Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τι απαντά η ιδιοκτησία του Elivi στο δήμο Σκιάθου

Published

on

Τελικώς, τις ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη 29-30 Ιανουαρίου, σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία και υπό την επίβλεψη Δασοφύλακα του Δασαρχείου, η Εταιρεία μας εκκίνησε τις προβλεπόμενες- στην υπ’ αριθ. πρωτ. 7/1962/ 24-01-2020 Έγκριση υλοτομίας-εργασίες προστασίας, με την κοπή αρχικώς 13 προσβεβλημένων ατόμων Κουκουναριών, σε μη δασική έκταση (τελεσίδικα χαρακτηρισμένες ως τέτοιες), στις θέσεις 1 και 2 του συνημμένου στην ίδια άδεια ορθοφωτοχάρτη, χωρίς να καεί ούτε ένας κορμός ή δένδρο, παρά μόνο κλαδιά όπως φαίνεται άλλωστε στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, κατόπιν πάντα οδηγιών του Δασοφύλακα.

Αποστολή μας είναι η αειφόρος ανάπτυξη της αξιοποιούμενης έκτασης. Αυτό αποδεικνύεται μεταξύ άλλων, και από η φύτευση τουλάχιστον 40 νέων Κουκουναριών στην περιοχή, περί τα τέλη του έτους 2019 καθώς και άλλων φυτών σύμφωνα με εγκεκριμένη από τις αρμόδιες αρχές φυτοτεχνική μελέτη, με δαπάνες από την Εταιρεία μας, οι οποίες ανέρχονται σε ύψος ποσού τουλάχιστον 400.000 ευρώ.

Ωστόσο, συνέπεια των τελευταίων ανήκουστων, ανακριβών και αναληθών αναφορών ισχυρισμών περί δήθεν παράνομων ενεργειών σχετικά με τις απαραίτητες επεμβάσεις στις προσβεβλημένες Κουκουναριές, αποτελεί και η καθυστέρηση εξακολούθησης των εργασιών αποκατάστασης σύμφωνα με την άδεια του Δασαρχείου, από το ειδικό συνεργείο που έχει προσλάβει η Εταιρεία μας για την αποκατάσταση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατόπιν των δημοσιευμάτων, ο εντεταλμένος Δασοφύλακας διέκοψε την επίβλεψη των εργασιών ώστε να καθυστερεί η συνεργασία μας με τους αρμόδιους φορείς για εγκεκριμένες οικολογικές εργασίες κατόπιν εντολών από το Δασαρχείο Σκοπέλου.

Η Εταιρεία μας, αμυνόμενη στην γενικευμένη αναίτια επίθεση, που δεν μπορεί τελικώς παρά να υποκρύπτει άλλα συμφέροντα, έχει προβεί, σε Εξώδικες Κλήσεις-Διαμαρτυρίες, χωρίς μέχρι σήμερα να διαπιστώνεται σχετική -έστω- συμμόρφωση, επιζητώντας τη δίκαιη αντιμετώπιση της επένδυσης με όρους διαφάνειας που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων. Θα ενεργήσουμε δε, ό,τι είναι αναγκαίο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Εταιρείας μας και την αποφυγή περαιτέρω βλάβης στη φήμη της.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά την δέσμευσή μας και την πρόθεση μας να συνεργαστούμε με κάθε αρμόδια αρχή, για αρμονική ένταξη της επένδυσης της Εταιρείας μας στα ιδιαίτερα φυσικά και αισθητικά χαρακτηριστικά του νησιού, τον απόλυτο σεβασμό μας στην πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία και τη συνεισφορά μας στην βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2020/02/04/ti-apanta-i-idioktisia-toy-elivi-sto-dimo-skiathoy/

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me