Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

O Σοφαδίτης Κλεομένης Ζουρνατζής δημιουργεί ένα μπαρ μέσα σε μία χασαποταβέρνα των ‘80s στο κέντρο της Αθήνας

Published

on

 Σε ποια εστίαση επιστρέφουμε έναν χρόνο μετά; “Ο κόσμος θα αναζητήσει τα στέκια του, θα πάει στα μαγαζιά που του έλειψαν, να τα στηρίξει γιατί τα νοιάζεται. Νομίζω ότι θέλουμε τα κλασικά. Να ακούσουμε τη μουσική μας, να φάμε γνώριμες γεύσεις, να δούμε οικεία πρόσωπα, να αναπληρώσουμε τον χρόνο που πέρασε. Ο κόσμος σίγουρα θα πειραματιστεί αλλά θα επιστρέψει σε αυτά που φωλιάζουν μέσα του”.

Ο Κλεομένης Ζουρνατζής μιλάει με μία ζεστασιά για την επόμενη ημέρα, αυτή που αποζητάμε όλοι για να βρεθούμε ξανά στα αγαπημένα μας εστιατόρια και μπαρ. Την ίδια στιγμή, περιμένει και ο ίδιος να ανοίξει το Γκαστόνε, το νέο γαστρονομικό εγχείρημα της ομάδας της Cookoovaya που θα το “τρέχει” έχοντας στο πλευρό του την Κυριακή Μολυνδρή.

Το όνομα του μαγαζιού είναι γραμμένο στα ελληνικά, η ταμπέλα που έχει σχεδιαστεί από το BOB Studio εμπνέεται από μία γειτονιά που διατηρεί την εμπορική της ταυτότητα και αντιστέκεται στο gentrification. Στην Πραξιτέλους, νέες και παλιές αφίξεις της εστιατορικής σκηνής συμπορεύονται με κλειδαράδες, καταστήματα που πουλάνε χρώματα και καπέλα. Στο εσωτερικό, το Γκαστόνε, παραμένει απλό, με γήινα υλικά και χωρίς υπερβολικά set-up στα τραπέζια. Ο Iannis Kyrlis (Arkitecture), ο οποίος ανέλαβε τη μελέτη και την κατασκευή, ανέδειξε τον ψηλοτάβανο χώρο, δίνοντας έμφαση στην αίσθηση της οικειότητας και της ζεστασιάς. Ένα παλιό ραδιόφωνο και ένα πικάπ στολίζουν τη γωνιά της μπάρας, περιμένοντας να επιστρέψουν τα impromptu dj sets. Μέχρι τότε, θα ακούγονται αγαπημένοι δίσκοι του Κλεομένη Ζουρνατζή.

Ο Κλεομένης Ζουρνατζής έξω από το Γκαστόνε στο κέντρο της Αθήνας.