Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-10-2019 – ert.gr

Published

on

Εθνικές επέτειοι
Ε Στυλιανίδης: «Το ΟΧΙ του ’40 πάντα θα μας εμπνέει»
Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, κορυφώθηκαν και στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ, 79 χρόνια μετά!
Οι πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι, η μαθητιώσα νεολαία και τα τμήματα του Στρατού παρήλασαν με παλμό, εμπνέοντας αισθήματα ικανοποίησης και ενθουσιασμού στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την παρέλαση.
Θερμό ήταν το χειροκρότημα για το άψογο παράστημα των τμημάτων του Στρατού, αλλά και για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε πως πρέπει να μας εμπνέει πάντα του ΟΧΙ του 1940.
Ερωτηθείς ωστόσο για το θέμα της εξόρυξης του Χρυσού στη Θράκη, παρέπεμψε σε παλιότερες δηλώσεις του, λέγοντας πως αυτά τα έχουμε πει, εννοώντας την αρνητική του στάση στο θέμα του Χρυσού.
Το παρών τους στην παρέλαση έδωσαν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
Δήλωση Δ. Χαρίτου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Ο κ. Χαρίτου δήλωσε πως «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα τιμής σε όσους θυσιάστηκαν στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανό αυτό το μήνυμα, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, γιατί ο φασισμός στις μέρες μας εμφανίζεται σε πολλές μορφές. Σήμερα είναι ταυτόχρονα ημέρα περισυλλογής και αναστοχασμού. Στις μέρες μας, που αμφισβητούνται το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς συμβάσεις όπως η Συνθήκη της Λωζάνης, μόνο με εθνική ενότητα και ομοψυχία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αμφισβητήσεις, τις προκλήσεις και τις απειλές».

Κόμματα
Επίσκεψη Ε Στυλιανίδη στη Σχολή Αστυνομίας
Τη Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Συντάγματος Ευριπίδης Στυλιανίδης προκειμένου να υποδεχθεί τους 1000 Ειδικούς Φρουρούς που εκπαιδεύονται ήδη στην πόλη.
Συνομιλώντας με τους εκπαιδευόμενους ο Πρώην Υπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η παρουσία τους, τόσο για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων όσο και για την τόνωση της τοπικής αγοράς.
Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της αποκατάστασης των υποδομών η Σχολή της Κομοτηνής αμέσως μετά τους Ειδικούς φρουρούς θα φιλοξενήσει 200 νέους δόκιμους Αστυφύλακες.

Δ. Χαρίτου: «Οι Βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν να εντάσσεται η εξορυκτική δραστηριότητα στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»
«Οι Βουλευτές της ΝΔ από ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ψήφισαν το κατ’ ευφημισμόν Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, το οποίο εκτός των άλλων, εντάσσει την εξορυκτική δραστηριότητα, του Χρυσού εν προκειμένω για τη Θράκη, στις επιδοτούμενες δράσεις από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του κατάπτυστου άρθρου 3».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, καλώντας σε μεγαλύτερη εγρήγορση την κοινωνία, την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς που τάσσονται κατά της εξόρυξης του Χρυσού, καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ακούει την τοπική κοινωνία, αλλά δρα ερήμην της.
Για το συγκεκριμένο θέμα οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από ολόκληρη την ΑΜ-Θ, στηλιτεύουν το γεγονός και καθιστούν τους Βουλευτές της ΝΔ υπεύθυνους απέναντι στους πολίτες, αν το επόμενο διάστημα διαπιστωθεί επέκταση των διαδικασιών και των δραστηριοτήτων εξόρυξης χρυσού και στη Θράκη.
Αναφερόμενος εξ άλλου ο κ. Χαρίτου σε άλλες διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου ο κ. Χαρίτου, το χαρακτήρισε ως μια συρραφή ρυθμίσεων και δώρων, σε όλους όσοι στήριξαν- και κεντρικά ΜΜΕ- προεκλογικά και μετεκλογικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα ανέφερε την κατάργηση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους στους Δήμους, καθώς και τις εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων-ΜΠΕ- όχι από δημόσιους φορείς, αλλά από τις ίδιες τις ιδιωτικές εταιρείες που τις εκπονούν.
«Δηλαδή Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…Τίποτα από όλα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, οι οποίες μία μία διαψεύδονται », τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χαρίτου.

Ανακοίνωση για το μήνυμα Κεραμέως της 28η Οκτωβρίου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ
Με ανακοίνωσή του ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακελλίων, στηλιτεύει το μήνυμα της της Υπουργού Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου, λέγοντας πως προσβάλλει βάναυσα τόσο την ιστορική μνήμη όσο και τους αγώνες του λαού μας για την απελευθέρωση από την ναζιστική κατοχή.
Επιπρόσθετα η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον ναζισμό, στον φασισμό, στο ολοκαύτωμα και η γενική αναφορά σε δυνάμεις του μίσους, πρόδηλα δείχνουν ότι η Υπουργός Παιδείας ψαρεύει στα θολά νερά και φοβάται μην δυσαρεστήσει την ακροδεξιά πελατεία της. Η απουσία κάθε αναφοράς στον ΕΛΑΣ και στο ΕΑΜ δείχνουν ότι η Υπουργός Παιδείας προσπαθεί να «θάψει» την ιστορική αλήθεια γιατί αυτή δεν βολεύει τις ιδεολογικές απόψεις της. Είναι ντροπή μια τέτοια ευαίσθητη θέση να υπηρετείται από έναν άνθρωπο που αδυνατεί να παραδεχθεί την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας. Προσφέρει κακή υπηρεσία η Υπουργός όχι στην κυβέρνηση της αλλά στην χώρα. Αλλά είναι ακόμη μια «άριστη» επιλογή του «νεότερου πολιτικού κρατούμενου » κατά δήλωση του Πρωθυπουργού. Εκάς οι βέβηλοι», αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Σακελλίων.

Εγνατία Οδός
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος της Μέστης στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος της Μέστης στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης.
Η απόδοση του συγκεκριμένου τμήματος έγινε στις 26 Οκτωβρίου, αίροντας έτσι και τα μέτρα απαγόρευσης που ισχύουν από τα μέσα του καλοκαιριού.

Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
Συνέρχεται σήμερα στις 6.30 μ.μ., το δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής σε ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ με θέματα ημερήσιας διάταξης,
Υποβολή απολογιστικού πίνακα οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Κομοτηνής.
΄Εγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως της χρήσεως 1-1/31-12-2018 του Δήμου Κομοτηναίων.

Δισταγμός από τους πολίτες δήμους Αβδήρων και Μύκης για την ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης
Λίγες μέρες απέμειναν για να λήξει η προθεσμία που δόθηκε για την ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης στους δήμους Αβδήρων και Μύκης και σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Κτηματογράφησης Ξάνθης το ποσοστό κτηματογράφησης για το δήμο Αβδήρων ανέρχεται στο 40% – 45% ενώ στο δήμο Μύκης μόλις στα 30% – 35%.
Την ίδια στιγμή από το Κτηματολόγιο οι πολίτες που ενημερώνονται με emails ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση και αν θέλουν να διασφαλίσουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα θα πρέπει να απευθυνθούν στα Γραφεία και να κάνουν τις δηλώσει στους.

Αυτοδιοίκηση
Aπάντηση Ευφραιμίδη σε Αμοιρίδη για τη χρηματοδότηση του Κάθετου Άξονα
Συνέχεια στην υπόθεση του Κάθετου Άξονα, που άνοιξε από τον Μιχάλη Αμοιρίδη δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης με ανακοίνωση του που μεταξύ άλλων αναφέρει:
Σε ότι αφορά στο οικονομικό μέρος, η Περιφέρεια προτίθεται να αυξήσει τη συμβολή της στη συνέχεια. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Επίσης ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος ξεκαθάρισε δημόσια στην πρόσφατη συνάντηση στις 23/9/19 με το Νομάρχη του Σμόλιαν, Nedyalko Slavov πως θα στηριχθεί οικονομικά το έργο.
Συνάντηση συνεργασίας με τον Λ. Αυγενάκη είχε ο Δήμαρχος Ξάνθης
Συνάντηση συνεργασίας είχαν στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης.
Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα και ιδέες που αφορούν Αθλητισμό και τον Πολιτισμό του Δήμου Ξάνθης.
Παράλληλα συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Τ.Ε.Β.Α ύψους 330 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2014-2020.

Επιχειρήσεις-Οικονομία
Τα τσιγάρα Winston από την Τρίτη 22 Οκτωβρίου παράγονται στο εργοστάσιο της Ξάνθης
Τα τσιγάρα Winston παράγονται πλέον, εδώ και 7 ημέρες στο εργοστάσιο της Ξάνθης.
Οι μηχανές του εργοστασίου ξεκίνησαν να παράγουν τη Νο 2 μάρκα τσιγάρων στην Ελλάδα και διεθνώς, για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς καθώς και για εξαγωγές σε 9 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις αρχές του νέου έτους.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για το εργοστάσιο μετά την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ το 2018 από τον ιαπωνικό όμιλο εταιρειών της Japan Tobacco International – JTI.
Ο κ. Victor Crespo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI, επισκέφθηκε το εργοστάσιο με την ευκαιρία της έναρξης της νέας παραγωγής και τόνισε πως , “Η παραγωγή του Winston στη ΣΕΚΑΠ συνιστά «ορόσημο» για το εργοστάσιο και τους ανθρώπους του και σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δυναμικής εποχής».

Αυτοδιοίκηση -Κοινωνία
Koινωνικό φροντιστήριο στο Δήμο Ξάνθης
Ο Δήμος Ξάνθης, προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα για κοινωνικά φροντιστήρια, καλεί τους ωφελούμενους του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου, να δηλώσουν –εφόσον επιθυμούν –τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.
Οι δηλώσεις – αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 31-10-2019, στα γραφεία Παιδείας του Δήμου Ξάνθης.

Εκκλησία
Εκδήλωση για τον Κομοτηναίο Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο
Στο πλαίσιο τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς Ἐθνικῆς ἐπετείου τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940, ἡ Ἱερά Μητρόπολις διοργανώνει ἐκδήλωση πρός τιμήν τοῦ Κομοτηναίου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν Χρυσάνθου τοῦ Φιλιππίδη, γνωστοῦ ὡς Ἀρχιεπισκόπου τοῦ Ὄχι, σήμερα στις 7 το απόγευμα στήν αἴθουσα τοῦ Ἐμπορικοῦ καί Βιομηχανικοῦ Ἐπιμελητηρίου.
Στην εκδήλωση πρόκειται να παρουσιασθοῦν τά Πρακτικά τοῦ Τόμου που εκδόθηκε από την Διημερίδα που διοργάνωσε η Ἱερᾶ Μητροπόλη Μαρωνείας και Κομοτηνής κατά τό ἔτος 2016.

Εκδηλώσεις
«Μεταναστευτικό η Στρατηγική του εποικισμού και η ανικανότητα των Ελληνικών ελίτ»
Μεταναστευτικό η Στρατηγική του εποικισμού και η ανικανότητα των ελίτ, είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται αύριο στις 19:30 μ.μ. στη Λέσχη Κομοτηναίων.
Ομιλητές θα είναι ο Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής της ΝΔ, ο Συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς και ο Κώστας Καραΐσκος από τη παράταξη Σπαρτακος.

Πολιτισμός
Εγκαίνια της Έκθεσης για το ’40 και την Κατοχή στη Λέσχη Αξιωματικών
Μέχρι την προσεχή Πέμπτη, θα λειτουργεί η έκθεση φωτογραφικού στη Λέσχη Αξιωματικών Ξάνθης και αρχειακού υλικού για το Έπος του 40.
Η Έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό και αρχειακό υλικό και θα λειτουργεί κατά τις ώρες 09:00-14:00 και 18:00-21:00.
Εκδήλωση τιμής για τον Πέτρο Γεωργαντζή στο Ίδρυμα στην Ξάνθη
Το βιβλίο του Πέτρου Γεωργαντζή «Χρονικό Ελευθερίων Ξάνθης και λοιπής Δ. Θράκης (1912-1920)» θα παρουσιαστεί αύριο στις 18.00 στην Καπναποθήκη «Π», αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού».
Ομιλητές θα είναι: ο Άγγελος Συρίγος, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και ο Νικόλαος Ιωσηφίδης, συνταξιούχος οδοντίατρος.
Συντονιστής θα είναι ο Μιχάλης Σπανίδης, εκδότης-βιβλιοπώλης.
«Η περαστική»στην Ξάνθη για μία παράσταση στην Καπναποθήκη ΦΕΞ
Η παράσταση «Η περαστική» του Γάλλου συγγραφέα και σκηνοθετη Ζαν –Πωλ Ντενιζόν, θα ανέβει στην Ξάνθη στην Καπναποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 9.15 μ.μ
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιάννη Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου. Η Μουσική στην παράσταση είναι του Γιάννη Ιωάννου.
Η παράσταση έχει λάβει Βραβείο σκηνοθεσίας, και βραβείο ερμηνειών για τις Καρέκλες του Ιονέσκο στο θέατρο Εκστάν, από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου, το 2018.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη τριών διακινητών που διακινούσαν 31 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν στη Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 20χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 46 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me