Connect with us

OIKONOMIA

Κομοτηνή: 28-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις –

Published

on

Επέτειοι
Με τη μεγάλη παρέλαση της μαθητιώ σας νεολαίας, των πολιτιστικών, αθλητικών  συλλόγων και του Στρατού κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ιερό Κάθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Στη συνέχεια θα προστή της Δοξολογίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ἱερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Την Δευτέρα στις έντεκα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θά προστή της επιμνημόσυνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων κατά τον αγώνα της αντιστάσεως του 1940 στον ανδριάντα του Εθνεγέρτου Μητροπολίτου Μαρωνείας Κωνσταντίου, κειμένου στόν αύλειο χώρου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Πρωτογενής Τομέας
Πιστώνονται 683 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των αγροτών – Επιβεβαίωση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη
Πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων, του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019. Η πίστωση, συνολικού ύψους 683.052.227,06 ευρώ (403.917,58 ευρώ περισσότερα από πέρυσι) αφορά 538.037 δικαιούχους (1.790 περισσότερους από το 2018). Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2019 θα καταβληθούν ενισχύσεις προκαταβολής σε δικαιούχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ, για τη Βιολογική Γεωργία, τη Βιολογική Κτηνοτροφία, το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ, τις Σπάνιες Φυλές, τους Ορυζώνες, και τη Μείωση Νιτρορύπανσης. Επιπλέον, έως το τέλος του έτους 2019 θα καταβληθούν ενισχύσεις εκκαθάρισης σε δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης, εκτιμώμενου ύψους 235 εκατ. ευρώ.
Υγεία
3ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στην Κομοτηνή
Το  3ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 1-2 Νοεμβρίου με εκδήλωση ενημέρωσης και για τους πολίτες. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, επέλεξε την πόλη της Κομοτηνής για να διοργανώσει το 3ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2019 (1-2 Νοεμβρίου, Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής). Το συνέδριο γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, την ΔΚΕΠΠΑΚ, τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης και τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Θράκης.
Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι κλινικά προσανατολισμένο για να καλύψει τις ανάγκες και την ενημέρωση όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα ιατρών άλλων ειδικοτήτων (Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι, Οδοντίατροι και Φαρμακοποιοί). Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στις 17.30μ.μ., στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί μεγάλη και ανοιχτή για τους πολίτες Ενημερωτική Εκδήλωση για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων. Κατά την εκδήλωση, Καθηγητές Καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο την τοπική κοινωνία για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου. Λίγο πριν θα υπάρξει τιμητική εκδήλωση από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε Καρδιολόγους που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους επί πολλά χρόνια στον Έλληνα ασθενή και ευρύτερα την περιοχή της Ροδόπης. Μετά το τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.

Μητρόπολη
Εκδήλωση προς τιμή του Κομοτηναίου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου του Φιλιππίδη
Εκδήλωση πρός τιμή του Κομοτηναίου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου του Φιλιππίδη, γνωστού ὡς Ἀρχιεπισκόπου του Όχι θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης, 29ης Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Ἐπιμελητηρίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν τα Πρακτικά του εκδοθέντος Τόμου της διοργανωθείσης Διημερίδος υπό της Ιεράς Μητροπόλεως κατά το έτος 2016.

 

 

Ευρώπη
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ – Δράση ΚΑ1

Η ΔΔΕ Ροδόπης για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει σε πρόγραμμα της κατηγορίαςErasmus+- Δράση ΚΑ1 (Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων – Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης). Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους υποβάλαμε σχέδιο δράσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον κρατικό φορέα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών), με γενικό τίτλο «Θέτοντας τα θεμέλια για μια νέα προοπτική στα σχολεία της ΔΔΕ Ροδόπης: για μια καινοτόμο, χωρίς αποκλεισμούς και βασισμένη σε αξίες εκπαίδευση» και διάρκεια από 01-09-2019 έως 31/08/2020. Η πρότασηυποβλήθηκε σε αξιολόγηση, έλαβε υψηλή βαθμολογία, εγκρίθηκε και ήδη ξεκίνησε να υλοποιείται. Υπεύθυνος οργανισμός διαχείρισης του σχεδίου είναι φυσικά, η ΔΔΕ Ροδόπης ενώ τα σχολεία που συμμετέχουν είναι το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής και το ΓΕΛΔΕ Σαπών. Εκπαιδευτικοί από τη ΔΔΕ Ροδόπης και τα προαναφερθέντα σχολεία θα επιμορφωθούν σε ζητήματα που άπτονται της σχολικής ζωής και στη συνέχεια θα κληθούν να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Ροδόπης και να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στις τάξεις τους, στοχεύοντας έτσι στη μαθητική κοινότητα εν γένει. Ήδη οι τέσσερεις πρώτοι εκπαιδευτικοί από το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής έχουν ολοκληρώσει σειρά μαθημάτων με θέμα την είσοδο και εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων στην τάξη. Από αυτούς θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση. Η εκπαίδευση του προσωπικού εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της ΔΔΕ Ροδόπης για την καταπολέμηση της μαθητικής διαρροής και την εξασφάλιση ποιότητας στη λειτουργία των σχολείων της περιοχής ευθύνης της.

Ίασμος
3η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο
Δόθηκε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα της φετινής 3ης Γιορτής Τσίπουρου ,που διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου, σε συνεργασία με την ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου, στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: “ΠΑΝΤΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΙΑΣΜΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ “. Ο chef Αντώνης Μαυρίδης, με καταγωγή από τον Σώστη Νομού Ροδόπης μαγειρεύει παντρεύοντας Θρακιώτικα προϊόντα με Τσίπουρο Ιάσμου . Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Λαϊκοδημοτικό πανηγύρι με τη Γωγώ Τσαμπά και τον Γιάννη Γκορίτσα. Μαζί τους ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης. Και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00 Ημερίδα με θέμα “Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας στην ΑΜΘ” Συντονιστής : Αθανάσιος Ρουσινόπουλος – Γεωπόνος – Μέλος του συλλόγου. Αναλυτικότερα θα αναπτυχθούν τα εξής : * Διατήρηση – παρουσίαση – αξιολόγηση παραδοσιακών ποικιλιών αμπέλου * “Από τον τρύγο στην απόσταξη” Πιστοποίηση ISO 22000 Πρότυπο ασφάλειας τροφίμων * Προώθηση – διαφήμιση οινοποιητικών προϊόντων – Προγράμματα – Μέσα * Οινοποιητικός εξοπλισμός.Στην ημερίδα συμμετέχει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σκρέκας Κων/νος. Στις 12:00 θα διοργανωθεί Λαϊκός δρόμος 8 χλμ και Παιδική διαδρομή 800 μ “IASMOS RUN 2019”. Συγκέντρωση στο κέντρο του Ιάσμου στις 10:30. Στις 12:30 “ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ’ΑΜΠΕΛΙΑ”, όπου ο chef Αντώνης Μαυρίδης με καταγωγή από τον Σώστη Νομού Ροδόπης ,θα μεγαλουργήσει εμπνευσμένος από τους αμπελώνες του Ιάσμου. Και στις 15:00 παραδοσιακό πανηγύρι με την Εβρίτικη Ζυγιά. Μαζί τους ο Γιώργος Δρικούδης στο ακορντεόν και ο Βαγγέλης Ψαθάς στο κλαρίνο-ζουρνά. Συμμετέχει ο Χρήστος Ιωαννίδης στο ποντιακό τραγούδι και ο Παναγιώτης Στεφανίδης στην ποντιακή λύρα. (Χώρος : Προαύλιο Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου)

Εκδηλώσεις
Εκδήλωση για το μεταναστευτικό στην Κομοτηνή
Εκδήλωση με θέμα το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις επτά το απόγευμα στην Λέσχη Κομοτηναίων . Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.: Α. Συρίγγος, Α. Καραμπελιάς και Κ. Καραϊσκος.

Πολιτισμός
Βιβλιοπαρουσίαση
Τιμητική Εκδήλωση – Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Γεωργαντζή με τίτλο: «ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ» Ξάνθης και λοιπής Δ. Θράκης (1912-1920) θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στις18:00, στην Καπναποθήκη «Π» και στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού».

 

 

Θεατρική παράσταση στην Ξάνθη
«Η περαστική» στην Ξάνθη για μία παράσταση στην Καπναποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27) την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στις 9.15 μ.μ Κείμενο και σκηνοθεσία Ζαν – Πωλ Ντενιζόν. Με τους Γιάννη Σταματίου, Ελένη Παπαχριστοπούλου . Μουσική Γιάννης Κ. Ιωάννου

 

 

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (26-10-2019) στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 20χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 46 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες.

Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη βραδινές ώρες της 26/27-10-2019, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 41χρονος ημεδαπός, διότι επιχείρησε να διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη την 26-10-2019 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 23χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me