Connect with us

OIKONOMIA

Κομοτηνή: 2-11-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Published

on

Κομοτηνή: 2-11-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική
Θεμελίωση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων
Τις νέες Κτιριακές Εγκαταστάσεις της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής θα θεμελιώσει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλειος Διγαλάκης σήμερα στις δέκα και μισή το πρωί. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ που έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Το Πρόγραμμα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Σκρέκα Κωνσταντίνου
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σκρέκας επισκέπτεται αύριο τον Ίασμο. Στις 09:30 θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Ιάσμου,την Δημοτική Αρχή,τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου και τους φορείς. Ο Υφυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα με Θέμα «Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας στην Α.Μ.Θ» στο πλαίσιο της 3ης γιορτής τσίπουρου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου,στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Δημοτικού σχολείου.

Υγεία
Δεύτερη μέρα Ιατρικού Συνεδρίου στην Κομοτηνή

Ολοκληρώνεται σήμερα το 3ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Το συνέδριο γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, την ΔΚΕΠΠΑΚ, τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης και τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Θράκης. Παράλληλα, με το επιστημονικό πρόγραμμα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποίησε χθες μια σημαντική δράση πρόληψης υγείας με ενημέρωση των πολιτών για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων και τους παράγοντες κινδύνου. Παράλληλα βράβευσε τρεις καρδιολόγους: Την κα Α, Παναγιωτίδου, τον Α.Μανούδη και τον Θ. Κυρατζόγλου

Πρωτογενής Τομέας

Δωρεάν σεμινάριο «Ελαιοκομία: Ορθές πρακτικές και οργανοληπτική αξιολόγηση» στην Κομοτηνή
Ενημερωτική εκδήλωση στην Κομοτηνή, με θέμα «Ορθές πρακτικές από τη συγκομιδή ως την τυποποίηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και ο ρόλος της οργανοληπτικής αξιολόγησης» διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» με το Επαγγελματικό& Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (16:00-20:00) στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης (Αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης»).
ΔΠΘ
Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα
Δεύτερη μέρα του Συνεδρίου σήμερα που έχει ως κεντρικό του θέμα την : « Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στη Πανεπιστημιούπολη του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή. Το συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου του Essex και τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW) ως επίτιμο συν-διοργανωτή, τον Δήμο Κομοτηνής και με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Δριμεία επίθεση του δημάρχου Ιάσμου
Δριμεία επίθεση στις δημοτικές παρατάξεις των Καδή Ισμέτ και Κυριάκου Αμούτζα ασκεί με δημόσια επιστολή του ο δήμαρχος Ιάσμου κος Οντέρ Μουμίν κατηγορώντας τους ότι με μεθοδεύσεις δεν επέτρεψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει αποφάσεις για μια σειρά από θέματα. «Η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου προς τον συνδυασμό μας ήταν πάρα πολύ μεγάλη και θα το βρουν απέναντί τους» αναφέρει ο δήμαρχος καλώντας τους άμεσα να σκεφτούν ξανά και να παρατήσουν αυτή την ανεύθυνη και προβληματική συμπεριφορά.

Μητρόπολη
Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Αύριο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής ο κος Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου θα τελέσει το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Εθνομαρτύρων Κληρικών. Και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου θα τελέσει το επταετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
3η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο
Την 3η Γιορτή Τσίπουρου διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου, σε συνεργασία με την ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ και τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου, σήμερα και αύριο. Σήμερα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: “ΠΑΝΤΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΙΑΣΜΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ “. Ο chef Αντώνης Μαυρίδης, με καταγωγή από τον Σώστη Νομού Ροδόπης μαγειρεύει παντρεύοντας Θρακιώτικα προϊόντα με Τσίπουρο Ιάσμου . Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Λαϊκο δημοτικό πανηγύρι με τη Γωγώ Τσαμπά και τον Γιάννη Γκορίτσα. Μαζί τους ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης. Και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00 Ημερίδα με θέμα “Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας στην ΑΜΘ” . Στην ημερίδα θα συμμετέχει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σκρέκας Κων/νος. Στις 12:00 θα διοργανωθεί Λαϊκός δρόμος 8 χλμ και Παιδική διαδρομή 800 μ “IASMOS RUN 2019”. Και στις 15:00 παραδοσιακό πανηγύρι με την Εβρίτικη Ζυγιά.
Δηλώσεις συμμετοχής για επίσκεψη στο «Μαγεμένο Πάρκο»
H πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Αναστασία Λιβεριάδου, καλεί όλους τους Δημοτικούς και Ιδιωτικούς Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής καθώς και σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου, να δηλώσουν συμμετοχή για επίσκεψη στο «Μαγεμένο Πάρκο», που θα λειτουργήσει και φέτος στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, από 9 Δεκεμβρίου 2019 έως 6 Ιανουαρίου 2020. Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό πρόγραμμα.
ΦΕΞ
Βιωματικό εργαστήρι
Βιωματικό εργαστήρι γονέων για την εφηβεία θα λειτουργήσει στη ΦΕΞ με υπεύθυνη την παιδοψυχίατρο Βασιλική Στυλιανίδου. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις έξι στο Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης.
Έκθεση ζωγραφικής
Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Ειρήνης Βογιατζή θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις επτά το απόγευμα στην οικία του Μάνου Χατζιδάκι. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 15 Νοεμβρίου και θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις δέκα το πρωί έως τη μια το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα έως τις εννέα το βράδυ.
Αφιέρωμα στον Στρατή Μυριβήλη
Αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς και πεζογράφους της Γενιάς του ’30 τον Στρατή Μυριβήλη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης.
Η Θράκη και ο υδάτινος κόσμος της
Εκδήλωση περιβαλλοντικής αγωγής «Η Θράκη και ο υδάτινος κόσμος της» με εισηγητή τον Γιώργο Συλαίο καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις έξι και μισή το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.
Άθληση για όλους
Την έναρξη του Προγράμματος «Άθληση για όλους» για την περίοδο 2019 -2020 ανακοίνωση η ΔΚΕΠΠΑΚ. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους γυμναστές.
Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη ένας 21χρονος ημεδαπός στην Κομοτηνή χθες το απόγευμα για παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Καιρός
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά με λίγες σποραδικές βροχές στα ορεινά . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι από βορειοανατολικοί γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς .

www.

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή