ΕΛΛΑΔΑ
Στο πόδι οι γιατροί της Μαγνησίας για τα δεκάδες κρούσματα covid-19 στο γηροκομείο

Δύσκολα εξελίσσεται η κατάσταση στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού ηλικιωμένων και προσωπικού που εντοπίστηκαν χθες, μετά από μαζικό έλεγχο όλων των τροφίμων και εργαζομένων που έκανε ο ΕΟΔΥ.
Ο χθεσινός έλεγχος έδειξε ότι επί συνόλου 51 ατόμων ηλικιωμένων και υπαλλήλων οι 33 συγκαταλέγονται στα κρούσματα (28 ηλικιωμένοι- πέντε εργαζόμενοι) , ενώ 14 νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογία, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, θα μεταβεί στο γηροκομείο, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να ληφθεί μια απόφαση σχετικά με την τύχη των άλλων 19 ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό SARS CoV-2.
Σκοπός είναι να συνδράμουν οι ιδιώτες γιατροί τον έναν γιατρό του Σουρλίγκειου, έτσι ώστε να παρακολουθούνται οι θετικοί στον ιό στον φυσικό τους χώρο και να μην μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, αν δεν υπάρχει λόγος. Για να συμβεί αυτό απαιτείται ενίσχυση του αριθμού των γιατρών που θα μεριμνήσουν για την στενή εξέλιξη της υγείας τους, αφού οι περισσότεροι έχουν και υποκείμενα νοσήματα.
Η διασπορά του ιού έχει θορυβήσει και το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνάτιο, ο οποίος έχει ζητήσει βοήθεια για τη διαχείριση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς υγείας. Σημειώνουμε ότι το Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων βρίσκεται υπό την εποπτεία της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα, που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ.
ΕΡΤ Βόλου – Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

-
VIDEO5 ημέρες ago
Πολιτικό Forum 22/02/21
-
VIDEO6 ημέρες ago
Κυριακάτικη Αρένα 21/02/2021
-
VIDEO4 ημέρες ago
ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ – ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ
-
OIKONOMIA6 ημέρες ago
Page not found – ertnews.gr
-
VIDEO3 ημέρες ago
Θέλω την Υγεία μου 25/02/2021
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Η Μ.Γουλανδρή ιδιοκτήτρια του Τσουγκριά στην Σκιάθο προσφεύγει στο ΣΤΕ κατά της δημοπρασίας για την καντίνα και ομπρελοκαθίσματα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σόκ στην Σκιάθο νέα μήνυση για δηλητηρίαση σκύλου στην Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμαρχος
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago
Εφυγε από τη ζωή ο πρώην Αντιδήμαρχος Παλαμά Αθ. Γούλας