Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

“Μαύρα” ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών καταγγέλλει η ΟΕΒΕΜ

Published

on

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας σε επικοινωνία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, επισημαίνει τη λυπηρή κατάσταση των «Μαύρων» Ιδιαίτερων Μαθημάτων που αποτελεί φλέγον ζήτημα για τον κλάδο και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις από την έναρξη της Πανδημίας του Covid-19. Τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και οι εργαζόμενοι σε αυτά βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με αυτό το πρόβλημα.
Η παράνομη «οικοδιδασκαλία» , τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΜ, δείχνει ολοένα και να αυξάνεται, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκουν έδαφος εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία της πανδημίας, λόγω της οποίας τα κέντρα ξένων γλωσσών τέθηκαν σε υποχρεωτική διαδικτυακή λειτουργία και αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων.
Κάποιοι γονείς έχουν στραφεί προς τα ιδιαίτερα θεωρώντας ότι η διαδικτυακή εκπαίδευση και υποστήριξη των μαθητών που προσφέρεται οργανωμένα από τα ΚΞΓ δεν είναι αρκετή.
Όμως, η ενίσχυση των «μαύρων» ιδιαίτερων μαθημάτων επιφέρει μια σειρά επιπτώσεων που αφορούν τόσο τα Αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τους εργαζόμενους σε αυτά, όσο και τα ίδια τα παιδιά και την ποιότητα της εκπαίδευσής τους.
«Εφιστούμε την προσοχή σε όλους και ειδικά στους γονείς, καθώς η εκπαίδευση των παιδιών τους και η εκμάθηση ξένων γλωσσών χρήζει απόλυτης προσοχής και σοβαρής αντιμετώπισης. Η σωστή εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί επένδυση για το μέλλον τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια να αφήνουμε τα παιδιά μας να διδάσκονται από ορισμένους ανθρώπους που δηλώνουν «Εκπαιδευτικοί», ενώ ίσως δεν είναι επαρκώς καταρτισμένοι καθώς δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, την τυπική εκπαίδευση και εμπειρία, και συνεπώς δεν έχουν αδειοδοτηθεί από κρατικό φορέα.
Φυσικά και η δια ζώσης εκπαίδευση που παρέχεται σε οργανωμένους ειδικά χώρους, δεν είναι δυνατόν να υποκατασταθεί πλήρως από τη διαδικτυακή. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στα ΚΞΓ καταφέρνουν να παρέχουν διαδικτυακή εκπαίδευση με υψηλά κριτήρια σχεδόν ισάξια με αυτή της δια ζώσης.
Τα ΚΞΓ τηρώντας τα προβλεπόμενα σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία δεν παρανομούν κάνοντας μαθήματά δια ζώσης αλλά δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να εκτιμάται από όλους τους γονείς.
Σε μια περίοδο που τόσοι κλάδοι βρίσκονται σε αναστολή με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας με μεγάλο κόστος για την οικονομία της χώρας και την ευημερία των πολιτών της, μερικοί επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των γονέων για τα παιδιά τους προς ίδιον όφελος. Με σκοπό να γίνουν ανταγωνιστικοί κόντρα στην παροχή διαδικτυακών μαθημάτων, επιλέγουν να παρανομήσουν παρέχοντας δια ζώσης μαθήματα στο χώρο των μαθητών.
Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο συμβάλλουν στη διασπορά του ιού πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι (πολλοί εξ αυτών μη φορώντας μάσκα) αλλά συνειδητά υποβοηθούν τη παράταση των μέτρων εμποδίζοντας την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας όλων μας για έλεγχο της πανδημίας.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού, η επικράτηση της μαύρης εργασίας που αποδυναμώνουν την υγιή οικονομία και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν νόμιμη εργασία σε τόσους συμπολίτες μας στηρίζοντας την τοπική οικονομία.
Στόχος μας πρέπει να είναι να επιστρέψουν όλοι, καθηγητές και μαθητές, ασφαλείς στα δια ζώσης μαθήματα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.
Να σημειωθεί επίσης πως τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μέτρα ασφαλείας, και ελέγχονται από ανώτερους αρμόδιους φορείς, αντιθέτως με μη αδειοδοτημένους χώρους.
Καλούμε τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην θέτουν σε κίνδυνο ούτε τη εκπαίδευση παιδιών τους, ούτε τη δημόσια υγεία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me