OIKONOMIA
Κοινωνικό μέρισμα: Άνεργοι, πολύτεκνοι και οικογένειες με ΑμεΑ μεταξύ των δικαιούχων (video)

Σε περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο εκτιμάται ότι θα φτάσει έως 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό. Τα κριτήρια χορήγησης θα ανακοινωθούν ως την Παρασκευή και η πίστωση θα γίνει ως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τρεις είναι οι κατηγορίες των δικαιούχων: οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνες οικογένειες και οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα με ειδικές ανάγκες.
Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή στις ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου. Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ και θα γίνει σε μετρητά, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το Δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος
Σχετική είδηση: Eνίσχυση σε 200.000 νοικοκυριά έως τα Χριστούγεννα (video)

-
VIDEO1 εβδομάδα ago
Χριστούγεννα με την ομογένεια Μέρος Α – Dolce Vita
-
VIDEO1 εβδομάδα ago
To Dolce Vita στον Μύλο των ξωτικών
-
VIDEO1 εβδομάδα ago
Το Dolce Vita στο Βόρειο Πόλο Μέρος Α – Dolce Vita
-
VIDEO1 εβδομάδα ago
Λάρισα: Ομιλία περιφερειάρχη στη Ζαγορά
-
VIDEO7 ημέρες ago
Σε Αυστρία και Γερμανία – Dolce Vita
-
VIDEO7 ημέρες ago
PAME LIVE 07/12/2019
-
VIDEO1 εβδομάδα ago
Λάρισα: Η επόμενη μετα στην Περιφέρεια
-
ΤΟΠΙΚΑ1 εβδομάδα ago
Βόλος: Ξάπλωσε στις γραμμές του τρένου για να αυτοκτονήσει