Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Διαμαρτυρία την Τετάρτη στην πύλη του Νοσοκομείου από Ένωση Ιατρών και εργαζόμενους

Published

on

Μοιράσου το άρθρο:

Την Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία οργανώνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας. Με ανακοινώσεις τους καλούν σε συμμετοχή η επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων νοσοκομείου και Κ.Υ. Καρδίτσας και η επιτροπή αγώνα καθαριστριών του νοσοκομείου. Στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αναφέρει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι «οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις», τις οποίες θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η υλοποίηση της στρατηγικής της Ε.Ε και του κεφαλαίου για την ολοκληρωτική μετατροπή των νοσοκομείων και των «δημόσιων μονάδων υγείας» σε επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν με μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση και έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς – πελάτες.

Γνωρίζουμε ότι «οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις» σημαίνουν:

-Για τους γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση, τσακισμένα μισθολογικά και επιστημονικά δικαιώματα.

-Για τους ασθενείς άγριο χαράτσωμα, εξασφάλιση ενός «βασικού πακέτου» υπηρεσιών υγείας, πολύ πίσω από τις ανάγκες και πλήρως αναντίστοιχες με τα επιτεύγματα της επιστήμης, και οι υπόλοιπες παροχές ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός.

Αυτή τη στρατηγική θα υπηρετήσουν πιστά οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων! Αυτή τη στρατηγική θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ:

• Γιατί τη στιγμή που τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στενάζουν κάτω από τις τραγικές ελλείψεις σε μόνιμους γιατρούς, η κυβέρνηση όχι μόνο δε λέει κουβέντα για προσλήψεις μόνιμων γιατρών ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, αλλά συνεχίζει την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό με κορυφαίο παράδειγμα στο νοσοκομείο μας την παιδιατρική κλινική που αδυνατεί να εφημερεύσει ολόκληρο το μήνα.

• Για να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία και να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί ιατροί, όπως και το υπόλοιπο προσωπικό με συμβάσεις όπως οι επικουρικοί νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, το προσωπικό σε καθαριότητα και φύλαξη.

• Γιατί αντί να στελεχώσουν τα νοσοκομεία με νέους γιατρούς και να μεταλαμπαδεύεται η πολύτιμη εμπειρία των παλιότερων που εργάζονται για δεκαετίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, σχεδιάζουν να αυξήσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 69.

• Γιατί θέλουμε να ζούμε από το μισθό μας. Γιατί αρνούμαστε το εισόδημα μας και η επιστημονική μας εξέλιξη να εξαρτώνται από τα έσοδα που θα εξασφαλίζει το νοσοκομείο από τους ασθενείς – πελάτες.

• Γιατί θέλουμε να ασκούμε την ιατρική με επιστημονικά κριτήρια και όχι να κόβουμε εξετάσεις και θεραπείες αναγκαίες, για να μειωθεί το κόστος και να στοιχίζει πιο φθηνά ο ασθενής.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία, να μην απολύονται και να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

-Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

-Άμεση πρόσληψη όλων των απαραίτητων μόνιμων παιδιάτρων με στόχο την πλήρη εφημεριακή κάλυψη της κλινικής.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα τμήματα και κλινικές που υπάρχουν ελλείψεις. Να μην υπάρχει έλλειψη καμίας ιατρικής ειδικότητας από το δημόσιο σύστημα υγείας στο νομό.

-Άμεση και πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ με μόνιμους γιατρούς, μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπεία.

Συντονίζουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων συνολικά, ενάντια στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική».

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/11/25/diamartyria-tin-tetarti-stin-pyli-toy-nosokomeioy-apo-enosi-iatron-kai-ergazomenoys/

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή