Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

500 νέοι κάδοι απορριμμάτων άμεσα στο κέντρο όσο και σε γειτονιές της πόλης του Βόλου

Published

on

Spread the love

Καμμένοι, τρύπιοι, χωρίς καπάκια και με χαλασμένους μηχανισμούς πολλοί κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές – Θα αντικατασταθούν άμεσα

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συνολικά 500 νέοι κάδοι απορριμμάτων θα αρχίσουν να τοποθετούνται σταδιακά τόσο στο κέντρο όσο και σε γειτονιές της πόλης, σε αντικατάσταση των κατεστραμμένων. Πρόκειται για κάδους που θα προμηθευτεί η Υπηρεσία Καθαριότητας μέσω του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας. Η παραλαβή τους θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Αποστόλη Μαλαματίνη και τμηματικά θα τοποθετούνται μέσα στον Βόλο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον κ. Μαλαματίνη, το 40% των κάδων απορριμμάτων είναι κατεστραμμένοι. «Κάποιοι παρουσιάζουν φυσιολογικές φθορές και κάποιοι καταστρέφονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τη θράκα από τα τζάκια που εναποθέτουν δημότες στους κάδους», αναφέρει ο κ. Μαλαματίνης.

Στην πόλη, στις γειτονιές, ακόμη και στο κέντρο, υπάρχουν κάδοι που είναι τρύπιοι, είτε είναι σπασμένοι, είτε δεν έχουν καπάκια, είτε δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί για να ανοίγουν.

Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας δίνουν καθημερινά τη «μάχη» για την επιδιόρθωσή τους. Χθες, υπάλληλοι βρέθηκαν στην οδό Μαγνήτων επιχειρώντας να επιδιορθώσουν μηχανισμούς, ωστόσο κάποιοι κάδοι δεν επιδέχονται άλλων παρεμβάσεων.

Με τους 500 νέους κάδους εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ από την Υπηρεσία Καθαριότητας θα ασκηθούν πιέσεις και προς την εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακύκλωση για την αντικατάσταση μπλε κάδων που επίσης είναι είτε χωρίς καπάκια είτε κατεστραμμένοι.

Απαλλάσσονται οι δρόμοι από «σαραβαλάκια»

Στο μεταξύ, χθες συνεργείο απομάκρυνε για λογαριασμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας εγκαταλελειμμένο όχημα από την οδό Αλεξάνδρας, μετά τη Βασσάνη, στο πλαίσιο επιχείρησης απαλλαγής των δρόμων από τα λεγόμενα «σαραβαλάκια» που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και αποτελούν εστία μόλυνσης.

 

Απ. Μαλαματίνης:
Κάποιοι κάδοι παρουσιάζουν φυσιολογικές φθορές και κάποιοι καταστρέφονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τη θράκα από τα τζάκια που εναποθέτουν δημότες στους κάδους

Σύμφωνα με τον κ. Μαλαματίνη, από την έναρξη του νέου έτους έχουν καταγραφτεί 120 εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους του Βόλου, στα οποία έχουν τοποθετηθεί ειδοποιητήρια για την απόσυρσή τους σε ιδιωτικούς χώρους. Ηδη ειδικό συνεργείο απομάκρυνε 16 ΙΧΕ αυτοκίνητα ενώ πολλά φρόντισαν οι ιδιοκτήτες τους να μεταφέρουν σε ιδιωτικούς χώρους.

Όπως προβλέπει η διαδικασία, τα οχήματα που αποσύρονται από την εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο, φυλάσσονται για 20 ημέρες από τη παραλαβή τους. Στο διάστημα αυτό θα μπορούν οι ιδιοκτήτες εάν το επιθυμούν να τα παίρνουν πίσω με δικά τους μέσα αφού καταβάλλουν το ποσό των 100 ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης και αφού υποβάλλουν ακριβές αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης προς την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ. για το χώρο όπου θα τοποθετηθούν τα οχήματα, που δεν διαθέτουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος μπορεί να τα προωθεί για την διαδικασία της ανακύκλωσης.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

VIDEO3 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΒΟΛΟΣ3 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή