Connect with us

OIKONOMIA

Επαγρύπνιση για το Χρυσό και τις… επόμενες κινήσεις μετά το νέο ΟΧΙ του ΠΣ ΑΜ-Θ

Published

on

Μετά από 2,5 ώρες με άγριες κόντρες, αντεγκλήσεις, βαρείς χαρακτηρισμούς, εντάσεις, ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, στην εξόρυξη και Μεταλλουργία Χρυσού στη Θράκη.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων, όπως και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, τοποθετήθηκαν εκ νέου στην πλευρά του ΟΧΙ και αφού τοποθετήθηκαν και οι επιστημονικοί σύλλογοι, οι οποίοι πρόταξαν τα θέματα Ζωής, Υγείας, Νερού, Περιβάλλοντος, Στιγματισμού των προϊόντων μας και του Τουρισμού μας. Επανέφερε ο πρόεδρος του Γεωτεε Θράκης, Τριαντάφυλλος Παπαδάκης την αξιοποίηση της Μαύρης Πεύκης ως Μνημείο της Φύσης.

Επανέφερε, το μέλος της Διανομαρχιακής Ροδόπης-Έβρου, Θεοδοσία Δραγουμάνη, την αναπτυξιακή θωράκιση της περιοχής, προκειμένου να πάρουν την απάντηση μια και καλή οι Χρυσοθήρες και να φύγουν…γιατί αν ξεκινήσουν σταματημό δεν θα έχουν όχι μόνο για τη Θράκη, αλλά για ολόκληρη την ΑΜ-Θ και την Βόρεια Ελλάδα!

Επί των τύπων των ήλων η τοποθέτηση του προέδρου του ΤΕΕ Θράκης, Δημήτρη Λουρίκα, πως ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτικός… «Αυτή η απόφαση είναι εύκολη…Η επόμενη θα είναι δύσκολη ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ να γίνει Χρυσός…

Πρόβαλε πως η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΧΡΥΣΟΣ, μετά από τόσα χρόνια συζητήσεις, ενημερώσεις, τις εικόνες από το διαδίκτυο περιοχών να καταστρέφονται και να μολύνονται χωρίς επιστροφή στο περιβάλλον στην Υγεία στο νερό στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα…Δόξα τω ΘΕΩ στο διαδίκτυο υπάρχουν ΌΛΑ…


Το δικό της ξεχωριστό «παρών» έδωσε η Αντιεξουσιαστική Κίνηση για το δικό της ΟΧΙ στο Χρυσό με πανώ και δυναμική παρουσία και τοποθέτηση κατά του Χρυσού από τον ΠΑντελή Καρακασίδη.

ΥΓ: Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες που λένε πως η εταιρεία θα επιδιώξει δημοψήφισμα… προφανώς με ερωτήσεις-παγίδες…
Άραγε με ποιο τρόπο θα διατυπωθούν τα ερωτήματα; Σε ποιους θα απευθύνονται και πόσο θα εκμεταλλευθεί η εταιρεία το θέμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης ανθρώπων από αυτή;
Σε επαγρύπνιση ΟΛΟΙ…

Μεταναστευτικό: Όχι άλλες δομές σε Δράμα- Καβάλα, αν δεν μοιρασθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε άλλες περιοχές
Σε ότι αφορά το θέμα του Μεταναστευτικού υπήρξε ταύτιση από όλες τις παρατάξεις στο ότι η Θράκη παραμένει εκτός για την λειτουργία δομών, ή ενοικίαση χώρων για φιλοξενία Προσφύγων-Μεταναστών. Αυτή τη στιγμή σε Δράμα και Καβάλα υπάρχουν δομές που αθροιστικά φιλοξενούν κάτι λίγο παραπάνω από 1.000 άτομα.
Ενδέχεται στην Καβάλα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου πέρα από τους 450 που υπάρχουν -κυρίως οικογένειες- να προστεθούν άλλοι 350 στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών. Στην Καβάλα η δομή αυτή είναι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.
Στη Δράμα υπάρχει η κλειστή δομή στο Παρανέστι με περίπου 500 άτομα και η ανοικτή δομή με περίπου 480 άτομα.
Οι επικεφαλής συμφώνησαν πως η Περιφέρεια δεν θα δεχθεί άλλους Πρόσφυγες και Μετανάστες, αν δεν προωθηθούν στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές όπως Κρήτη, Πελοπόννησος, Επτάνησα. Πρώτα λοιπόν θα υποστηρίξουν όλες οι Περιφέρειες την αποσυμφόρηση των νησιών και αν χρειασθεί (σ.σ. Η Συρία πάλι βομβαρδίζεται… με ότι αυτό σημαίνει), ΤΟΤΕ και μόνο τότε θα δεχθεί άλλα άτομα η Ανατολική Μακεδονία.
Εδώ το ψήφισμα δεν ήταν ομόφωνο, αν και είχαμε ταύτιση απόψεων, καθώς οι παρατάξεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας(Κώστας ΚΑτσιμίγας) της Λαϊκής Συσπείρωσης (Δημήτρης Παπατολίδης) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Θόδωρος Περεντίδης), ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα και οι αιτίες που προκαλούν τις μεταναστευτικές ροές, οπότε ήταν κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της πλειοψηφίας (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) και της μείζονος αντιπολίτευσης Περιφερειακή Σύνθεση (Χριστόδουλος Τοψίδης).

Άλλα θέματα Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ
Για το θέμα της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σαμοθράκη ο κ. Μέτιος είπε πως δεν πιστεύει πως θα λυθούν τα προβλήματα με μια συνεδρίαση…Ωστόσο συμβολικά, θα το εξετάσει…Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα έξοδα αλλά και κατά πόσο εφικτό είναι αυτό…
Για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια ο κ. Κατσιμίγας έκανε την πρόταση να συσταθεί μια Επιτροπή με επικεφαλής την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας, Ζωής Κοσμίδου, η οποία θα επεξεργασθούν ιδέες και προτάσεις για την μεγάλη γιορτή, η οποία θα πρέπει να συμπαρασύρει και την πρωτεύουσα… Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, πρότεινε και την δημιουργία ενός ειδικού λογότυπου, που όπως είπε ο κ. Σιμιτζής(Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης), που θα μπορεί να συνοδεύει όλα τα επίσημα έγγραφα των Δήμων και της Περιφέρειας.
Το θέμα θα συζητηθεί για να ολοκληρωθεί η σύνθεση της Επιτροπής που όπως είπε ο κ. Μέτιος θα είναι από όλες τις παρατάξεις.
Το θέμα της κεραίας στο Υψάριο της Θάσου αναβλήθηκε και θα συζητηθεί μετά από ένα μήνα, μετά την ενημέρωση από τους αρμοδίους που πρέπει να γίνει.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω


Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Advertisement

Δημοφιλή