Connect with us

OIKONOMIA

Κομοτηνή: 31-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις –

Published

on

Πολιτική
Κοντά στους εργαζόμενους της Δικαιοσύνης ο Ε. Στυλιανίδης

Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Δικαστικό Μέγαρο άκουσε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης για την έλλειψη προσωπικού, τις συνθήκες και τα ωράρια εργασίας, την υλικοτεχνική υποδομή και τη μηχανοργάνωση. Του κατέθεσαν ολοκληρωμένο υπόμνημα και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ.Τσιάρα, προκειμένου να τα μεταφέρει και να διεκδικήσει λύσεις που θα αναβαθμίζουν δικαστικά την Κομοτηνή, καλύπτοντας όμως παράλληλα τις ανάγκες των εργαζομένων και των λειτουργών της δικαιοσύνης.

«Στόχος μας είναι όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον Υπουργό αλλά και να τον καλέσουμε να επισκεφθεί την Κομοτηνή, εφόσον είναι έτοιμος να μας δώσει λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν», τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης.

Ερώτηση για το Κτηματολόγιο από τον Δ. Χαρίτου
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με θέμα την Παράταση προθεσμίας του κτηματολογίου στην Π.Ε. Ροδόπης κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου. Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναδεικνύει καταρχήν την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας κτηματογράφησης που λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019 και αφορά 162 οικισμούς της Ροδόπης, αφού τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν υποβάλλει καν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υπαιτιότητα όχι δικής τους αλλά εξαιτίας μίας σειράς ανασταλτικών παραγόντων. Επίσης ο βουλευτής στην ερώτησή του επισημάνει την αναγκαιότητα αναβίωσης της κτηματογράφησης σε περιοχής όπως η Αίγειρος και η Μέση, όπου έληξε η προθεσμία, προκειμένου να μην χαθούν ακίνητα ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Ζητά, συγκεκριμένα, την παράταση έως 31-12-2020, όπως δόθηκε σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δήλωση Δημήτρη Χαρίτου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, τον παλιό της εταίρο, παρέδωσε για μία ακόμα φορά μαθήματα αυθαίρετης επιβολής και αυταρχικής πολιτικής συμπεριφοράς στη Βουλή, στο πλαίσιο της υπόθεσης NOVARTIS.» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου για την εξαίρεση Τζανακόπουλου-Πολάκη.
Περιφέρεια
Συμμετοχή της ΠΑΜΘ στην 3η Συνάντηση εργασίας (3rd Transnational Meeting) και στη Διεθνή εκδήλωση του έργου +RESILIENT στη Ρώμη
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) συμμετείχε στην 3η συνάντηση του έργου +RESILIENT στη Ρώμη. Στο πλαίσιο αυτής η ΠΑΜΘ συζήτησε, μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους, την έως τώρα εξέλιξη των αποτελεσμάτων του έργου καθώς και τις επόμενες δράσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της ΠΑΜΘ και των υπολοίπων εταίρων του έργου η εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Pub&Shop Vale la Pena στην Ρώμη, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και ανοικτή συζήτηση σχετικά με καλές πρακτικές κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ιταλία εξετάζοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε το έργο να επιτύχει τον στόχο του, δηλαδή να επηρεάσει θετικά και να προσαρμόσει τα διάφορα διαρθρωτικά στοιχεία της πολιτικής που διέπει τους «Συνεργατικούς Σχηματισμούς με υψηλό κοινωνικό προσανατολισμό και ανταπόκριση (SVRC)» με την αξιοποίηση της δυναμικής καινοτομίας που καθοδηγείται από την τεχνολογία, τις ανοιχτές βάσεις δεδομένων και επιτυχημένα μοντέλα με κοινωνική σημασία και αντίκτυπο, δημιουργώντας κοινωνικές αλυσίδες αξίας σε διακρατικό επίπεδο.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεκίνησαν οι επαφές για διάθεση ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου
Στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ιάσμου, με βασικότερη αυτήν του ασθενοφόρου, για το οποίο υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ιάσμου Οκτάι Γιαλούτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ κ. Ειρήνη Χατζοπούλου στη Θεσσαλονίκη. Παρόντες ήταν ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος Σαλήμ Χουσεΐν και η κοινωνική λειτουργός Αργυρώ Αλεξάνδρου.
AGROFEST Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στα Αρριανά
Με επίκεντρο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο αλλά και πλήθος επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν ολοκληρώθηκε το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου το AGROFEST Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στα Αρριανά. Ο Δήμος Αρριανών συμμετείχε στην διοργάνωση με μια σειρά δράσεων που έλαβαν χώρα στο περίπτερο του Δήμου στο Φεστιβάλ. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις προσφερόμενες κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στον Δήμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσα από τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και από το Κέντρο Κοινότητας Δ. Αρριανών.

Πρωτογενής Τομέας
Οδηγίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας
Την Ορθή χρήση των μέσων συσκευασίας κατά τη μεταφορά και διακίνηση νωπών καρπών ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ προκειμένου να αποφεύγεται η εισαγωγή και η εξάπλωση του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας συμβουλεύει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας του Νομού Ροδόπης. Ο επιβλαβής οργανισμός, που προσβάλλει τα ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ, μπορεί να μεταδοθεί από τη γύρη καθώς και από προσβεβλημένα φυτικά τμήματα/υπολείμματα. Επομένως, η επαναχρησιμοποίηση εντός οπωρώνων ακτινιδιάς παλετοκιβωτίων συγκομιδής ακτινιδίων, ενέχει σοβαρό κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του ιού από οπωρώνα σε οπωρώνα και μεταξύ περιοχών, αν τα παλετοκιβώτια και τα αντίστοιχα οχήματα διακίνησής τους δεν έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί ενδελεχώς πριν από τη χρήση τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε αυτά προσκολλημένα μολυσμένα φυτικά υπολείμματα τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΠΘ
Διεθνές επιστημονικό Συνέδριο
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο υπό τον τίτλο: «Λατινική Γλώσσα και Λογοτεχνία: (Παλιά) Όρια και (Νέες) Προοπτικές» διοργανώνει το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί και ερευνητές από την Ευρώπη (Αγγλία, Αυστρία, Ιταλία, Κύπρο) και την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2019 στην Κομοτηνή (Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Βασ. Γεωργίου 2).
Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα
Τον Ομότιμο Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Leeds Robert Maltby θα αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος, αναγνωρίζοντας την σημαντικότατη και διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του στα Κλασικά Γράμματα αλλά και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον και την έμπρακτη υποστήριξή του στο ΔΠΘ το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στις 19.00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη προχθές το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 27χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Καιρός
Αρχικά αίθριος ο καιρός, ενώ από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή