Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Οικοδομικές εργασίες σε 13 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Βόλου

Published

on

Οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες συντήρησης θα εκτελεστούν σε σχολεία των δημοτικών ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας και στην Οικονομική Επιτροπή, που συνεδριάζει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, θα υποβληθεί προς έγκριση η σχετική μελέτη. Η συνολική δαπάνη του έργου προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 450.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες σε 13 σχολεία και συγκεκριμένα:

– Στα 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας: επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων

-Στα 6ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου: ανακαίνιση χώρων υγιεινής

-Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας: ανακαίνιση χώρων υγιεινής

-Στο 14ο Νηπιαγωγείο Βόλου: επισκευή μόνωσης δώματος

-Στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου: επισκευή υγρομόνωσης σε τμήμα του δώματος

-Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου: αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στις αίθουσες

-Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου: επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων

-Στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου: επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων και αντικατάσταση υαλοστασίων

-Στο Σχολικό συγκρότημα Φυτόκου: επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων και επιφανειών εμφανούς σκυροδέματος

-Στο Σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου: επισκευή επιφανειών εμφανούς σκυροδέματος στο δώμα

-Στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου: επισκευή επιφανειών εμφανούς σκυροδέματος στο δώμα

-Στα 24ο & 15ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου: Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης και αποκατάσταση σηπτικών και απορροφητικών δεξαμενών

-Στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου: Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης και αποκατάσταση σηπτικών και απορροφητικών δεξαμενών

Θα εγκριθεί επίσης η μελέτη για τις αποκαταστάσεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, αλλά και η μελέτη για το έργο συντήρησης πλακοστρώσεων, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Πρόταση για τρία έργα του Δήμου Βόλου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Δήμος θα υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο «ωρίμανση έργων για την αναβάθμιση υποδομών Παιδείας -Πολιτισμού» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η πρόταση θα περιλαμβάνει τα παρακάτω τρία έργα:

-μελέτη νέου 13ου νηπιαγωγείου Ν.Ιωνίας 158.681,8 €

Tο 13ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας λειτουργεί σήμερα σε φιλοξενούμενο χώρο (μισθωμένο κτίριο). Πρόκειται για διθέσιο νηπιαγωγείο, του οποίου το ένα τμήμα λειτουργεί ως ολοήμερο. Διαθέτει μία και μοναδική αίθουσα, η οποία λειτουργεί συγχρόνως ως αίθουσα διδασκαλίας, γραφείο διδασκόντων, αίθουσα σίτισης και αποθηκευτικός χώρος. Παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στους απαραίτητους χώρους για την εύρυθμη λειτουργία του, όπως αναλυτικότερα επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με το δεδομένο της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης οι απαιτήσεις των χώρων είναι αυξημένες. Το σημερινό μαθητικό δυναμικό είναι 22 μαθητές. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Βόλου προτίθεται να κατασκευάσει ένα νέο. Το οικόπεδο που προτείνεται, έχει επιφάνεια 960,15 τ.μ., βρίσκεται επί των οδών Κάδμου και Θράκης, στο Ο.Τ. 72, που περικλείεται από τις οδούς Κάδμου – Θράκης – Εθνικών Αγώνων – Φιλαδελφείας, στη Νέα Ιωνία.

-μελέτη ανακαίνισης σχολικού συγκροτήματος 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, 375.474,9€

Το σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑ.Λ Βόλου στεγάζεται στα κτίρια που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Γ. Καρτάλη και Δεληγιώργη. Εντός του οικοπέδου υπάρχουν τέσσερα κτίρια, τα δύο στεγάζουν αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία των εκπαιδευτικών, το τρίτο στεγάζει τους χώρους W.C. και το τέταρτο το κυλικείο. Ο Δήμος Βόλου, με το δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι πολύ παλιά, ωστόσο πρόκειται για έναν αξιόλογο χώρο, ο οποίος αξίζει να διαφυλαχθεί και να αποκατασταθεί, σκοπεύει στην ανάθεση εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών ωρίμανσης έργου για την ανακαίνιση, αποκατάσταση και στατική ενίσχυση αν απαιτηθεί, καθώς και ενεργειακή αναβάθμισή τους.

-μελέτη ανακατασκευής λιθόκτιστων κτιρίων στην Αγριά 839.737,51 €

Τα κτίρια έχουν εμβαδόν 3.003,10 τ.μ., στη συμβολή των οδών Τσατάλου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Σουτραλί, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Αγριάς.
Επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, η οποία αποτελεί την παραλιακή οδό Αγριάς – Σουτραλί, υπάρχουν τρία πέτρινα κτίρια τα οποία είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου.

Και τα τρία κτίσματα δεν έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, ωστόσο αποτελούν κτίρια ενδιαφέροντος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Η επέμβαση στα υφιστάμενα κτίρια αφορά σε εργασίες πλήρους αποκατάστασης και στατικής ενίσχυσης. Η πρόταση επανάχρησης των κτιρίων περιλαμβάνει επεμβάσεις μεγάλης κλίμακας. Στις όψεις θα αποκατασταθούν τα μορφολογικά στοιχεία στην αρχική τους μορφή. Τα χρώματα που θα επιλεγούν θα έχουν την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Το αρχικό κέλυφος θα ενισχυθεί και θα αποκατασταθεί με τρόπο ώστε να μην αλλοιωθούν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των όψεων. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις θα ενσωματωθούν με τρόπο κατά το δυνατό αφανή.

Advertisement
Advertisement

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me