Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πανευρωπαϊκή η πτώση της πλατφόρμας Webex – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Published

on

Την δική της απάντηση δίνει η Νέα Δημοκρατία στην κριτική που ασκείται για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα με την πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία, και αναφέρει ότι το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαρακη μίλησε για κεντρικό πρόβλημα από την εταιρεία και μάλιστα εκτός συνόρων και διαβεβαίωσε πως δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να συνδεθούν. Το θέμα δημιούργησε σάλο αντιδράσεων από την αντιπολίτευση που μίλησε για φιάσκο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της Υπουργού. Δεν υπήρξε θέμα με την πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας ούτε με το διαδίκτυο διαβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς

«Από το πρωί διαρρέεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως για το γεγονός ότι η πλατφόρμα Webex έχει «πέσει» τις τελευταίες ώρες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ευθύνεται η Κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν «επιτελικό φιάσκο» επισημαίνουν κομματικές πηγές της ΝΔ και προσθέτουν:

«Ο διεθνής πάροχος της πλατφόρμας εργάζεται σκληρά για να λύσει το πρόβλημα στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες και έχει παράσχει διαβεβαιώσεις για την άμεση επαναλειτουργία της πλατφόρμας».

Η ΝΔ επισυνάπτει χάρτη και τα επίσημα στοιχεία από το site καταγραφής προβλημάτων στις συνδέσεις Webex στην Ευρώπη, καθώς και ενδεικτικές αναφορές των χρηστών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και αναφέρει το παρακάτω domain ως πηγή: (https://downdetector.com/status/webex/map/)

Οι κομματικές πηγές της ΝΔ καταλήγουν λέγοντας:

«Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά και αδιάλειπτα, ενώ το Υπουργείο έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ότι οι απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα δεν θα ληφθούν υπόψιν».

Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την εταιρεία CISCO στην οποία ανήκει η Webex πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την επίλυση του προβλήματος.

Συμπλήρωσε πως όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά.

Η εταιρεία ανέλαβε την ευθύνη ενώ έγινε λόγος για προβλήματα στο Λονδίνο.

Η έναρξη των μαθημάτων για τα Λύκεια έγινε στις 8:00 το πρωί και στις 8:30 για τα Γυμνάσια. Κάποιοι μαθητές μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την πρώτη ώρα, ωστόσο η πρόσβαση μεσω τηλεκπαίδευσης στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αδύνατη.

Το υπουργείο με ανακοίνωσή του επανέλαβε αυτό που είπε η κ. Ζαχαράκη και τόνισε πως εχει επαναδρομολογηθεί η πλήρης λειτουργία του συστήματος, ενώ σχετικά ενημερώθηκαν και οι γονείς μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που εστάλησαν στους γονείς απο το Myschool.

Εκτιμάται ότι 700.000 μαθητές καλούνται να κάνουν σχεδόν ταυτόχρονα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σημειώνεται ότι μέσω τηλεκπαίδευσης λειτουργούν επίσης τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα Κολέγια και τα Πανεπιστήμια.

Σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση

Η ταλαιπωρία παιδιών και γονέων προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων, τα οποία επιρρίπτουν την ευθύνη στην κυβέρνηση.

Σε μία σφόδρα επικριτική για την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την παραίτηση της υπουργού, κάνοντας λόγο για φιάσκο.

«Μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη «επιτελική αριστεία» της κυβέρνησης και ειδικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ. Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ!
Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σχολιάζει με επικριτικό τρόπο για την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής με σχετική ανάρτησή του

«Μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα τηλεκπαιδευσης. Έχει πέσει σε όλη την χώρα. Επιτελικό φιάσκο» αναφέρει.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το θέμα

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα αναδείχθηκε έντονα την προηγούμενη σχολική χρονιά όταν υπήρξε αντίστοιχη αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω Covid-19, με αποτέλεσμα πάνω από 250.000 μαθητές να μη συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αναφέρει και ρωτά την υπουργό κ. Κεραμέως τι μέτρα θα πάρει ώστε:

· Να διασφαλιστεί τώρα η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στα εξ’ αποστάσεως μαθήματα, με δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων (πχ. υπολογιστών, γρήγορου διαδικτύου).

· Να διασφαλιστεί, για όλους τους μαθητές, ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εξ’ αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης.

· Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των απουσιών μαθητών που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

· Να επιταχυνθεί η Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Άλλη μια περίπτωση όπου η κυβέρνηση ατενίζει μακάρια την επερχόμενη καταστροφή, τόνισε το Μέρα25.

Επικριτικό το σχόλιο και από την Ελληνική Λύση που μιλά για κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης και αποδίδει την ευθύνη στην κυβέρνηση. «Το περιβόητο επιτελικό κράτος με τα πολυδιαφημισμένα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων για ακόμα μια φορά» σημείωσε.

Μετάβαση με SMS σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία

Κανονικά συνεχίζουν τη λειτουργία τους νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα.

Οι γονείς μαθητών του Δημοτικού για να πάρουν τα παιδιά τους από το Σχολείο θα πρέπει από αύριο να στέλνουν μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας τον κωδικό 4.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν στην τσάντα το έντυπο μετακίνησης που δίδεται από το κάθε σχολείο.

Πηγή ΕΡΤ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ Ελ. Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me