Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και στην επαρχιακή οδό Αγ. Αναργύρων

Published

on

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Επαρχιακή Οδό 32 (Από Εθνική Οδό Π.Α.Θ.Ε. έως Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου και από Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου έως Δ.Δ. Καλαμακίου) και στην Επαρχιακή Οδό 3 (Από Δ.Δ Αγίων Ανάργυρων έως Δ.Δ. Νίκαιας και από Δ.Δ. Νίκαιας έως Εθνική Οδό Π.Α.Θ.Ε.) λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης-συντήρησης της οδού, από Θεομηνία».

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο εκτέλεσης των εργασιών, αποφασίζει τα εξής:

 1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επαρχιακή Οδό 32 (Από Εθνική Οδό Π.Α.Θ.Ε. έως Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου και από Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου έως Δ.Δ. Καλαμακίου) και στην Επαρχιακή Οδό 3 (Από Δ.Δ Αγίων Ανάργυρων έως Δ.Δ. Νίκαιας και από Δ.Δ. Νίκαιας έως Εθνική Οδό Π.Α.Θ.Ε.), με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της οδού και την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων από το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού, για το χρονικό διάστημα από 20-04-2021 έως 01-08-2022, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης-αποκατάστασης της οδού, από Θεομηνία.
 2. Κατά την διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες

πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας/Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

 1. Στο μήκος του αποκλειομένου τμήματος που εκτελούνται οι εργασίες, θα υπάρχουν δύο (2) σημαιοφόροι -ρυθμιστές κυκλοφορίας, ένας για κάθε ρεύμα με ενδοσυνεννόηση και πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας (αντανακλαστικά, γιλέκα, σημαίες κ.λ.π.)
 2. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (π.χ. τοποθέτηση και εφαρμογή κατάλληλης οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης, χρήση κατάλληλων υλικών και η εφαρμογή τους, κλπ) να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις προδιαγραφές του ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ και τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
 3. Να εξασφαλιστεί η συντήρηση (τακτική & έκτακτη) της σήμανσης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμένει σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια εφαρμογής των ρυθμίσεων, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Προς τούτο, αλλά και για να διασφαλιστεί αποδεκτό επίπεδο λειτουργίας, να γίνεται συστηματική επιτήρηση τόσο της σήμανσης όσο και της ασφάλειας, με κατάλληλη οργάνωση και προγραμματισμό των εκάστοτε αναγκαίων ενεργειών από τον ανάδοχο, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας/Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, που θα αποδεικνύεται με τη χρήση του προβλεπόμενου ημερολογίου.
 4. Η Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται, θα πρέπει να καλυφθεί, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση των χρηστών του οδικού δικτύου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ημέρα-νύχτα).
 5. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εργοταξιακός φωτισμός στην περιοχή των έργων και ειδικότερα τη νύχτα.
 6. Σε κάθε περίπτωση οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πρέπει να υποστηρίζουν την ταχεία και ασφαλή διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, περιπολικά αστυνομίας).
 7. Μετά το πέρας των εργασιών οι εργοταξιακές πινακίδες και άλλα μέσα εργοταξιακής σήμανσης δεν επιτρέπεται να παραμένουν στην περιοχή. Η αφαίρεση της εργοταξιακής σήμανσης και ασφάλειας θα πρέπει να εκτελεστεί σε ώρες μειωμένου κυκλοφοριακού φόρτου επαναφέροντας ακέραια την πρότερη σήμανση του οδικού δικτύου της περιοχής.
 8. Να διατηρούνται επαρκή τα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, όταν οι δραστηριότητες στις ζώνες εργοταξίου, παύουν να ισχύουν για οποιοδήποτε λόγο.
 9. Ο ανάδοχος, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας/Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων. Περαιτέρω, να υπάρξει συντονισμός με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις που δημιουργούνται., Παράλληλα να προηγηθεί η κατάλληλη και έγκαιρη ενημέρωσή των χρηστών του οδικού δικτύου της περιοχής του εργοταξίου.
 10. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α-261).
 11. Η ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, που κοινοποιείται η παρούσα (υ.τ.α.) με την παράκληση όπως ενημερωθεί.
 12. Το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ, παρακαλείται για την εκτέλεση της παρούσας, την δημοσίευση της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 και την υποβολή στην Υπηρεσία μας της σχετικής

εκθέσεως, την επίδοση της στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες & φορείς, με αποδεικτικό επίδοσης το οποίο θα τηρηθεί στο αρχείο της Υπηρεσίας της καθώς και στη λήψη επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς του.

 1. Το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, παρακαλείται για την εκτέλεση της παρούσας καθώς και στη λήψη επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς του.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me