Connect with us

OIKONOMIA

Kαβάλα: «Εβδομάδα Νεολαίας» από την Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ.

Published

on

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, διοργανώνει, από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019 σειρά εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας νεολαίας».

Με αφορμή τις εκδηλώσεις αυτές, ο μητροπολίτης, κ. Στέφανος, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα προς τους νέους και τις νέες: «Ανακοινώνω με μεγάλη μου χαρά, ότι από εφέτος μία εβδομάδα του μηνός Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου, θα είναι αφιερωμένη σ’ εσάς τα παιδιά μας, τους νέους και τις νέες μας, θα ονομάζεται «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» και θα συμπεριλαμβάνει σημαντικές ομιλίες, συναντήσεις για τον πολιτισμό και για την κοινωνία μας, όπως επίσης διάφορες μουσικές και λοιπές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τη ζωή και για το μέλλον μας, πού είσθε εσείς.

Σαν επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας, σάς εύχομαι με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία και στα πανεπιστήμιά μας, όπως επίσης και στους τόπους της εργασίας και των δραστηριοτήτων σας, να έχετε πλούσια την ευλογία του Θεού, καλή πρόοδο, σεβασμό και αγάπη στους γονείς σας, στους δασκάλους και στους καθηγητές σας, πάντοτε έχοντας σαν γνώμονα τού ότι τώρα βάζετε τις μεγάλες βάσεις για τη ζωή σας, βάσεις που πρέπει να έχουν πρότυπα ζωής, αγάπης, πίστεως και αυτοθυσίας για την αγία μας Εκκλησία και την ευλογημένη μας πατρίδα την Ελλάδα μας και την ελληνική Μακεδονία μας.

Σας προσκαλώ, ελεύθερα όλους και όλες, να μετάσχετε στις εκδηλώσεις της τοπικής μας Εκκλησίας που θα πραγματοποιηθούν για τη νεότητα, με συνάρτηση την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας, στην οποία αφιερώσαμε το έτος αυτό και ελπίζω ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα είναι ωφέλιμες και εποικοδομητικές».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9/2019, 7μ.μ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΙΜΦΝΘ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ) ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΜΑΣ ΑΠ¬ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ».

ΤΡΙΤΗ 17/9/2019, 7μ.μ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΙΜΦΝΘ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ.) ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΑ¬ΝΑΤΟ; Η ΠΙΣΤΗ, ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ «Α-ΝΑΤΡΟΠΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ».

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9/2019, 7μ.μ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΙΜΦΝΘ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ, κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕ¬ΛΕ¬ΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ».

ΠΕΜΠΤΗ 19/9/2019, 8μ.μ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΙΜΦΝΘ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ» ΤΟΥ ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1958.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9/2019, 7μ.μ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΙΜΦΝΘ, ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΟΛΑΚΗ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ., ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ-ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ), ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ».

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9/2019, 9μ.μ.
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, ΣΥΜΠΡΑΞΗ: ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9/2019, 8:30μ.μ.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Ο ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ». ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΚΟΥΕΟΡΑ», ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω


Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Advertisement

Δημοφιλή