Connect with us

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ

“Ο ΑΟ Τρίκαλα είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας… μπαίνοντας στο σπίτι του θα αποκτήσει το ανάστημα που του αναλογεί”

Published

on

https://el-gr.facebook.com/MarronCafe86/

Ο Κώστας Καρακούσης, ως υπεύθυνος των τμημάτων της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ερασιτέχνη ΑΟΤ, εκφράζει την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν τα περισσότερα χρόνια στο Τρικαλινό ποδόσφαιρο.
Θεωρεί έργο πνοής το αθλητικό κέντρο της Σωτήρας και «πολυτέλεια» την αξία και τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ του Ερασιτέχνη Α Ο Τρίκαλα, ενώ χαρακτηρίζει «κομβικό» αλλά «προβληματικό» το τμήμα υποδομής της ΠΑΕ το οποίο αποτελεί συνδετικό κρίκο με την επαγγελματική ομάδα .Ξεκαθαρίζει τη σχέση των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη ΑΟΤ και της Κ18 της ΠΑΕ.
Ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα. Οι ανάγκες της εποχής, με τα πενιχρά έσοδα και τα τεράστια έξοδα επιτάσσουν σημαντικές αλλαγές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν μια ομάδα δεν στηριχθεί στο δικό της δυναμικό, στη δική της παραγωγή και «εκμετάλλευση», σε βάθος χρόνου είναι καταδικασμένη.
Τα τμήματα υποδομής της πρέπει να αποτελούν τις βάσεις και τον «αιμοδότη» της, για να έχει υγεία και διάρκεια.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη κίνηση στα τμήματα υποδομής του Ερασιτέχνη ΑΟΤ, ο οποίος «επενδύει» σ’ αυτό το αναγκαίο και ευαίσθητο κομμάτι, χάρη στις «θυσίες», το όραμα της διοίκησης και την παρουσία ανθρώπων που έχουν αναλάβει την τεχνική –και όχι μόνο- υποστήριξη. Για ν’ αποκτήσει όμως «σάρκα και οστά» αυτή η προσπάθεια χρειάζεται και η άψογη συνεργασία με την ΠΑΕ.
Η ύπαρξη ενός υγιούς και σοβαρού τμήματος Κ18 ή Κ19 (όπως και να ονομάζεται), για να απορρέει σωστή και παραγωγική ροή. Ένα τμήμα, που τώρα τελευταία απασχολεί έντονα, καθώς πολλά γράφονται και ακούγονται, λες και «ανακαλύφθηκε» η… Αμερική. Σίγουρα δεν ανακαλύφτηκε απ’ όλους η πραγματική αξία αυτού του τμήματος.
Υπερασπιστής της αλλαγής σκέψης και λειτουργίας ο Κώστας Καρακούσης, υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Ερασιτέχνη ΑΟΤ τα τελευταία χρόνια, τονίζει κατηγορηματικά πως «τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία επανεκκίνησης του Τρικαλινού ποδοσφαίρου» και τονίζει:
«Κάθε χρόνο και χειρότερα. Λιγόστεψαν τα έσοδα και ο κόσμος. Οι διαφημίσεις, οι χορηγίες, τα τηλεοπτικά. Μόνο τα έξοδα μεγαλώνουν. Αν δεν γίνει τώρα ολική επανεκκίνηση, πότε θα γίνει; Ηδη χάθηκαν αρκετά χρόνια. Ας προλάβουμε να σώσουμε την παρτίδα, στηριζόμενοι σε δικά μας παιδιά. Γιατί «ξένοι» στις μικρές κατηγορίες; Γιατί τόση βιασύνη, αφού μπορούμε να συμμαχήσουμε με την υπομονή και την οργάνωση σε όλα τα επίπεδα;
Πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία, τα προβλήματά της, τις ανάγκες μας. Είναι η κατάλληλη ώρα να στηρίξουμε την υποδομή μας και να την αξιοποιήσουμε κατάλληλα. Η παρουσία ντόπιων ποδοσφαιριστών είναι σημαντική και αναγκαία στην ποδοσφαιρική ιστορία ενός τόπου.
Πρέπει –επιτέλους- να δοθεί η πρέπουσα σημασία. Είναι σπουδαίο μια ομάδα να στηρίζεται σε δικά της παιδιά και να τα προωθεί. Εννοείται πως χατιρικά δεν παίζει κανείς. Θα πρέπει η ΠΑΕ να σκύψει με ευλάβεια και σεβασμό σ’ αυτό το κομμάτι, κάτι που απουσιάζει τα περισσότερα χρόνια. Δεν μπορεί να μην συμμετέχουν παίκτες από τα τμήματα υποδομής στην προετοιμασία, στις προπονήσεις, στην ομάδα γενικότερα.
Αν αυτό δεν συμβαίνει – που δεν συμβαίνει- σημαίνει πως κάτι δεν γίνεται σωστά. Είτε από μας, είτε από την ΠΑΕ. Τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης των τμημάτων υποδομής; Διακοσμητικός; Νομικά απαραίτητος; Και όχι ποδοσφαιρικά αναγκαίος»;

Πολυτέλεια η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΤ
Δεν θα μπορούσε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική κουβέντα να μην περιέχει αναφορά για την διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΤ. Δικαιωματικά βέβαια αφού οι άνθρωποι που την απαρτίζουν έχουν αφήσει το θετικό τους στίγμα, σε δύσκολες εποχές της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας και της ΠΑΕ. Δεν είναι λίγες οι φορές που πρόβαλαν τα στήθη τους, άδειασαν τις τσέπες τους και πρόσφεραν χρόνο και χρήμα για να «τρέχει» το νερό στ’ αυλάκι… Πρόσφατο και πιο σημαντικό παράδειγμα, η δημιουργία του αθλητικού κέντρου στη Σωτήρα, το σπίτι του Ερασιτέχνη ΑΟΤ, το οποίο θ’ αναβαθμίσει όλη την προσπάθεια. Και δεν είναι μυστικό, πως αν η συγκεκριμένη διοίκηση δεν έκανε τις κατάλληλες ενέργειες το σημαντικό αυτό έργο δεν θα γινόταν σήμερα.
«Είμαστε τυχεροί στα Τρίκαλα που η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΤ απαρτίζεται από επώνυμους και σοβαρούς ανθρώπους. Εραστές του ποδοσφαίρου, ισχυρούς κι έμπειρους παράγοντες. Γνωστούς επαγγελματίες. Ντόπιους που «πονάνε» και μοχθούν για τα τμήματα υποδομής. Άνθρωποι που ζουν την καθημερινότητα και συμβάλλουν τα μέγιστα προκειμένου ο Ερασιτέχνης ΑΟΤ, να λειτουργεί όσο πιο σωστά γίνεται, να προβάλλει την αναγκαιότητα της ύπαρξής του και την σπουδαιότητά του στα ποδοσφαιρικά γρανάζια του τόπου μας.
Ας μην κρυβόμαστε πως πολλές φορές βγήκαν μπροστά αυτοί οι άνθρωποι και έχουν επηρεάσει καταστάσεις. Πολλά τα παραδείγματα μα πιο πρόσφατο και ουσιαστικό, η δημιουργία του αθλητικού κέντρου στη Σωτήρα.
Όνειρο πολλών χρόνων παίρνει σάρκα και οστά. Ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την εξέλιξη του Ερασιτέχνη ΑΟΤ και γενικότερα του Τρικαλινού ποδοσφαίρου. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τη διοίκηση του ερασιτέχνη για την εμπιστοσύνη που με περιβάλλει και για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια που μου έχει αναθέσει το νευραλγικό πόστο του υπεύθυνου.
Ο ΑΟ Τρίκαλα είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας και μπαίνοντας σιγά-σιγά στο σπίτι του θα αποκτήσει το ανάστημά που του αναλογεί».

Πρώτα φίλαθλοι, μετά ποδοσφαιριστές
Η ομάδα των Τρικάλων έχει ανάγκη από φιλάθλους και αυτό φαίνεται στο πέρασμα των χρόνων. Αυτή, είναι μια δύσκολη αποστολή. Ίσως η δυσκολότερη. Και την ευθύνη έχουν οι άνθρωποι που εκπαιδεύουν τα μικρά παιδιά. Το ξέρουν και μοχθούν γι’ αυτήν
« Στο μέτρο του δυνατού κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα τμήματα υποδομής του Ερασιτέχνη ΑΟΤ. Το αθλητικό κέντρο είναι έργο πνοής και θα βοηθήσει τα μέγιστα. Θα οργανωθούμε καλύτερα, αφού φέτος θα τελειώσουν οι εργασίες του και κάθε χρόνο θα κάνουμε βήματα μπροστά. Πρωταρχικό στόχο έχουμε να πλάσουμε πρώτα φιλάθλους της ομάδας και στη συνέχεια παίκτες που θα παίξουν γι’ αυτήν. Ν’ αγαπήσουν το γήπεδο, να γουστάρουν τον ΑΟΤ, τη φανέλα και το σήμα του. Φέτος υπήρξε έντονη επαφή των «μικρών» με τους παίκτες της ομάδας, πολλά παιδιά έτρεχαν στους εντός έδρας αγώνες, για να πανηγυρίσουν, ν’ αγκαλιάσουν τους παίκτες, ν’ αγγίξουν τη μπάλα. Σιγά σιγά αλλά σταθερά, δημιουργείται πολύχρονη και αγαστή σχέση. Βοήθησε και η πορεία του ΑΟΤ. Πως όμως θα βρεις σύμμαχο σ’ αυτή την προσπάθεια όταν οι καταστάσεις απαξιώνουν τα Τρικαλινά παιδιά; Όταν στην Κ 18 υπάρχει… φρένο, αντί για… γκάζι»;

Η βιασύνη «σκοτώνει»…
Υπερ της κατάλληλης στιγμής και όχι της βιασύνης είναι ο Κώστας Καρακούσης. Υποστηρίζει πως είναι πιο εφικτή και ανώδυνη μια επαγγελματική πορεία όταν «χτίζεται» στην ομάδα του νομού σου, παρά μακριά απ’ αυτή. Με προϋποθέσεις βέβαια…
«Πρέπει οι γονείς και τα παιδιά να καταλάβουν πως είναι μεγάλο αβαντάζ να μεγαλώνεις ποδοσφαιρικά στην ομάδα του νομού σου. Να εξελίσσεσαι μπροστά στον κόσμο σου. Να πατάς γερά. Να νιώθεις όπως στο σπίτι σου. Χωρίς ανασφάλεια και χωρίς κίνδυνο να εγκαταλείψεις το σχολείο και την ψυχική σου ηρεμία. Η προσπάθεια να φύγουν γρήγορα τα παιδιά σε ομάδες ανώτερων κατηγοριών εγκυμονεί κινδύνους. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Ο Κώστας Φορτούνης προωθήθηκε από τον ΑΟΤ. Σε οποιαδήποτε ερασιτεχνική ομάδα δεν θα είχε αυτή την ευκαιρία και την μετέπειτα διαδρομή.
Ένιωσε δυνατός στο κόσμο του και έκανε το άλμα. Θα σας προλάβω, πριν με ρωτήσετε για τους Βατή και Τζέλη, που πρόσφατα συμμετείχαν σε προπονήσεις του Ατρομήτου. Δεν πήγαν για να δοκιμαστούν. Αλλά για ν’ αποκτήσουν ψυχολογία και εμπειρίες. Να δούμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε. Ποιες οι διαφορές με ένα ανώτερο τμήμα ποδοσφαίρου. Και από την άλλη, για να χτυπήσουμε «καμπανάκι» στους υπεύθυνους της ΠΑΕ πως αν δεν κάνουν «κάτι», κάποτε, κάπως, αυτά τα παιδιά θα φύγουν».

«Κλειδί» το τμήμα υποδομής της ΠΑΕ
Γνωρίζουν όλοι, οι περισσότεροι σίγουρα, πως το τμήμα υποδομής της ΠΑΕ είναι ο αγωνιστικός συνδετικός κρίκος Ερασιτέχνη ΑΟΤ και ΠΑΕ. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για να πεισθεί κάποιος πως τα περισσότερα χρόνια, το συγκεκριμένο τμήμα, για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχει η ΠΑΕ, πρόκειται για ένα «αποδυναμωμένο» και αποκομμένο τμήμα. Ο Κώστας Καρακούσης ο οποίος πέρασε από το πόστο του υπεύθυνου χαρακτηρίζει πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι και δεν το τονίζει τώρα, που πήρε «φωτιά» η κατάσταση αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Όπως το 2018 όταν είχε δηλώσει μεταξύ άλλων
« Επειδή η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός θα ήθελα να αναφερθώ σε όσους δείχνουν το όψιμο ενδιαφέρον τους για την Κ19. Ας σταματήσουν να απαξιώνουν τα παιδιά και την ομάδα. Ολοι όσοι είμαστε γύρω από αυτήν, καλό είναι να δείχνουμε τον ανάλογο επαγγελματισμό σε αυτά τα παιδιά για να μπορούμε να έχουμε και απαιτήσεις».

Το τελευταίο τριήμερο ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Ο Κώστας Καρακούσης ξέρει καλύτερα από τον καθέναν τι συνέβη και φανερά ενοχλημένος με τα όσα βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγει με κάθε τρόπο να ρίξει «λάδι» στη «φωτιά», όχι όμως να κάνει τις αναγκαίες διευκρινήσεις. Για την ώρα…
«Επειδή τις τελευταίες μέρες ακούγονται διάφορα να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να καταλάβει και ο κόσμος. Άλλα τα τμήματα υποδομής του Ερασιτέχνη ΑΟΤ και άλλα τα τμήματα Κ 18 ή Κ 19 . Τα συγκεκριμένα, ανήκουν στην ΠΑΕ και λειτουργούν απ’ αυτή. Η ΠΑΕ έχει την αποκλειστική και κύρια ευθύνη. Οσο για τις δηλώσεις που «κυκλοφορούν» τελευταία και αναφέρονται σε χρηματισμούς και διάφορα άλλα ρουσφέτια στο τμήμα υποδομής της ΠΑΕ, κι επειδή διετέλεσα πριν από 3 χρόνια υπεύθυνος αυτού του τμήματος, καλό και αναγκαίο θα ήταν, αν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο ή απόδειξη για κάτι τέτοιο, να βγει στην επιφάνεια. Αλλιώς κινείται στα όρια της συκοφαντίας και χρήζει σίγουρα νομικής διερεύνησης. Η πόλη είναι μικρή και είναι εύκολο να μεταδοθεί «ρετσινιά» από οποιεσδήποτε αόριστες καταγγελίες, οπότε όποιοι τις κάνουν πρέπει και να τις αποδείξουν».

Η συνέντευξη δόθηκε στον Δημοσιογράφο Πάνο Γιδόπουλο.

Περισσότερα εδω!

Advertisement

Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή