Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Το θέμα των συγκοινωνιών Σκιάθος Κουκουναριές σε νομοσχέδιο στην Βουλή κοινή πρόταση απο Εμπ. Συλλ. Εν.Ξενοδόχων Συλλ.Ενοικ. Δωματίων Σκιάθου

Published

on

Το θέμα των συγκοινωνιών της γραμμής Σκιάθος Κουκουναριές που μέχρι και σήμερα παραμένει άλυτο με αποτέλεσμα το νησί να εξυπηρετείται απο δύο μόνο λεωφορεία συζήτησαν οι φορείς της Σκιάθου συγκεκριμένα σε κοινή συνεδρίαση οι 1) Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου 2)Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου 3) Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στο Δήμαρχο και στους επικεφαλής των παρατάξεων για την επίλυση του προβλήματος .

Η θερινή περίοδος που πρίν λίγες ημέρες έληξε ανέδειξε για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της μεταφοράς των τουριστών από και πρός τις κουκουναριές που έζησαν την ταλαιπωρία να περιμένουν με τίς ώρες στίς στάσεις .

Το πρόβλημα δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της χαμηλής κίνησης σε επίπεδο τουριστών λόγω της πανδημίας  κορονοιού κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν υπήρξε σύγκλιση απόψεων στο Δημοτικό συμβούλιο για την επέκταση της σύμβασης έως τέλος του καλοκαιρού δηλαδή να είχε υλοποιηθεί η απόφαση που είχε ληφθεί  κατα πλειοψηφία απο το Δημοτικό συμβούλιο  η οποία και αποτέλεσε σημείο έριδος με τον Δήμαρχο Σκιάθου να πρωτοτυπεί σε όλη την Ελλάδα και να στρέφεται κατά της απόφασης στέλνοντας  το Δήμο στην επιτροπή του άρθρο 152 με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η απόφαση και να μείνει η Σκιάθος όλο το καλοκαίρι με δύο λεωφορεία .Όπως λέει ο λαός <Το γινάτι βγάζει μάτι>

Εν όψει της ψήφισης τροπολογίας που πρότεινε η παράταξη του Νικού Πλωμαρίτη και συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου ρυθμίζεται  το θέμα των συγκοινωνιών σε προσεχές νομοσχέδιο εντός των επομένων ημερών και λύνεται οριστικά το θέμα για την συμμετοχή των ιδιωτών στις συγκοινωνίες

Το κοινό ψήφισμα έχει ως εξής

 

Σκιάθος 13/10/2020

Προς:    1. Δήμαρχο Σκιάθου

κο. Θοδωρή Τζούμα

Κοιν.:    2. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

κο. Νικόλαο  Πλωμαρίτη

  1. Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης

κο. Παναγιώτη Διολέττα

  1. Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης

κο. Βάϊο Καρπέτα

5.Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα :  Μικροσυγκοινωνίες  Σκιάθου – Κουκουναριών

  • Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου
  • Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου
  • Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου

 

Συγκεντρωθήκαμε και συζητήσαμε από κοινού το θέμα που έχει προκύψει ως προς την εύρυθμη λειτουργία των μικροσυγκοινωνιών Σκιάθου – Κουκουναριές.

Κατόπιν αυτού με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού και αφού λάβαμε σοβαρά υπόψιν μας τις απόψεις και τις θέσεις κατά τις συναντήσεις μας τόσο με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα όσο και των εκπροσώπων της Μείζονος αντιπολίτευσης, αποφασίσαμε και κοινοποιούμε στους πολίτες τις παρακάτω προτάσεις μας :

  • Να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία γραφείου Εσωτερικού Οργανισμού Συγκοινωνιών (Ο.Ε.Υ) όπως αυτή μπορεί να λειτουργήσει μέσα από τον Δήμο Σκιάθου. Γνωρίζοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες που θα χρειαστούν θεωρούμε προτεραιότητα την παραπάνω ενέργεια.

 

  • Παράλληλα με την πρώτη μας πρόταση ζητούμε από τους τοπικούς βουλευτές να ασκήσουν την όποια πίεση προς την Κυβέρνηση και να φέρουν την τροπολογία που θα δίνει το δικαίωμα στο Δήμο Σκιάθου και εκτός της Περιφέρειας να λειτουργήσει την Μικροσυγκοινωνία με τα δικά της μέσα ή με μίσθωση σε ιδιώτες.

 

Φρονούμε ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι ολέθρια και αναποτελεσματική για το μέλλον των μεταφορών των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Μία μη αποτελεσματική λύση θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη μας που ήδη μετρούν τις πληγές τους από τις θεομηνίες, την πτώχευση της Thomas Cook και τον Koρωνοϊό.

Ζητούμε από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου να συναινέσουν σε μία αποδεκτή λύση αφήνοντας πίσω όποιες άλλες διαφορές.

Γνωρίζοντας πως ο ρόλος μας δεν είναι εκτελεστικός αλλά συμβουλευτικός και με γνώμονα τα παραπάνω που εκθέσαμε ευχόμαστε σε μια σύντομη λύση των Μικροσυγκοινωνιών του Δήμου Σκιάθου.

Με Εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού                              Ο Πρόεδρος της Ενωσης                              Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

& Επαγγελματικού                                               Ξενοδόχων Σκιάθου                                      Ενοικιαζ. Δωματίων Σκιάθου

Συλλόγου Σκιάθου

 

 

Χρήστος Δημητριάδης                                         Αλέξανδρος Ευσταθίου                                Εμμανουήλ Κανταράκης

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me