Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομοτηνή: 14-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις – ert.gr

Published

on

Περιβάλλον
Διαχρονικό το «ΌΧΙ» κατά της εξόρυξης χρυσού
Την κάθετη διαφωνία τους στην εξόρυξη χρυσού εξέφρασαν για μια ακόμη φορά οι ομιλητές σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης –Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού υπερασπιζόμενοι την αειφορία του τόπου και την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα τόνισαν ότι «η αλιεία, η γεωθερμία, ο τουρισμός είναι οι λύσεις για την ανεργία και όχι τα χρυσορυχεία, που η λειτουργία τους θα μολύνει θάλασσα, νερό, γη και αέρα.»

Πολιτική
Παρέμβαση Ε.Στυλιανίδη για το Κτηματολόγιο
Τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη επισκέφθηκαν με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Τερζίδης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γ.Χατζηαντωνίου μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα κτηματολογίου κ.Κυριαζή καθώς και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ.Λουρίκας. Ενημέρωσαν για τις ιδιαιτερότητες του Νομού Ροδόπης και έθεσαν ζητήματα Κτηματολογίου καθώς και ζητήματα σχετιζόμενα με την αυθαίρετη δόμηση ή τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και ζήτησε τις προτάσεις των φορέων πριν πάρει τις σχετικές αποφάσεις, οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν. Συνάντηση εργασίας ακολούθησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α.Βεζυρόπουλο για θέματα αντικειμενικών αξιών, ΕΝΦΙΑ ή και χαρακτηρισμού χωραφιών ως ποτιστικά ή ξερικά, κάτι που επηρεάζει τη φορολογία. Όπως τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης και στοιχειοθέτησαν οι πρόεδροι «δεν είναι δυνατόν τα κοτέτσια και τα μαντριά να φορολογούνται στα χωριά μας ως κατοικίες ή καταστήματα. Αυτό αδικεί τους αγρότες μας και απερημώνει τα χωριά μας, γι’ αυτό πρέπει να επανεξεταστεί». Ο Υφυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις ενόψει του επικείμενου νομοσχεδίου.
Στην Κομοτηνή ο Υπουργός Τουρισμού

Την Κομοτηνή θα επισκεφτεί αύριο Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Θα συναντηθεί το πρωί 10-10.30 στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο. Θα συζητηθεί η εν εξελίξει πρωτοβουλία για την σύσταση και ενεργοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού καθώς και συναφή θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Αμέσως μετά (10.30-12.00) θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού με τουριστικούς φορείς της περιφέρειας στην Αίθουσα Συσκέψεων Περιφέρειας, (Γεωργίου Κακουλίδη 1). Στην ίδια αίθουσα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ. Ακολούθως ο υπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την τουριστική περιοχή του Φαναρίου.
Περιφέρεια
Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και τον Έβρο ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και τον Έβρο, να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη, στην ηπειρωτική Ελλάδα για εξέταση των αιτημάτων τους και να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Αν.Μ.θράκης». Παράλληλα, ζητά να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση όλες οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς κανένα ανήλικο να ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, κανείς απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος και να υπάρξει πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο έτσι όπως απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης χωρίς κατάργηση του β’ βαθμού εξέτασης ασύλου. Όπως επίσης να κατευθυνθούν τα ευρω-ενωσιακά κονδύλια μέσω του κράτους κι όχι ΜΚΟ στη στήριξη των προσφύγων και στην 100% αποζημίωση όσων κατοίκων νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Ειδικότερα, για την προοπτική διαμόρφωσης ενός hot spot, όπως – όπως στη Σταυρούπολη Ξάνθης, ο κος Δημήτρης Παπατολίδης  μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε πως χωρίς τις στοιχειωδώς αναγκαίες κτηριακές υποδομές και συγκροτημένες υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης οι συνθήκες που θα προκύψουν δεν θα εξυπηρετούν τους πρόσφυγες.

ΔΠΘ
Υποδοχή του Χρυσού Παραολυμπιονίκη ΔημοσθένηΜιχαλεντζάκη
από τη Διοίκηση του Δ.Π.Θ.

Τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, τεταρτοετή φοιτητήτου Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., υποδέχτηκαν στο κτήριο Διοίκησης ο Πρύτανης ΚαθηγητήςΑλέξανδροςΠολυχρονίδης και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου. Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα με χαμογέλα χαράς,αισιοδοξίας και ιδιαίτερης συγκίνησης,ο Εβρίτης κολυμβητής και Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 που πρόσφατα βρέθηκε ξανά στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου μίλησε για τη σκληρή προετοιμασία του,τα επόμενα σχέδια και τα όνειρά του και μοιράστηκε τις εμπειρίες του.

Κοινωνία
3η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο της Ροδόπης
Την 3η Γιορτή Τσίπουρου στον Ιάσμο στις 2 & 3 Νοεμβρίου διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου μας με τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου και σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Ροδόπης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η γιορτή θα περιλαμβάνει ημερίδα με θέμα τη “Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας” στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με εισηγητές ειδικούς στο αντικείμενο,αλλά και εκπρόσωπο της Κυβέρνησης ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετέχει σε διάλογο με το κοινό σχετικά με το θέμα. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί Λαϊκός δρόμος και Παιδική διαδρομή με την ονομασία “IASMOS RUN 2019”. Παράλληλα και τις δύο ημέρες θα υπάρχει δράση Μαγειρικής από Chef με ντόπια προϊόντα. Έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων και υπαίθρια αγορά θα λειτουργεί στον κεντρικό χώρο της Γιορτής. Θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης σε αποστακτήρια. Στη γιορτή θα συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν μουσικά τις δύο ημέρες(Γωγώ Τσαμπά,Εβρίτικη Ζυγιά,Βαγγέλης Ψαθάς,Μπανιώτης Κωνσταντίνος,Γκορίτσας Γιάννης,Χρήστος Ιωαννίδης,Στεφανίδης Παναγιώτης).

Ανανέωση επαγγελματικών αδειών αλιείας σκαφών
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης υπενθυμίζει στους επαγγελματίες αλιείς – ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών της περιοχής, ότι θα μπορούν να ανανεώνουν τις επαγγελματικές άδειες αλιείας των σκαφών τους μόνο εάν είχαν δηλώσει στη «Διαδικτυακή Πύλη Αλιείας ΟΣΠΑ» τις ποσότητες αλιευμάτων της προηγούμενης διετίας κατά την οποία ήταν σε ισχύ η άδειά του σκάφους τους. Συνεπώς, κάθε επαγγελματίας αλιέας – ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους, πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων παραγωγής, προκειμένου να είναι δυνατή η ανανέωση της επαγγελματικής άδειας αλιείας του σκάφους του. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων τους.

Περιφέρεια

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αναρτήθηκαν οι πίνακες με σειρά προτεραιότητας για την πρόσληψη 13 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που αφορούν την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους περιόδου 2019 – 2020. Οι πίνακες με σειρά προτεραιότητας και επιλογής είναι προσωρινοί. Οι οριστικοί πίνακες θα εκδοθούν μετά το πέρας της 10ήμερης προθεσμίας υποβολής πιθανών ενστάσεων και την εξέταση αυτών. Ενστάσεις μπορούν να κατατίθενται στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής, Γρ. Μαρασλή 4, έως 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρες (09.00 έως 14.00)όπου είναι και αναρτημένα τα αποτελέσματα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2531036783.

Πολιτισμός-Εκδηλώσεις
1ος Έπαινος διηγήματος
Τον 1ο Έπαινο Διηγήματος με Ελεύθερο Θέμα Ενηλίκων, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας «ΚΕΦΑΛΟΣ» που διοργάνωσε το Λογοτεχνικό Περιοδικό Κεφαλονιάς «ΚΕΦΑΛΟΣ» κέρδισε η συμπολίτισσά μας Χάιδω Χρηστακίδου. Ο τίτλος του έργου είναι «Δράμια Διαδικτυακής Ευτυχίας» και η βράβευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 18:00 μ.μ. στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα, με την τελετή να πλαισιώνεται μουσικά με μελοποιημένα τραγούδια και με συνοδεία πιάνου και λογοτεχνικά με απαγγελίες ποιημάτων και δύο μικρών αφιερωμάτων για τον Κωνσταντίνο Καβάφη και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ιππαρχία
Ο Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας ΙΠΠΑΡΧΙΑ πραγματοποίησε για 5ην χρονιά την εθελοντική αιμοδοσία!! Με αυτή την δράση μας θέλουμε να εμπνεύσουμε ,ότι η προσφορά αίματος είναι πράξη αγάπης,πολύτιμο αγαθό στον συνάνθρωπο μας! Σήμερα ο κάθε αιμοδότης έγινε ελπίδα ζωής για κάποιον συνάνθρωπο του!! Εάν και Οκτώβριος υπήρχε μεγάλη προσέλευση!!

Αθλητικά
2η Αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Θράκης: ΠΑΟΚ Κοσμίου – Πανθρακικός 0-4

Δείχνοντας την ποιότητα του και το ταλέντο που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο Πανθρακικός επικράτησε με το εμφατικό 4-0 του ΠΑΟΚ Κοσμίου, χάνοντας πολλές κλασσικές ευκαιρίες και έχοντας συνολικά 4 δοκάρια!

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή