Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κινητοποίηση Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων Λάρισας: “Δεν μπορούμε άλλο να σηκώνουμε τόσα βάρη, δεν αντέχουμε” (φωτο

Published

on

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί της Τετάρτης μέλη των Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων Λάρισας, της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων , αλλά και άλλων σωματείων, μπροστά από το δημαρχείο της Λάρισας, ζητώντας να στηριχθεί ο κλάδος τους.

Το μέλος του Ε.Σ.Λ. και της Συνομοσπονδίας κ. Άγις Τριγάζης δήλωσε: Δεν μπορούμε να σηκώσουμε τόσα βάρη, δεν αντέχουμε άλλο.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σήμερα το απόγευμα στις 7 θα ξεκινήσει από το πάρκινγκ Αλκαζάρ, μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης.

Δείτε σε βίντεο αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τριγάζης:

Δείτε φωτογραφίες:

Κινητοποίηση Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων Λάρισας: "Δεν μπορούμε άλλο να σηκώνουμε τόσα βάρη, δεν αντέχουμε" (φωτο - βίντεο) Κινητοποίηση Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων Λάρισας: "Δεν μπορούμε άλλο να σηκώνουμε τόσα βάρη, δεν αντέχουμε" (φωτο - βίντεο) Κινητοποίηση Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων Λάρισας: "Δεν μπορούμε άλλο να σηκώνουμε τόσα βάρη, δεν αντέχουμε" (φωτο - βίντεο) Κινητοποίηση Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων Λάρισας: "Δεν μπορούμε άλλο να σηκώνουμε τόσα βάρη, δεν αντέχουμε" (φωτο - βίντεο)

Δείτε τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων:

Απαιτούμε μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημοσίων νοσοκομείων, για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.
  • Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα’ ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.
  • Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.
  • Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
  • Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ. Επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικά πλαίσια χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση τελών
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας ανυπεράσπιστους.

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή