Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Κομοτηνή: 26-10-2019 Ειδήσεις

Published

on

Πολιτική
Ε.Στυλιανίδης: Όχι στην εργαλειοποίηση της εκλογής προέδρου
Ιστορική αναφορά στην επίλυση του Πολιτειακού ζητήματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με το δημοψήφισμα του 1974 καθώς και στην εργαλειοποίηση του θεσμού το 2009 εναντίον της Κυβέρνησης Κ.Καραμανλή και το 2014 εναντίον της Κυβέρνησης Σαμαρά έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης και Βουλευτής Ροδόπης ΕυριπίδηςΣτ. Στυλιανίδης. Υποστήριξε με επιχειρήματα την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου από τις Βουλευτικές Εκλογές και τόνισε ότι η συναίνεση δεν πρέπει επιβάλλεται από το Σύνταγμα αλλά να κατακτιέται από τη συμπεριφορά και τις επιλογές των πολιτικών πρωταγωνιστών σημειώνοντας «Μόνο έτσι θα πετύχουμε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό.»

ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης προς Japan Tobacco Hellas: Προτιμήστε τα ελληνικά καπνά

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας καπνικών προϊόντων Japan Tobacco International Hellas είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης ζήτησε από την εταιρεία να συνεχίσει να επενδύει στην εγχώρια αγορά και την παρότρυνε να αυξήσει την αγορά ελληνικού καπνού και μέσω προγραμμάτων συμβολαιακής καλλιέργειας, υπενθυμίζοντας ότι ο καπνός αντιμετωπίζεται, από το Υπουργείο, όπως όλα τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα της χώρας. Η εταιρεία από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στον ελληνικό καπνικό κλάδο. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζει και ενθαρρύνει κάθε επενδυτική προσπάθεια που αξιοποιεί και αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε επενδυτική κίνηση που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Κόμματα –Κινήματα
Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ αν. Μ.Θ.
Σε Κοινή δήλωση προέβησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη. «Οι κάτοικοι, οι φορείς, οι συλλογικότητες, οι ενεργοί πολίτες θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση απέναντι σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη προκύψει για τον τόπο μας. Τη γη μας, τα δάση, το νερό, την υγεία των παιδιών, το μέλλον μας, δεν τα διαπραγματευόμαστε» αναφέρουν οι βουλευτές σημειώνοντας ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να έρθει στο προσκήνιο η καθολική εναντίωση της τοπικής κοινωνίας της Θράκης στις χθεσινές εξελίξεις, με παρεμβάσεις και στη Βουλή.

Δήλωση του Δημήτρη Χαρίτου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
«Όσοι είχαν αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Δημήτρης Χαρίτου. «Αντί η κυβέρνηση με σοβαρότητα και ευθύνη να ακούσει τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα που κατέθεσαν οι φορείς της περιοχής μας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Αντί να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Eldorado Gold, καθώς είναι γνωστή η βούληση της τοπικής κοινωνίας και πρόσφατα επαναβεβαιώθηκε. Δυστυχώς η κυβέρνηση κάνει έναν βήμα παραπέρα στον ανεύθυνο και επικίνδυνο δρόμο που άνοιξε για την περιοχή ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, δίνοντας «γη και ύδωρ», αλλά και χρήμα στις εταιρίες χρυσού.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Χαρίτου.

Δήλωση Στ. Σακελλίων για τον «αναπτυξιακό» νόμο
Με δήλωση του ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Σταμάτης Σακελλίων για τον νέο αναπτυξιακό νόμο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «η Κυβέρνηση διαλύει πλήρως της εργασιακές σχέσεις, αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για μειώσεις μισθών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, ουσιαστικά πρόκειται για τις πάγιες θέσεις του ΣΕΒ και του Δ.Ν.Τ. Ο νόμος αυτός γυρίζει τους εργαζόμενους στα χρόνια του δεύτερου μνημονίου.» και σημειώνει « Όσα υπέρ των εργαζομένων μέτρα είχε πάρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απλώς καταργούνται.»

Περιβάλλον
Κινητοποίηση ενάντια στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στο Πέραμα
Νέα αποφασιστική, δυναμική και στοχευμένη κινητοποίηση ενάντια στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στο Πέραμα από αυτοδιοικητικούς θεσμικούς της Θράκης αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Σάπες . Στη συνάντηση εκτός του κ.Ν.Χαριτόπουλου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Ιωάννης Ζαμπούκης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Ιωάννης Γκαράνης. Αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, να ανατεθεί στους Επίκουρους Καθηγητές της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. κ.κ. Χρήστο Δετσαρίδη και Αθανάσιο Τσιρωνά, η άσκηση νομικών προσφυγών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την ακύρωση της «επένδυσης» των χρυσωρυχείων. Αλλά και να δοθούν συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής επικοινωνίας στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή. Η επόμενη συνάντηση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Σαπών την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στις 8μ.μ όπου θα συζητηθεί και η περαιτέρω πορεία της πρωτοβουλίας.

Οικονομία –Αγορά
Συνάντηση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου με τον Δήμαρχο Κομοτηνής
H Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Eμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής επισκέφτηκαν την Τετάρτη το Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη προκειμένου να του ευχηθούν καλή θητεία και να θέσουν θέματα του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεινόμενες δράσεις καθώς και οι προτάσεις των εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου με σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης του τόπου.

Περιφέρεια
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νικόλαου Ευφραιμίδη
«Ο κάθετος άξονας 70 «Ξάνθη- Εχίνος- Ελληνοβουλγαρικά σύνορα» μήκους 49 χλμ , αποτελεί έργο μεγάλης σημασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης και σημειώνει ότι η Περιφέρεια προτίθεται να αυξήσει τη συμβολή της στη συνέχεια.
ΔΠΘ
Ομιλία του Δημοσθένη Κακλαμάνου στο Επιστημονικό Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.
Την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα μιλήσει ο κ. ΔημοσθένηςΚακλαμάνος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με γνωστικό αντικείμενο «Αγιολογία–Υμνολογία»., με θέμα «Πρόσωπα και τάσεις στην Αγιολογία του 11ου και 12ου αιώνα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (Νέο Προκάτ) από τις 16:00 έως τις 18:00 και είναι ανοικτή στα μέλη Δ.Ε.Π., τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Δ.Π.Θ. και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.
Αναγόρευση σε επίτιμη Καθηγήτρια του ΔΠΘ
Η κ. Αναστασιάδη-Συμεωνίδη θα αναγορευτεί σε Επίτιμη Καθηγήτρια της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. στις 30/10 και ώρα 18:30 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο (Πανεπιστημιούπολη).
Τοπική Αυτοδιοίκηση
WiFi για όλους στο δήμο Αρριανών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το #WiFi4EU και ο Δήμος Αρριανών επιλέχθηκε μεταξύ των δήμων που κέρδισαν το κουπόνι χρηματοδότησης. Με αυτή την χρηματοδότηση ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους και να παρέχει σε κατοίκους & επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το σχέδιο #WiFi4EU έχει ύψος χρηματοδότησης 15.000 ευρώ και η εγκατάστασή του μπορεί να υλοποιηθεί σε δημοτικά κτίρια, όπως δημαρχεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Υποβολή απολογιστικού πίνακα οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Κομοτηνής (υπ΄αριθ. 236/2019 ΑΟΕ). ΄Εγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως της χρήσεως 1-1/31-12-2018 του Δήμου Κομοτηνής (υπ΄αριθ. 218/2019 ΑΟΕ).
Κοινωνία
Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2019
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ #thilaZO, διοργανώνει τον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας! Για την ΡΟΔΟΠΗ τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος για 10η χρονιά η »Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ΡΟΔΟΠΗΣ΄΄ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Ειρήνης. Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν και οι μικροί φίλοι! Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά! Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στην Κοινότητα Νέων Κομοτηνής (Ιερωνύμου 11).
Δ’ Σ.Σ.
Έκθεση για το Έπος του ΄40
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τελέστηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφικού και αρχειακού υλικού για το Έπος του 40 με θέμα «Για να θυμούνται οι επόμενες γενιές το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής». Η έκθεση θα λειτουργεί έως την Παρασκευή 01 Νοε ΛΑΦ Ξάνθης κατά τις ώρες 09:00-14:00 και 18:00-21:00.

Πολιτισμός Εκδηλώσεις
Παρουσίαση Συλλογικού Τόμου
Η παρουσίαση του Συλλογικού Τόμου «Το λόγιο επίπεδο στη σύγχρονη νέα ελληνική : Θεωρία, ιστορία, εφαρμογή» θα πραγματοποιηθεί στις 29/10 στις 19:00 στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Stand up comedy στην Ξάνθη
Stand up comedy με τίτλο: «Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. ? !» με τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο θα δοθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις εννέα το βράδυ στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ. Είσοδος 5€ οικονομική ενίσχυση του μουσείου
Έκθεση:«Δρόμος, χώρος, τόπος»
O Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στη Ξάνθη από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, την εξαιρετική δουλειά της εικαστικής ομάδας της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, σε μια έκθεση που επιδιώκει να επανασυστήσει στο κοινό την τοπική εικαστική δημιουργία. Τίτλος της Έκθεσης:«Δρόμος, χώρος, τόπος»

Αστυνομικό δελτίο
Απαγόρευση κυκλοφορίας
Απαγορεύεται προσωρινά, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, λόγω διεξαγωγής μαθητικής και στρατιωτικής παρελάσεως που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων: α) στην οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας από την διασταύρωση αυτής με την οδό Μητροπολίτη Σωζουπόλεως Παϊσίου έως τη διασταύρωση με την οδό Θησέως και β) στην οδό Ορφέως από τη διασταύρωση αυτής με την οδό Θησέως έως την διασταύρωση με την οδό Ιωαννίνων, από την 09:30΄ ώρα της 28-10-2019 έως πέρατος της παρέλασης. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παράπλευρες οδούς.
Συλλήψεις στην Ξάνθη
Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 42χρονη ημεδαπή, διότι αφαίρεσε από περίπτερο, χρηματικό ποσό, πλην όμως έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη. Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό επιστράφηκε στον δικαιούχο του.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 24/25-10-2019, στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, ένας 49χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, μία 21χρονη και ένας 20χρονος, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Βραδινές ώρες την 24/25-10-2019 σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης (πλησίον του οικισμού Πηγαδίων), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τους άλλους δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.
Αθλητισμός
2ος Κοινωνικός αγώνας ποδοσφαίρου για την μικρή Στελίτσα
Ο 2ος Κοινωνικός αγώνας ποδοσφαίρου για την μικρή Στελίτσα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στο ΔΑΚ Κομοτηνής στις δέκα το πρωί μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ ποντίων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Προαιρετική τιμή εισητηρίου 2 ευρώ.
Πανθρακικός και Παιδικά Χωριά SOS ενώνουν τις δυνάμεις τους
Ο Πανθρακικός, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της κοινωνικής ευθύνης, δηλώνει την στήριξη του στα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής.
Μέσα από δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η ομάδα μας φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό της Κομοτηνής , να προβάλλει παράλληλα το σημαντικό έργο που παρέχει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και παράλληλα να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην παροχή όλων των αναγκαίων μέσων για την κάλυψη τυχόν αναγκών.

www.ert.gr

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me