Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ένταξη του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Πλατανιά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020

Published

on

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Πλατανιά. Η δημιουργία της νέας δημόσιας δομής υγείας, θα καλύψει το τεράστιο έλλειμμα στον δεύτερο σε πληθυσμό Δήμο του Νομού Χανίων και μάλιστα με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου καθώς και του πλήρους Ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του, το κόστος του οποίου έχει προϋπολογισμό 1.134.996, 68 ευρώ.
Το κτίριο θα είναι συνολικού εμβαδού 387,07 τ.μ. και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πλατανιά και βρίσκεται στην περιοχή Γερανίου.

Η δημιουργία του Π.Π.Ι. Πλατανιά αποτέλεσε προγραμματική δέσμευση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ και έτυχε της απεριόριστης υποστήριξης της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας από τους κυρίους Ξανθό και Πολάκη.

Συγκεκριμένα με απόφαση του απερχόμενου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κυρίου Παύλου Πολάκη συστάθηκε ο Οργανισμός του Π.Π.Ι. και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.160/Β/26-1-2017 Ακολούθησε η εκπόνηση του συνόλου των μελετών από την Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ οι οποίες και έλαβαν Έγκριση Σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας στις 6/12/2018. Ο συνολικός φάκελος υποβλήθηκε στην διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κρήτης για αξιολόγηση στις 8/5/2019 και η πράξη ένταξης υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη κύριο Αρναουτάκη στις 10/9/2019.
Να σημειώσουμε ότι το Π.Π.Ι Πλατανιά είναι η τρίτη νέα δομή Υγείας που εντάσσομε στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, αφού ήδη έχει προηγηθεί η ένταξη του Περιφερειακού Ιατρείου Θραψανού και η ένταξη του Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρής Φοράδας. Ταυτόχρονα ήδη έχουν ενταχθεί προμήθειες που αφορούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ύψους 2.240.000 ευρώ, που διασφαλίζουν την διαγνωστική επάρκεια και αυτοτέλεια του νησιού, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και η ένταξη διάφορου άλλου εξοπλισμού συνολικού κόστους 3.251.416 ευρώ.

Ήταν μια επίπονη διαδρομή, με πολλές γραφειοκρατικές και άλλες εμπλοκές που δεν έκαμψαν την προσπάθεια μας, αντίθετα μείναμε απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στον στόχο μας και γι αυτό με την ένταξη του έργου αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωση.
Η ανακοίνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καταλήγει:
Με την ευκαιρία η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Πλατανιά κύριο Μαλανδράκη, η συνδρομή του οποίου σε όλα τα στάδια του εγχειρήματος υπήρξε καθοριστικής σημασίας και η συνεργασία μας τόσο με τον ιδίου όσο και με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου του, ήταν άψογες και κινήθηκαν σε επίπεδα υψηλού επαγγελματισμού και αφοσίωσης.

Τέλος συγχαίρομε τις Διευθύνσεις Τεχνικής Υπηρεσίας και Προγραμματισμού της 7ης ΥΠΕ για το έργο που παρήγαγαν και τις αμέτρητες εργατοώρες που αφιέρωσαν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.
Η άψογη συνεργασία και το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κυρίου Σ. Αρναουτάκη καθώς και η συνδρομή της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας αποτέλεσαν καθοριστικό πυλώνα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στη Κρήτη και παράδειγμα αποτελεσματικότητας των συνεργειών μεταξύ των Υπηρεσιών.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me