Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Κομοτηνή: 17-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Published

on

Πολιτική
Συνεργασία του Βουλευτή Ροδόπης με τους Πυροσβέστες
Ζητήματα κτιριακών υποδομών, στελέχωσης και σύγχρονου εξοπλισμού έθεσαν οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών στον Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδη, ζητώντας τη στήριξη του για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο της Κομοτηνής, ώστε να αξιοποιηθεί από το δήμο το συγκεκριμένο οικόπεδο, αλλά να καλύψει και η Πυροσβεστική τις πάγιες κτιριακές της ανάγκες. Υπέβαλαν σχετικό υπόμνημα, ζητώντας την διαμεσολάβηση του στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανταποκρίθηκε μια και στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να προωθήσει αντίστοιχα ζητήματα και ζήτησε να συντονιστούν οι ενέργειες όλων των φορέων, ώστε να έχουμε γρήγορα θετικά αποτελέσματα.

Περιφέρεια
8,5 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για καινούργιο εξοπλισμό
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 8.531.160 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα προκειμένου το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να προμηθευτεί καινούργιο επιστημονικό, εργαστηριακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επιστημονικά όργανα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές συσκευές και λογισμικό, εποπτικά μέσα διδασκαλίας καθώς και έπιπλα για αίθουσες, αμφιθέατρα και εργαστήρια. Οι νέες αυτές προμήθειες θα καλύψουν ανάγκες σε Σχολές, Τμήματα, Βιβλιοθήκες καθώς και στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος μετέβη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Φώτη Μάρη και κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.
Κόμματα Κινήματα
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία κριτική ασκεί ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο κος Σταμάτης Σακελλίων με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού, του κ. Χάρη Θεοχάρη. «Ο κος Θεοχάρης όφειλε να έρθει ενημερωμένος και για το θέμα του χρυσού αλλά και για τα άλλα θέματα που αφορούν στην κοινωνία.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συντονιστή. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι στο θέμα του χρυσού δεν υπάρχουν εκπτώσεις εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας. Και ότι κάθε απόπειρα ανακίνησης του θέματος θα προσκρούσει πάνω στην ομόθυμη άποψη και θέση της τοπικής κοινωνίας.

Κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Κάλεσμα στον λαό της περιοχής απευθύνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να βρεθεί «απέναντι στην παραχώρηση του χρυσού στους μονοπωλιακούς ομίλους», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του και « να παλέψει ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, να παλέψει κατά τη ανάπτυξης που έχει γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος, θυσιάζοντας τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και καταχτήσεις, το ίδιο το περιβάλλον.»

Ο Δ. Παπατολίδης για τη Σαμοθράκη
Να εξασφαλιστεί η συνεχόμενη σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα με ασφαλή και σύγχρονη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, με πληρώματα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με ευθύνη του κράτους, ώστε να λάβει τέλος η χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαμοθράκης ζητά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Παπατολίδης. Παράλληλα, προτείνει να αποζημιωθούν πλήρως οι επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι μέσα στην τουριστική περίοδο έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τις ακυρώσεις των επισκεπτών. Όπως και να επανέλθουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού μαζικά για τις λαϊκές οικογένειες χειμώνα καλοκαίρι, εντάσσοντας και μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Επίσκεψη στο ΕΒΕ Ροδόπης
Το επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο επισκέφτηκε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης όπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο κος Αντώνης Γραβάνης, έθεσε μεταξύ άλλων το θέμα της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά και την ολοκλήρωση της ανάπλασης από την ΕΤΑΔ της παραλιακής ζώνης στο Φανάρι. Επίσης, ο κος Γραβάνης πρότεινε την δημιουργία σύγχρονης Μαρίνας στο Φανάρι.

 

 

Υγεία
Εποχικός εμβολιασμός
«Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της γρίπης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης καθώς και κατά επέκταση στην μείωση απουσιών από την εργασία και το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.» τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και σημειώνεται: «Για τη φετινή περίοδο μπορεί να συνταγογραφείται οποιοδήποτε αντιγριπικό εμβόλιο του οποίου η σύνθεση περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη (που διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας) από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.» Επιβεβλημένος κρίνεται ο εμβολιασμός για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Europe Direct
ΚΟΜΟmeeting στην Κομοτηνή
Το δεύτερο KOMOmeeting θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 συλλόγων, φορέων, ΜΚΟ και άτυπων ομάδων της Κομοτηνής. Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της παλιάς Νομικής από τις πέντε το απόγευμα έως τις δέκα το βράδυ. Τη συνάντηση διοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου.

Πολιτισμός –Εκδηλώσεις
Βιβλιοπαρουσίαση
Η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Κατερίνας Καριζώνη «Το Λυκόφως του Αιγαίου» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις επτά το απόγευμα στη Λέσχη Κομοτηναίων. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η συγγραφές ιστορικός Λεύκη Σαραντινού. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, οι εκδόσεις Καστανιώτη και η Λέσχη Κομοτηναίων.

 

Έκθεση :«Δρόμος, χώρος, τόπος»
O Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στη Ξάνθη από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, την εξαιρετική εικαστική δουλειά των μελών της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, σε μια έκθεση που επιδιώκει να επανασυστήσει στο κοινό την τοπική εικαστική δημιουργία. Τίτλος της Έκθεσης:«Δρόμος, χώρος, τόπος»

Αστυνομικό δελτίο
Στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τον 32χρονο διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Καιρός
Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα στα ανατολικά θα είναι πυκνότερες.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειεςδιευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me