Connect with us

OIKONOMIA

Κομοτηνή: 20-9-2019 Ειδήσεις

Published

on

Περιφέρεια
Ορισμός Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜΘ
H κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη υπέβαλε στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο την παραίτησή της από τη θέση της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜΘ για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Ο Περιφερειάρχης έκανε αποδεκτή την παραίτησή της και όρισε Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας την κ. Ζωή Κοσμίδου.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στη Σαμοθράκη
Τη Σαμοθράκη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν για την εξέλιξη των έργων τα οποία εκτελεί η Περιφέρεια για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού, που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες, και να γίνει καταγραφή πρόσθετων αναγκών. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελούνται σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα του νησιού, και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019 και τις αρχές του 2020.

Συνδικαλισμός
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου
«Στις 24 του Σεπτεμβρίου δίνουμε μαζικό, μαχητικό «παρών» στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου

ΔΠΘ
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Κομοτηνή
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με κεντρικό θέμα: «Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, στους χώρους του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Πανεπιστημιούπολη. Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ν.π.δ.δ. Σ.Κ.Λ.Ε), το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Πανεπιστημίου του Essex και η Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW).

KAVALA EXPO 2019
Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης θα λάβει μέρος με δικό του περίπτερο στην 27η Διεθνή Έκθεση KAVALA EXPO 2019 η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Όσα από τα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν με προϊόντα και φυσική παρουσία χωρίς επιβάρυνση ενοικίου, να μας το δηλώσουν έως την Τρίτη 24/09/2019. Πληροφορίες 07:00 – 15:00 στο τηλέφωνο 2531022831 ή στο mail : ccirodopis@gmail.com

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, είχε σύσκεψη με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχιακό κτίριο Ιάσμου. Κατά τη σύσκεψη, έγινε ενημέρωση για τις προγραμματισμένες δράσεις σε συνεργασία με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, ώστε να υπάρχει ορθότερος συντονισμός σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και εκτάκτων αναγκών. Επίσης, υπήρξε συμφωνία για κοινή δράση.

Φεστιβάλ ΚΝΕ σήμερα στην Κομοτηνή
Κάλεσμα στους νέους και όχι μόνο να συμμετάσχουν στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή απευθύνουν τα μέλη της ΚΝΕ. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 19:30 με τη θεατρική παράσταση «Η επιστροφή του Μαρξ» και θα συνεχιστεί με πολιτική ομιλία από τον Βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη, Hip Hop συναυλία με τους Urban Pulse, Λαϊκό γλέντι με τον Hasan Ovali και DJ Party. Να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ κάλεσε τους νέους της περιοχής μας η κ. Αρχοντούλα Τσικνή, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ και μέλος του συμβουλίου περιοχής της ΚΝΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής επισημαίνοντας πως το φεστιβάλ πραγματοποιείται για να ενώσουν τις φωνές τους, τους προβληματισμούς τους, τα όνειρά που έχουν όλοι για τη ζωή και το μέλλον τους.

Στρατός
Εργασίες συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης στα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία των χωριών Ηφαίστου, Δειλινών, Οργάνης του Ν.Ροδόπης, καθώς και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Νέου Ζυγού του Ν.Ξάνθης πραγματοποίησε το Δ΄ Σ. Στρατού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στο πλαίσιο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Μητρόπολη
Στην ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθθυρύακος θα ιερουργήσει αύριο Σάββατο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Και την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της θεοτόκου της Καλλιθέας.

Εθελοντισμός
Καθαρισμός από την Ομάδα Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS
Μέλη και φίλοι της Ομάδας Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS καθάρισαν τον βοηθητικό γήπεδο του Πανθρακικού στην περιοχή της Ολυμπιάδας. Οι εθελοντές έδωσαν εκ νέου ραντεβού στον ίδιο χώρο καθώς το πρόβλημα στην περιοχή είναι οξυμένο. Πρόκειται για την 3η κατά σειρά δράση τους μετά τον καθαρισμό των ποταμιών σε Μίσχο και Κόσμιο.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναβιώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το δρώμενο του Τρύγου με πάτημα σταφυλιών σε παραδοσιακό πατητήρι και παραδοσιακό γλέντι με την Εβρίτικη Ζυγιά. Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας Ροδόπης.

Αγιασμός ο ΜΟΚ

Ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 19:00, και θα ακολουθήσει παραδοσιακή βραδιά για τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου (Αγ. Γεωργίου 22, Κομοτηνή).

Η ΔΚΕΠΠΑΚ στηρίζει τη «Λευκή Νύχτα»
Τις εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας» που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Κομοτηνής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης στις 4 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή στηρίζει η ΔΚΕΠΠΑΚ. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, την κα Νατάσα Λιβεριάδου, καλύπτεται η συντριπτική πλειοψηφία των συγκροτημάτων που θα μετέχουν, όπως επίσης και καλλιτέχνες κλόουν, ξυλοπόδαρους και dj΄s που θα στηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις από καταστήματα και συλλόγους είναι μεγάλο.

Σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδιού
Σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδίσματος με την Κατερίνα Παπαδοπούλου θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 13 Οκτωβρίου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της ΦΕΞ. Το παραδοσιακό τραγούδι έχει μια δική του, μοναδική «γλώσσα», έναν κώδικα γεμάτο ιδιαίτερους τρόπους, συνδυασμούς, στολισμούς, όσον αφορά στη χρήση των μελωδιών, αλλά και του λόγου.

Αθλητικά

5ο Φιλικό Προετοιμασίας: Πανθρακικός – Ένωση Αλεξανδρούπολης 1-3
Αδίκησε τον εαυτό του ο Πανθρακικός στη φιλική αναμέτρηση της Τετάρτης με την Ένωση Αλεξανδρούπολης καθώς γνώρισε την ήττα με 3-1 από μια ομάδα που την Κυριακή ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις. Σε γενικές γραμμές όμως η ομάδα μας έδειξε πολύ καλή εικόνα και απέδειξε πως παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτερη. Ο Πανθρακικός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος φτάνοντας κοντά στην επίτευξη τέρματος, δύο φορές με πρωταγωνιστή τον Βιόπουλο και μια με λανθασμένο γύρισμα ποδοσφαιριστή της Ένωσης με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Συνοδινού. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανθρακικού χάθηκε στο 43′ με τον Γκαϊδατζή να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Συνοδινού σε θέση βολής μέ την μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι. Η Ένωση αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν σημειώνοντας 3 τέρματα, δύο στο πρώτο μέρος και ένα στο ξεκίνημα του Δευτέρου. Ο Πανθρακικός απάντησε με τον Γκαϊδατζή στο 60′ με το 1-3 να είναι το τελικό Σκορ παρά τις χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Τελετή Αγιασμού της ομάδας του Πανθρακικού
Ο αγιασμός της ομάδας του Πανθρακικού τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον κο Παντελεήμονα. Ο πρόεδρος της ομάδας Μπάμπης Σακάρης δώρισε στον Μητροπολίτη μια φανέλα της ομάδας με υπογραφές των ποδοσφαιριστών.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

www.ert.gr

Περισσότερα Εδω


Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Advertisement

Δημοφιλή