Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δήμος Καρδίτσας: Μοιράστηκαν 15.000 πακέτα τροφίμων

Published

on

«Το έργο μας είναι διαρκές και έχει ως μοναδικό κριτήριο να στηριχθούν αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σε συνέντευξη τύπου σχετικά με τη στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας από την πλημμύρα. Ο κ. Τσιάκος, πλαισιωμένος από την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ουρανία Σούφλα αλλά και τους Δημ. Συμβούλους Ολγα Μακρή, Θεοδ. Θεοδωρόπουλο και την πρόεδρο της ΤΚ Καρδίτσας κ. Γιαβάζη, ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στο έργο της Δημ. Αρχής.

Ο κ. Τσιάκος μεταξύ άλλων σημείωσε:

Η Δημοτική αρχή μέσω της αρμόδιας αντιδημαρχίας εθελοντισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών όπως η πρόνοια, το Βοήθεια στο Σπίτι, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο προσέφερε σπουδαίο κοινωνικό έργο με στόχο να στηρίξει τον δοκιμαζόμενο συνδημότη μας.

Με επικεφαλής την κ. Σούφλα και τους συνεργάτες της, με αρωγούς τον κ. Θ. Θεοδωρόπουλο, την κ. Όλγα Μακρή, την κ. Β. Γιαβάζη και πολλά ακόμη στελέχη της Δημοτικής αρχής αμέσως προστρέξαμε δίπλα στους πληγέντες.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι μας. Είχαμε την ενεργή στήριξη της αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα. Είχαμε την στήριξη πολλών συλλόγων καθώς και  μεγάλων εταιριών που και αυτές βοήθησαν με διάφορους τρόπους, είχαμε τη στήριξη πάνω από όλα απλών ανθρώπων που ευαισθητοποιημένοι προσέφεραν ότι μπορούσαν.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι χρειάστηκε να δώσουμε χιλιάδες μερίδες έτοιμου φαγητού ειδικά τις πρώτες 10 – 15 ημέρες σε συμπολίτες μας η καθημερινότητα των οποίων διαταράχθηκε και ήταν αδύνατον να έχουν ακόμη και ένα πιάτο φαγητό. Μοιράσαμε χιλιάδες πακέτα τροφίμων στους πλημμυροπαθείς.

Όταν προέκυψε πρόβλημα με το νερό λόγω της θολότητας που εμφάνισε η Λίμνη Πλαστήρα, προμηθευτήκαμε χιλιάδες μπουκάλια νερό και το μοιράσαμε στους πολίτες.

Φιλοξενήσαμε από την πρώτη ημέρα όλους όσοι έμειναν άστεγοι ώστε κανείς να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στέγης.

Μοιράσαμε κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και γενικά προσπαθήσαμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν τις ανάγκες των ανθρώπων που είχαν πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή προσέφερε μεγάλη βοήθεια στους κατοίκους των χωριών. Στην πλειοψηφία τους η βοήθεια έφτασε στους κατοίκους  μέσω των προέδρων οι οποίοι και συνεργαζόταν με την αντιδήμαρχο μας και τις άλλες δομές που έχουμε.

Το έργο μας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Δεν σταματάει εδώ, είναι διαρκές και έχει ως μοναδικό κριτήριο να στηριχθούν αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την σπουδαία δουλεία που κάνουν. Όπως θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι προσέφεραν και προσφέρουν στο κοινωνικό παντοπωλείο καθώς χωρίς τις δικές τους προσφορές το έργο μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολο. Φυσικά το μεγαλύτερο ευχαριστώ θέλω να το απευθύνω προς τους εθελοντές που για μεγάλο χρονικό διάστημα στηρίζουν την προσπάθεια μας.  

Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό το διάστημα παρά το γεγονός ότι ακούσαμε απίστευτες ανακρίβειες συνειδητά δεν απαντήσαμε. Επίσης συνειδητά δεν δώσαμε μεγάλη έμφαση στο να αναδείξουμε και να προβάλουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητο έργο του Δήμου να στηρίζει όλους τους δημότες του. Έτσι διακριτικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες προσφέρουμε την βοήθεια που μπορούμε. Οι όποιες αναφορές μας  όπως και η σημερινή συνέντευξη, να ξέρετε ότι γίνονται όχι για να προβληθούμε εμείς αλλά για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που προσφέρουν, τους δωρητές και τους εθελοντές. Τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας.

Τοποθέτηση αντιδημάρχου Ουρανίας Σούφλα

Σαράντα μέρες μετά την καταστροφή που βρήκε την πόλη μας συνεχίζουμε με τους εθελοντές καθημερινά και με μεγάλο κόπο, ξεπερνώντας τα όρια μας να συνεισφέρουμε , για να βοηθήσουμε μέσα από την διανομή τροφίμων,  ειδών πρώτης ανάγκης και κλινοσκεπασμάτων για να απαλύνουμε όσο μπορούμε την στεναχώρια και τον πόνο των πληγέντων της πόλης μας.

Από την πρώτη στιγμή δεν διακρίναμε και δεν ξεχωρίσαμε αν είχε καταστραφεί το σπίτι, το κατάστημα, το υπόγειο ή το αυτοκίνητο του κάθε συμπολίτη μας. Θεωρήσαμε ότι λίγο – πολύ όλοι έχουν πληγεί και η βοήθεια που έφτανε από όλη την Ελλάδα δεν έπρεπε να γίνει με λίστες και διακρίσεις αλλά όλοι να τύχουν βοήθειας.

Μοιράστηκαν μέχρι σήμερα περισσότερα από 15.000 πακέτα τροφίμων και 14.000 πακέτα καθαριστικών και ειδών πρώτης ανάγκης σε πληγέντες και απόρους .

Επίσης δόθηκαν 8 τόνοι πατάτες , 5 από την Νάξο και 3 από τους Μικροπωλητές Λαϊκών Αγορών Τρικάλων.

Τις πρώτες ημέρες έγινε διανομή 150 παλετών νερού στην πόλη της Καρδίτσας και 190 παλετών στα χωρία που εξακολουθούν να προμηθεύονται μέχρι και σήμερα .

Δόθηκαν 5 τόνοι πρώτων υλών και τροφίμων στο Σπίτι της Αγάπης για τα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά.

Μοιράστηκαν κρουασάν ,γλυκίσματα και σχολικά είδη στα σχολειά του Δήμου καθώς και στο “Κέντρο Ορίζοντες”.

Το έργο μας συνεχίζεται καθώς οι ανάγκες είναι πολλές. Κλείνοντας οφείλουμε να πούμε ευχαριστώ στον ανώνυμο πολίτη που από το υστέρημά του πρόσφερε για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος

Ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος σημείωσε:

Οι κοινωνικές δομές από την πρώτη στιγμή της βιβλικής καταστροφής στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κοινωνικό παντοπωλείο ενίσχυσε τους πλημμυροπαθείς και το κατάφερε. Οφείλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές και εθελόντριες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η κ. Μακρή

Από την πλευρά της η Δημ. Σύμβουλος κ. Ολγα Μακρή δήλωσε:

Από τις 21/9 έως και τις 27/9 μοιράστηκαν σάντουιτς και νερό στους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους. Παράλληλα από τις 22/9 έως 2/10 μοιράστηκε συσσίτιο σε τρεις περιοχές της πόλης, επί της Παπαναστασίου πίσω από το lidl, στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού και στην πλατεία Καμινάδων. Εκεί δόθηκαν πάνω από 8000 μερίδες και η δράση συνεχίζεται πόρτα-πόρτα με το «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι και σήμερα. Επιπλέον μοιράστηκαν και πάνω από 3500 γάλατα όλο αυτό το διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Τρικκαίων που ήταν μαζί μας, τον Ερυθρό Σταυρό που ήταν στο πλευρό μας, την Κοινότητα Καρδίτσας, το Σώμα Προσκόπων, την φιλαρμονική, τη λέσχη 4Χ4, μαθητές σχολείων της Καρδίτσας, καταστήματα της πόλης, εθελοντικές οργανώσεις, κοινωνικό φαρμαμακείο Λάρισας και όλους τους εθελοντές που με ένα και μόνο κάλεσμα κατέκλυσαν τη δράση μας.

Η κ. Β. Γιαβάζη

Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρδίτσας κ. Β. Γιαβάζη τόνισε:

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα στους συμπολίτες μας. Ήμασταν εδώ ακατάπαυστα για να προσφέρουμε με τις δυνατότητες που έχουμε. Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και βοήθησαν.  Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω κάποια άτομα της Τοπικής Κοινότητας που ήταν πλάι μου και συντονίζαμε τις ενέργειες. Είναι η Μελίνα Τσανάκα, η Λίνα Μουζιούρα και η Δήμητρα Νημά.

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me