Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Κομοτηνή: 16-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις – ert.gr

Published

on

Πολιτική
Στην Κομοτηνή ο Υπουργός Τουρισμού
Ευρεία σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και τους φορείς του τουρισμού της περιοχής μας πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή υπό την προεδρεία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, κο Χρήστο Μέτιο, τις αυτοδιοικητικές αρχές και τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιφέρειας και τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να στηρίξει κάθε θετική πρωτοβουλία ώστε να μην συνεχίσει να υστερεί έναντι των υπολοίπων περιφερειών της χώρας στο κομμάτι του τουρισμού.

«Το περιβάλλον είναι ένα από τα μεγάλα ατού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» υποστήριξε ο Υπουργός υποσχόμενος ανάδειξη των πόλων έλξης της Περιφέρειας: της γαστρονομίας, του πολιτισμού, του φυσικού πλούτου. Θα υπάρχει όπως είπε συνάντηση κάθε δύο μήνες με τον περιφερειάρχη για την επίλυση θεμάτων του Υπουργείου του με αξιοποίηση της τοπικής εμπειρίας, της γνώσης, με προγραμματισμό και διαφάνεια. Ερωτηθείς για την εξόρυξη χρυσού υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει αυτού του είδους την επένδυση και δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς του. Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργάνου αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού όλης της χώρας το οποίο θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες στο Υπουργείο, ενώ ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα χρηματοδοτήσει την εκ νέου διεξαγωγή του δημοσιογραφικού συνεδρίου στη Σαμοθράκη καθώς και ένα συνέδριο για τον επαρχιακό Τύπο στην Κομοτηνή.

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ στο επίκεντρο της συνάντησης Θεοχάρη – Μέτιου
Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος παρουσίασε στον κ. Θεοχάρη τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συζήτησε με τον Υπουργό τις δυνατότητες ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και στενότερης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου. Επίσης, περιέγραψε τις δράσεις που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια στον τομέα του τουρισμού και οι οποίες έχουν σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την προσέλκυση επισκεπτών και την στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Υπόμνημα του δημάρχου Κομοτηνής
Το θέμα του παραλιακού μετώπου έθεσε στον Υπουργό Τουρισμού ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης και ιδιαίτερα αυτό των παραλιών Φαναρίου, Αρωγής και Μέσης σημειώνοντας πως δεν ανήκει στον Δήμο Κομοτηνής, αλλά στην ΕΤΑΔ και την Κτηματική Υπηρεσία. Το γεγονός αυτό, όπως είπε ο δήμαρχος, δεν επιτρέπει στον Δήμο Κομοτηνής να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων υποδομής στην περιοχή αυτή. Ο δήμαρχος ζήτησε την απόδοση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Κομοτηνής, είτε σε μόνιμη βάση, ή με μακροχρόνια παραχώρηση, ώστε να προχωρήσουν σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και να μην καταφεύγουμε σε λύσεις της τελευταίας στιγμής κάθε χρόνο.

Επίσκεψη στη Μσρώνεια από τον Υπουργό Τουρισμού
Προσκαλεσμένος από τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, επισκέφτηκε το βράδυ της Δευτέρας την Μαρώνεια. Σε δείπνο στην πλατεία του οικισμού, στο οποίο παρακάθησαν ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Χ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης, κατατέθηκαν από τον Δήμο ουσιαστικές, τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ιεραρχηθούν για να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης τους. Το πλαίσιο τους θα συμφωνηθεί σε συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών που θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Αθήνα. Συγχρόνως ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. εξέφρασε την απόφαση του να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με την χρηματοδότηση εμβληματικών έργων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής.

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 18ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου.
Ξεκίνησαν χθες με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη θεοχάρη οι εργασίες του 18ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Στόχος των διοργανωτών η διάχυση της πιο πρόσφατης και έγκυρης επιστημονικής γνώσης αλλά και ουσιαστικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας. Αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και την συζήτηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Στο συνέδριο επι τριημέρου θα παρουσιαστούν διαλέξεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών διακεκριμένων στον τομέα τους.

Δημήτρης Χαρίτου: «Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την Κομοτηνή το 18ο Εντομολογικό Συνέδριο»

«Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την Κομοτηνή το 18ο Εντομολογικό Συνέδριο» δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου κατά τον χαιρετισμό του στο 18ο Εντομολογικό Συνέδριο που διεξάγεται από χθες και για τρεις μέρες στην Κομοτηνή, φέρνοντας στην Κομοτηνής αξιόλογους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο βουλευτής ανέφερε ότι το 18ο συνέδριο έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει συνέδριο-σταθμό στην πορεία των συνεδρίων της Εντομολογικής Εταιρείας και κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες.

 

Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου με εκπροσώπους αγροτών

O βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου συναντήθηκε με εκπροσώπους του αγροτικού συλλόγου Δήμου Κομοτηνής, του αγροτικού συλλόγου Μαρωνείας – Σαπών, των βαμβακοπαραγών Θράκης στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και των επαγγελματιών αγροτών Ν. Ροδόπης, συζητώντας μαζί τους για όλα όσα απασχολούν τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στο νομό.

Εθιμοτυπική επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΧΕΠΑ στον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής «Ορφεύς» HJ20 και τον κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Ελλάδας Στάθη Κεφαλίδη. Στην εθιμοτυπική επίσκεψη που ζήτησαν οι εκπρόσωποι των ΑΧΕΠΑ με αφορμή την εκλογή του βουλευτή, το ενδιαφέρον της συζήτησης επικεντρώθηκε στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, στον εορτασμό της συμπλήρωσης των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στην ελληνική επικράτεια, καθώς και σε θέματα του απόδημου ελληνισμού.

Στέγες υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Υπεγράφη η άδεια λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, μια σημαντική εξέλιξη για τον σύλλογο μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Νομού Ροδόπης «Άγιοι θεόδωροι». Σε πρώτη φάση έχουν βρεθεί οι στέγες αυτές και θα λειτουργούν με την απαραίτητη στελέχωση μέσα στην Κομοτηνή. Οι στέγες αυτές χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ της περιφέρειας αν. Μ.θράκης.

Αγορά

Κλήρωση αυτοκινήτου

Η κλήρωση της Λαχειοφόρου Αγοράς που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής στο  πλαίσιο της  εκδήλωσης Λευκή Νύχτα 2019  πραγματοποιήθηκε χθες. Οι τυχεροί λαχνοί, ανάμεσα σε 15.000 λαχνούς που δόθηκαν τη «Λευκή Νύχτα», είναι οι εξής: Αυτοκίνητο:06759, Ηλεκτρικό πατίνι:01562, Τηελόραση:08127, Τάμπλετ:13791, Ταξίδι:12506

Πολιτισμός –Εκδηλώσεις

Έκθεση :«Δρόμος, χώρος, τόπος»
O Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στη Ξάνθη από την 1η  Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, την εξαιρετική εικαστική δουλειά των μελών της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, σε μια έκθεση που επιδιώκει να επανασυστήσει στο κοινό την τοπική εικαστική δημιουργία. Τίτλος της Έκθεσης:«Δρόμος, χώρος, τόπος»

5η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα «Οθωμανοκρατία»
Η 5η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα «Οθωμανοκρατία» διοργανώνεται σήμερα στην Ξάνθη στις επτά και μισή το απόγευμα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην περιοχή της Θράκης μη νόμιμους μετανάστες.

 

Καιρός
Γενικά αίθριος καιρός σήμερα . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Πέμπτη:Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα στα ανατολικά θα είναι πυκνότερες.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειεςδιευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me