Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εξελίξεις στο διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Published

on

Εντός των προσεχών ημερών θα υποδειχθεί ο χώρος για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων, τόνισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης.

Ο κ. Τσιάκος χαρακτήρισε εντελώς αβάσιμα τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για διάφορες θέσεις, υπογραμμίζοντας πως σε αγαστή συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους θα επιλεγεί ο κατάλληλος χώρος. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν προτάσεις που εξετάζονται. Δεν παρέλειψε πάντως να μιλήσει και για «στείρα άρνηση» που συνάντησε το προηγούμενο διάστημα σε κοινότητες όπου αναζητήθηκε χώρος. Πάντως για το διαδημοτικό καταφύγιο ο Δήμος Καρδίτσας θα συμμετάσχει, μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου, στον Σύνδεσμο με την επωνυμία ‘’Σύνδεσμος Δήμων Π.Ε. Καρδίτσας (ΣΥ.ΔΗ.Π.Ε.Κ.)’’, με σκοπό την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 

Στον «Σύνδεσμο Δήμων Π.Ε. Καρδίτσας», συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι

Σκοπός του συνδέσμου είναι :

α) Ο συντονισμός των ενεργειών και δράσεων των μελών του και η από κοινού προώθηση ενεργειών με κάθε πρόσφορο μέσο, για την ίδρυση και λειτουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

β) Η περισυλλογή, επίβλεψη και προστασία των αδέσποτων ζώων.

γ) Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής σε θέματα προστασίας των ζώων και διαμόρφωση νοοτροπίας υπευθυνότητας των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

δ) Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που προάγουν τη ζωοφιλία.

ε) Η συνεργασία με τοπικούς φορείς, επιστημονικά ή τεχνολογικά ιδρύματα, ιδιωτικούς φορείς, ομάδες συλλογικών συμφερόντων, επιμελητήρια, δημόσιους φορείς και άλλους Ευρωπαϊκούς ή Διεθνείς φορείς.

στ) Η υποβολή προτάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την ίδρυση, λειτουργία, επέκταση, εκσυγχρονισμό, καθώς και την επίτευξη οποιουδήποτε από τους ανωτέρω σκοπούς του Συνδέσμου.

ζ) Η άσκηση οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας που είναι συναφής με τους παραπάνω σκοπούς εφόσον εμπίπτει στις αρμοδιότητες των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ.

Ειδικότερα θα επιδιωχθεί :

Η γόνιμη συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, την Κτηνιατρική σχολή της Π.Ε.  Καρδίτσας και τον Σύλλογο των Κτηνιάτρων της Π.Ε. Καρδίτσας.

Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την συμμετοχή στον προγραμματισμό των έργων και των δράσεων, που θα αναπτύσσονται στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που θα παρουσιασθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Ο συντονισμός των προσπαθειών των Ο.Τ.Α. – μελών του Συνδέσμου σε συνεργασία με όλα τα αρμόδια όργανα της Κεντρικής Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, την Ε.Ε. και άλλους διεθνείς φορείς, ώστε να προκύψουν οικονομικά και κοινωνικά οφέλη σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου.

Η συμβολή στην ορθολογική αξιοποίηση των πόρων που θα διατεθούν για την αξιοποίηση του εξοπλισμού και εν γένει της υποδομής και της λειτουργίας του διαδημοτικού καταφυγίου ζώων.

Έδρα του Συνδέσμου ορίζεται ο Δήμος Καρδίτσας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 11 μέλη και συγκροτείται από αιρετούς αντιπροσώπους του κάθε Δήμου που εκλέγονται από τα Δημοτικά τους Συμβούλια ως εξής:

ο Δήμαρχος Καρδίτσας και 2 αιρετοί αντιπρόσωποι, ένας εκ των οποίων είναι εκπρόσωπος της μειοψηφίας (3 μέλη από το Δήμο Καρδίτσας)

ο Δήμαρχος Σοφάδων και 1 αιρετός αντιπρόσωπος (2 μέλη από το Δήμο Σοφάδων)

ο Δήμαρχος Παλαμά και 1 αιρετός αντιπρόσωπος (2 μέλη από το Δήμο Παλαμά)

ο Δήμαρχος Μουζακίου  και 1 αιρετός αντιπρόσωπος (2 μέλη από το Δήμο Μουζακίου)

ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα  από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

ο Δήμαρχος Αργιθέας από το Δήμο Αργιθέας

Πόροι του Συνδέσμου είναι:

α) Η ετήσια εισφορά των συμμετεχόντων Ο.Τ.Α., στον Σύνδεσμο  ορίζεται 2‰ (δύο τοις χιλίοις) επί των τακτικών εσόδων του προηγούμενου έτους για όλους τους συμμετέχοντες Δήμους. Η ετήσια εισφορά των συμμετεχόντων Ο.Τ.Α.  στον Σύνδεσμο θα αρχίσει να καταβάλλεται αμέσως μετά την ενεργοποίηση του Συνδέσμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εξουσιοδοτείται να αποφασίσει σχετικά με την ημερομηνία απόδοσης της εισφοράς των μελών κάθε έτος.

β) Πρόσοδοι από φόρους, τέλη, και δικαιώματα που επιβάλλονται υπέρ Συνδέσμου.

γ) Δωρεές, επιχορηγήσεις και οποιαδήποτε άλλα ποσά παρέχονται από το Δημόσιο, την Ε.Ε. ή άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή Οργανισμούς.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me