ΚΟΣΜΟΣ
Οξφόρδη : Φάρμακο μειώνει κατά 30% τους θανάτους από κορονοϊό – Νέες εστίες σε Κίνα

Τo φάρμακο που μειώνει αποδεδειγμένα τους θανάτους από τον κορονοϊό κατά 30% υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι η δεξαμεθαζόνη, στεροειδές και αντιφλεγμονώδες, που κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα ευρείας κυκλοφορίας φάρμακο μειώνει τις επιπλοκές στον ανθρώπινο οργανισμού από τον κορονοϊό σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής έχει διασωληνωθεί.
Την ίδια στιγμή στην Κίνα υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς υπάρχουν νέα κρούσματα. Οι αρχές του Πεκίνου επέβαλαν αυστηρότερα μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης στην πρωτεύουσα. Κατά πληροφορίες η νέα εστία μόλυνσης εστιάζεται σε εισαγόμενο σολωμό. Σχολεία έχουν κλείσει, και όλοι φοβούνται μήπως επαναληφθούν εικόνες σαν την Ουχάν.
Τέλος, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε διαδήλωση νοσηλευτών στο Παρίσι που ζητούν περισσότερους πόρους για την υγεία.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

-
VIDEO5 ημέρες ago
Αγάπη Τηλεοπτική 10/04/2021
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Έφυγε από την ζωή 67 χρονη γυναίκα από την Σκιαθο
-
VIDEO4 ημέρες ago
Κυριακάτικη Αρένα 11/04/2021
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Έφυγε από την ζωή ο Δημητρης Σκλειδης από την Πορταρια Πηλιου
-
VIDEO3 ημέρες ago
Πολιτικό Forum 12/04/2021
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Δαφνη Στεφανιδη μεσίστια η σημαία στο Δήμο Σκιαθου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Έφυγε από την ζωή η Δαφνη Ξυλοπόδαρου Στεφανιδη πρώην προεδρος Δημ συμβουλίου Σκιαθου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Δήμος Σκιάθου: Ενημέρωση για τη δημοπρασία παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού 2021