Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ψηφιακή ξενάγηση σε αξιοθέατα και τουριστικά σημεία του Βόλου

Published

on

Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου που θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα στη 1 μ.μ., αναμένεται να εγκριθεί η επικαιροποιημένη μελέτη της πράξης «iArea-Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων του Δήμου Βόλου».

Το έργο περιλαμβάνει τέσσερα μέρη: Εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας για τη διαμόρφωση Info-Point προβολής της περιοχής μέσω εφαρμογής iArea, ανάπτυξη εφαρμογής iArea, εγκατάσταση εξοπλισμού, παραμετροποίηση λογισμικού για τον εξοπλισμό και εκπαίδευση προσωπικού στη διαχείριση της εφαρμογής iArea και του Info-Point, καθώς και παροχή υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης της εφαρμογής iArea και παρακολούθησης της καλής λειτουργίας του Info-Point. To Info-Point θα είναι ένα δωμάτιο ή ένας χώρος εισόδου κτιρίου του Δήμου Βόλου, όπου θα γίνεται προβολή της περιοχής μέσα από την επίδειξη εφαρμογής iArea προβολής των πόρων της περιοχής και διαδραστικών παιχνιδιών για παιδιά. Η εφαρμογή iArea θα είναι μία ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή προβολής της περιοχής του Δήμου Βόλου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές. Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, να περιηγείται στον Δήμο, τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο τον χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης-ξενάγησης. Η εξ αποστάσεως εφαρμογή θα είναι στατική, ενώ η εφαρμογή που θα λειτουργεί κατά την περιήγηση, θα είναι δυναμική, καθώς, όπως θα περπατάει ο χρήστης, θα μπορεί να παίρνει πληροφορίες για όλους τους πόρους, που συναντά στον δρόμο του. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και στατικά από το κατάλυμά του, πηγαίνοντας σε όποιο σημείο της περιοχής ενδιαφέροντος επιθυμεί. Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικός, ιστορικός, θρησκευτικός, αρχιτεκτονικός), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα, αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου. Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό ή και διασκέδαση, κ.λπ. Θα του παρέχει, ως εκ τούτου, όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική του εμπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο μέλλον για άλλους πιθανούς επισκέπτες. Η εφαρμογή θα παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των γλωσσών, που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Αναβαθμίζονται οι αύλειοι χώροι στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ Βόλου
Στην Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να εγκριθεί η μελέτη για τη συντήρηση και επισκευή αύλειων χώρων στο σχολικό συγκρότημα των 1ου Γυμνασίου-1ου ΓΕΛ Βόλου. Ο Δήμος Βόλου πρόκειται για υποβάλει για το έργο πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 110.000 ευρώ. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση στο σχολικό συγκρότημα θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:
-Ανακατασκευή των δαπέδων ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ. Αρχικά, θα γίνει αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα στα γήπεδα, που θα κριθεί απαραίτητο, ώστε να εξασφαλιστεί η ύπαρξη επίπεδης επιφάνειας με σωστές κλίσεις. Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί σε όλα τα γήπεδα επίστρωση με ελαστομερές υλικό σε τρεις αλλεπάλληλες διασταυρούμενες στρώσεις, ενώ θα ακολουθήσουν δύο αλλεπάλληλες διασταυρούμενες στρώσεις βαφής, εμπλουτισμένης με λεπτόκοκκα αδρανή. Τέλος θα γίνει διαγράμμιση των γηπέδων με βαφή ανθεκτική στη χρήση και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Επίσης, θα γίνει αντικατάσταση του εξοπλισμού των γηπέδων, δηλαδή των μπασκετών και των ορθοστατών βόλεϊ, όπου κρίνεται απαραίτητο. Ο εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα. Κατασκευή διαδρόμου στίβου με χυτό συνθετικό υδατοπερατό τάπητα (ταρτάν). Αντικατάσταση της περίφραξης του γηπέδου ποδοσφαίρου, ώστε να είναι ασφαλής η ταυτόχρονη άθληση στο γήπεδο και στον διάδρομο με ταρτάν, που θα το περιβάλλει. Συντήρηση της περίφραξης και των σιδερένιων θυρών του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος, τόσο επί της οδού Κύπρου, όσο και επί της οδού Ογλ. Επισκευή και ελαιοχρωματισμός των κιγκλιδωμάτων και των σιδερένιων θυρών και εξωτερικός χρωματισμός στα τμήματα της περίφραξης, που είναι επιχρισμένα. Εξασφάλιση της προσβασιμότητας στον αύλειο χώρο, με εξομάλυνση του δαπέδου-επισκευή πλακόστρωτων και κατασκευή ράμπας, όπου απαιτείται.

Διαγραφή οφειλών
Στο μεταξύ θα αποφασιστεί η διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από κλήσεις ΚΟΚ, που ανέρχονται σε 11.405 ευρώ. Πρόκειται για βεβαιωμένες παραβάσεις από κλήσεις ΚΟΚ, το διάστημα 2011-2020, που διαγράφονται λόγω λανθασμένης καταχώρησης, είτε ως προς τη φορολογητέα ύλη είτε ως προς τον φορολογούμενο. Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης για τον διαγωνισμό του έργου «αποκαταστάσεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Βόλου και Νέας Ιωνίας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Α. Παπαστάμος και ΣΙΑ Ο.Ε.» που πρόσφερε μέση έκπτωση 36,23% και ποσό 256.465,76 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ανάδοχος θα αναδειχθεί και για το έργο που αφορά στις κτιριακές παρεμβάσεις στον βρεφονηπιακό σταθμό «Προκόπειος», καθώς προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο «Βαράκης Ιωάννης», που πρόσφερε έκπτωση 36,2% και η δαπάνη του έργου ανέρχεται πλέον σε 70.182,64 ευρώ.
Θα αποφασιστεί ακόμη να δοθεί παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του «Καρτάλειου» σχολικού συγκροτήματος. Η συμβατική προθεσμία έληξε στις 4 Μαρτίου, ενώ θα αποφασιστεί να δοθεί παράταση 77 ημερών, ως τις 19 Μαΐου, ώστε να εγκριθεί ο πρώτος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών και να εκτελεστούν οι εργασίες του Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών, που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του έργου.

ethessalia
Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me