση των διαδικασιών εξόρυξης, αν το επιθυμεί η τοπική κοινωνία(σ.σ. που δεν το επιθυμεί).
Το ερχόμενο Σάββατο στο Επιμελητήριο Έβρου στις 11:30 π.μ., ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ, Ευάγγελος Λαμπάκης, συγκαλεί όλους τους φορείς Βουλευτές, τοπικές αρχές και παραγωγικοί φορείς και συλλογικότητες, για την οργάνωση του Αγώνα, κατά της εγκατάστασης των Χρυσορυχείων στη Θράκη.
Στην ΕΡΤ Κομοτηνής μίλησε το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Κατά του Χρυσού, Ροδόπης-Έβρου, Ανέστης Στρατιάδης, ο οποίος αποσαφήνισε αρκετά πράγματα που ακούσαμε από τα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες για την ΕΛ Ντοράντο στην Χαλκιδική.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Στρατιάδη
«Επειδή πρόσφατα από τα Μ.Μ.Ε. δόθηκε μεγάλη έκταση στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την αδειοδότηση τριών έργων στην Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική, πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι οι αδειοδοτήσεις αυτές είναι για:
1. Παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει διετή παράταση ισχύος της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών».
2. Παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει συμπληρωματική άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών» και
3. παράλειψη της Διοίκησης στην χορήγηση ετήσιας παράτασης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των «Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών εξυπηρέτησης Σκουριών» .
Όλες λοιπόν οι αποφάσεις είναι για δευτερεύοντα ζητήματα και όχι για το σημαντικό που είναι η απόρριψη της τεχνικής μελέτης μεταλλουργίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος (υπουργός ο κ. Σκουρλέτης) που εκδικάστηκε στις 15 Μαΐου 2019 από το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ και δεν εκδόθηκε ακόμα η απόφαση.
Προειδοποιούμε ότι και για τον τόπο μας εκκρεμεί η απόφαση του Στε (εκδικάστηκε στις 5 Ιουνίου 2019) για την απόρριψη από την Διοίκηση της αδειόδοτησης για 16 διερευνητικές γεωτρήσεις που θέλει να κάνει η «Μεταλλευτική Θράκης» στην περιοχή των Σαπών. Ακόμη και θετική να είναι η απόφαση του ΣτΕ αφορά διερευνητικές γεωτρήσεις και όχι την έναρξη της δραστηριότητας τους.
Ήδη έχει καταγγελθεί από μέλη της διανομαρχιακής η «δημοσκόπηση» που διεξάγει η εταιρεία στον τόπο μας. Επίσης είναι γνωστή και η στάση του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη απέναντι στην εταιρεία επικοινωνίας που του έστειλε η εταιρεία μετά τις εκλογές. Ο κύριος Λαμπάκης τους έδωσε αποστομωτική απάντηση μπροστά στο Μ.Μ.Ε.
Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα στο επόμενο διάστημα. Το μέλλον του τόπου μας εξαρτάται από την ενότητά μας τον αγώνα μας και την αποφασιστικότητά μας. Είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε και αυτόν τον αγώνα όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ο κ. Στρατιάδης εξήρε την στάση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαππών, Ντίνου Χαριτόπουλου, αλλά και των τοπικών στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Γεωργιάδη και προφανώς τον πρωθυπουργό για την ξεκάθαρη στάση της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει αποτυπωθεί σε όλα τα δημοτικά, νομαρχιακά και περιφερειακά συμβούλια των τελευταίων ΕΙΚΟΣΙ ΕΤΩΝ!!!

Πέρα από αυτό όμως χρειάζεται αναπτυξιακή θωράκιση η περιοχή, στο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, με πρώτο τον Πρωτογενή τομέα(Καλλιέργειες, τοπικά προϊόντα, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Αλιεία, Δάση), την ολοκλήρωση(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) του Φράγματος Ιασίου, το οποίο θα υδροδοτήσει και θα αρδεύσει τις περιοχές των Σαππών. Επίσης θα πρέπει να τύχει της κατάλληλης ανάδειξης και αξιοποίησης του Δάσους της Μαύρης Πεύκης που φύεται στην περιοχή και που εδώ και τόσο χρόνια σκοντάφτουμε στα κονδύλια(σ.σ. ενώ αλλού ξοδεύονται αφειδώς), να αναγνωρισθεί ως Μνημείο της Φύσης και να αποτελέσει το ορμητήριο ερευνών από ειδικούς επιστήμονες και σχολικών εκδρομών!!!

ΥΓ1: Γιατί αλήθεια δεν το υιοθετεί το ανάλογο τμήμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης;

ΥΓ2: Ας επισκεφθούν οι αρμόδιες Δ/νσεις Δασών και της Ροδόπης και του Έβρου, όπου βρίσκεται και η περισσότερη έκταση της Μαύρης Πεύκης, η οποία εμφανίζει εικόνα με ξεραμένα σε μεγάλη έκταση δέντρα Μαύρης Πεύκης…

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Στρατιάδη στην ΕΡΤ ΚΟμοτηνής και τη Βασιλική Μαχαίρα
https://drive.google.com/open?id=1jy3sLjREn11mmANq7nqnOuSF9ez-_ihI

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Δημοφιλή