OIKONOMIA
Στα ύψη οι ηλεκτρονικές παραγγελίες λόγω Black Friday και lockdown

Εκτόξευσαν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες για καταναλωτικά αγαθά η Black Friday σε συνδυασμό με το lockdown. Η περασμένη Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, αποτελεί το νέο ρεκόρ σε ημερήσια δαπάνη που πραγματοποιήθηκε από τους καταναλωτές στα online φαρμακεία και τη 2η μεγαλύτερη ημερήσια δαπάνη στα οnline σούπερ μάρκετ, μετά την 5η Νοεμβρίου, την ημέρα πριν από την έναρξη του 2ου lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Convert Group.
Ειδικότερα, κατά 319% εκτοξεύτηκε η αξία στις οnline αγορές καταναλωτικών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ και κατά 103% από τα φαρμακεία για το διάστημα 1-27 Νοεμβρίου 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου σημειώθηκε μάλιστα επιπλέον άνοδος κατά 26% στα online σούπερ μάρκετ και κατά 104% στα online φαρμακεία σε σχέση με τις 3 προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου 2020.
Οι 5 κατηγορίες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τζίρου στα online σούπερ μάρκετ που σημειώθηκαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ήταν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+848%), οι ανοιχτές πάνες (+222%), οι πάνες βρακάκι (+88%), τα ουίσκι (+84%) και τα είδη κουζίνας (+80%). Αντίστοιχα στα online φαρμακεία τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων παρουσίασαν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+304%), οι μάσκες περιποίησης προσώπου (+275%), τα προϊόντα makeup ματιών (+261%), τα προϊόντα περιποίησης χειλιών (+242%), τα πακέτα δώρου για περιποίηση γυναικείου προσώπου (+235%) και οι κρέμες αντιγήρανσης (+195%).
Εκτιμάται ότι η αξία των ηλεκτρονικών αγορών από τα online σούπερ μάρκετ και τα οnline φαρμακεία θα ξεπεράσει το 2020 τα 300 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ), ενώ δεν περιλαμβάνει τις αγορές που γίνονται σε online pet shops, κάβες, ειδικευμένα e-shops με πάνες, κάψουλες καφέ, κ.ά.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

-
VIDEO7 ημέρες ago
Ο Νότης Μηταράκης στο ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ και στο Δημήτρη Μαρέδη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Έφυγε από την ζωή 67 χρονη γυναίκα από την Σκιαθο
-
VIDEO4 ημέρες ago
Αγάπη Τηλεοπτική 10/04/2021
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago
Προήχθη ο Λιμεναρχης Σκιαθου Νικος Κατσαμπας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago
Στις φυλακές Κορυδαλλού ο φονιάς της Μακρινίτσας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Δήμος Σκιάθου: Ενημέρωση για τη δημοπρασία παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού 2021
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Έφυγε από την ζωή ο Δημητρης Σκλειδης από την Πορταρια Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Έφυγε από την ζωή η Δαφνη Ξυλοπόδαρου Στεφανιδη πρώην προεδρος Δημ συμβουλίου Σκιαθου