ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ν. Δένδιας ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων για την τουρκική παραβατικότητα (video)

Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα, ενημερώνει ο υπουργός Νίκος Δένδιας στο ΥΠΕΞ.
«Δεν είναι η ώρα των λόγων πια, είναι η ώρα των έργων», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ν. Δένδια.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος «πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα στην Τουρκία, μη ανοχής περαιτέρω τετελεσμένων ή προκλήσεων και διεκδικήσεων», αναφερόμενος στο επεισόδιο του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών και στα εμπόδια που έθεσαν οι τουρκικές αρχές.
Έθεσα, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, το ζήτημα «σήμερα ο πρωθυπουργός να διεκδικήσει και να πετύχει κυρώσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στόχο που και ο ίδιος είχε θέσει στο προηγούμενο Συμβούλιο», ενώ επανέλαβε και τη χθεσινή του δήλωση ότι «πρέπει να προχωρήσει η επέκταση των χωρικών υδάτων άμεσα νότια και ανατολικά της Κρήτης, προοπτικά νότια στο συγκρότημα Κάσου-Καρπάθου-Ρόδου και αμέσως μετά στο συγκρότημα του Καστελορίζου με το κλείσιμο των κόλπων και τις γραμμές βάσης.
Είναι η ώρα της εθνικής προσπάθειας, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι στο κενό στρατηγικής και στην έλλειψη πυξίδας που υπάρχει σήμερα.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

-
VIDEO6 ημέρες ago
Κυριακάτικη Αρένα 21/02/2021
-
VIDEO5 ημέρες ago
Πολιτικό Forum 22/02/21
-
VIDEO4 ημέρες ago
ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ – ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ
-
OIKONOMIA6 ημέρες ago
Page not found – ertnews.gr
-
VIDEO3 ημέρες ago
Θέλω την Υγεία μου 25/02/2021
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Η Μ.Γουλανδρή ιδιοκτήτρια του Τσουγκριά στην Σκιάθο προσφεύγει στο ΣΤΕ κατά της δημοπρασίας για την καντίνα και ομπρελοκαθίσματα
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ημέρες ago
Εφυγε από τη ζωή ο πρώην Αντιδήμαρχος Παλαμά Αθ. Γούλας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
CondorΓΙΑ Σκιάθο απο Φρανκφούρτη 30 Απριλίου Μόναχο 21 Μαίου