Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: 30-10-2019 Ειδήσεις

Published

on

Παιδεία
Θεμελίωση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων
Τις νέες Κτιριακές Εγκαταστάσεις της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής θα θεμελιώσει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλειος Διγαλάκης το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις δέκα και μισή το πρωϊ. Σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιούλιο με την κατασκευαστική εταιρεία «Κοινοπραξία Εργομπετόν ΑΒΕΤΕΘ – ΤΕΚ Θεσσαλονίκης Α.Ε.», το έργο συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ που έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πράσινο από το Δημοτικό Συμβούλιο στην ανακαίνιση της Παλιάς Νομικής
Την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στην πρόσκληση για ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι στον Άξονα προτεραιότητας: «Ανέγερση ή / και αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων» ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. Η πρόταση που θα υποβάλει ο δήμος προβλέπει την Αξιοποίηση/αποκατάσταση του κτιρίου της παλιάς Νομικής, του 1ου Γυμνασίου, των κτιρίων των διευθύνσεων Εκπαίδευσης, του θερινού θεάτρου και των χώρων πέριξ αυτών των κτιρίων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν παρούσες οι Πρυτανικές Αρχές και ζήτησαν την παραχώρηση χρήσης του κτιρίου της Παλιάς Νομικής. Ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης διαβεβαίωσε ότι και μετά την ανακαίνιση η παλιά Νομική θα συνεχίσει να αξιοποιείται από το ΔΠΘ για όσο διάστημα χρειαστεί.»Είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε αμφισβήτηση η χρήση της Παλιάς Νομικής από το Πανεπιστήμιο, αυτό δεν έχει γίνει εδώ και πενήντα χρόνια» αντέτεινε ο πρύτανης κος Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Συνάντηση με την υπεύθυνη του WWF ο δήμαρχος Ιάσμου
Συνάντηση πραγματοποίησε στο γραφείο του στον Ίασμο ο Δήμαρχος Ίασμου Οντέρ Μουμίν, με την κ.Σκαρτσή Θεοδώρα, εκπρόσωπο της WWF ΕΛΛΑΣ από την περιοχή της Δαδιάς του Ν.Έβρου.
Κατά τη συνάντηση η κ. Σκαρτσή ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης στην περιοχή του Δήμου Ίασμου.Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευαισθητοποίηση του Δήμου σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στην προστασία της άγριας ζωής και δεσμεύτηκε για την συνεργασία των δύο πλευρών σε από κοινού δράσεις για την προώθηση των ανωτέρων

Πρωτογενής Τομέας
Συνάντηση με τον Υπουργό ζητούν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιφέρειας
Αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέβαλλαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της αν.Μ.θράκης με γραπτό τους υπόμνημα. Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ ζητούν τη νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου για την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τους μεταποιητές με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος και την πάταξη ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας.

ΔΠΘ
Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα
Συνέδριο με κεντρικό θέμα: « Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στη Πανεπιστημιούπολη του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.Το συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου του Essex και τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW) ως επίτιμο συν-διοργανωτή, τον Δήμο Κομοτηνής και με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου
Ο Καθηγητής Λαογραφίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ κ. Μ. Γ. Βαρβούνης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου. Η τελετή της αναγόρευσης έγινε χθες. Ο τιμώμενος ανέπτυξε το θέμα «Greek Folklore at the Beginning of the 21st century», τονίζοντας παραλλήλως ότι η σπουδαία αυτή τιμή αντανακλά στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ομιλία του Δημοσθένη Κακλαμάνου στο Επιστημονικό Colloquium
του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.

Στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα μιλήσει ο κ. Δημοσθένης Κακλαμάνος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με γνωστικό αντικείμενο «Αγιολογία–Υμνολογία»., με θέμα «Πρόσωπα και τάσεις στην Αγιολογία του 11ου και 12ου αιώνα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (Νέο Προκάτ) από τις 16:00 έως τις 18:00 και είναι ανοικτή στα μέλη Δ.Ε.Π., τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Δ.Π.Θ. και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Υγεία
Σημαντικό Ιατρικό Συνέδριο στην Κομοτηνή και εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Με ένα πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα που απευθύνεται όχι μόνο σε Καρδιολόγους αλλά ευρύτερα σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, όπως Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι, Οδοντίατροι, ξεκινά την Παρασκευή το 3ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2019 (1-2 Νοεμβρίου, Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής). Το συνέδριο γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, την ΔΚΕΠΠΑΚ, τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης και τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Θράκης.
Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει μια σημαντική δράση πρόληψης υγείας, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 (ώρα 17.30, Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής) που απευθύνεται σε όλη την τοπική κοινωνία. Μετά την Τελετή Έναρξης του συνεδρίου, θα γίνει ενημέρωση των πολιτών για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων και τους παράγοντες κινδύνου.

Πολιτισμός –Εκδηλώσεις
Έκθεση αγιογραφίας από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Αθηνίων
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ», παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα και σπάνια συλλογή έργων,η πλειοψηφία των οποίων είναι αγιογραφίες και που θα προκαλέσει αίσθηση.Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο»Πασχάλης Κατσίκας-Ο Αγιογράφος της Κίρκης» θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη-Μέγαρο Στάλιου,το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 19:30΄

Αστυνομικό Δελτίο
Συναντήσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης πραγματοποίησε συναντήσεις, το προηγούμενο διάστημα, με τους βουλευτές Ν.Δ. κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη, με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. ΧΑΡΙΤΟΥ Δημήτριο, με τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. ΓΚΑΡΑΝΗ Ιωάννη, με τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών κ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο και με τον δήμαρχο Ιάσμου κ. ΜΟΥΜΙΝ Οντέρ. Από πλευρά της Ένωσης επισημάνθηκε, ιδιαιτέρως, η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, όπως επίσης έγινε αναφορά στην έλλειψη και κακή λειτουργική κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων και του υπολοίπου υλικοτεχνικού εξοπλισμού της Δ.Α. Ροδόπης. Αναφέρθηκαν, εκτενώς, στα τεράστια προβλήματα που έχει ως τώρα η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή μας, στη δυσλειτουργία του σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας. Παραδόθηκε σε όλους αναλυτικό υπόμνημα με τα κυρίαρχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωσης.

Σύλληψη διακινητή
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, συνέλαβαν προχθές 27χρονο οδηγό στην περιοχή της Ξάνθης διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα, με αυτό, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Καιρός
Αρχικά αίθριος ο καιρός, ενώ από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.

www.ert.gr

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή